• Līvu dibinātājs Pavītols skandalējas ar Virgu: Pārtrauc šo nekaunības straumi!

    Skandāls
    Marta Kalniņa
    13. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Virga vienmēr stilā!
    Foto: Kaspars Krafts (Picture Agency)
    Virga vienmēr stilā!
    «Nu vienreiz pietiek! Teikšu skaļi!» piektdienas vakarā nikni paziņoja mūziķis Juris Pavītols. Viņš asi vēršas pret mūziķi Ainaru Virgu un pieprasa «viltus līvus» izbeigt izmantot grupas nosaukumu. Grupas dibinātājs pat esot gatavs iet uz tiesu.

    «Grupa Līvi» varēja tā dēvēties, gan ar nosacījumu, līdz Jāņa Groduma aiziešanai citā saulē! Viss! «Līvi» ir vēsture – patīkama, ne tik patīkama, slavena, ne tik slavena, bet vēsture. To es autoritatīvi paziņoju kā grupas dibinātājs! Tie zēni, kas sevi dēvē par grupu «Līvi», nav «Līvi!»,» piektdienas vēlā vakarā nikni paziņoja Juris Pavītols. Šī nav pirmā reize, kad viņu sāpina tas, ka cits izmanto grupas nosaukumu un sauc sevi par līvu. Šo slaveno liepājnieku rokgrupu ir dibinājis Juris jau tālajā 1971. gadā, bet tās nosaukums oficiāli apstiprināts vairākus gadus vēlāk. Astoņdesmito gadu sākumā Jurim nācās pamest grupu, taču viņš uzskata, ka pēc tam, kad lielākā daļa biedru ir miruši, tikai viņam būtu tiesības sevi saukt par līvu. To viņš paudis arī savā grāmatā. Piektdien jau atkal mūziķim tikušas uzplēstas vecās rētas, un tas noticis radio raidījuma dēļ.

    Juris Pavītols.
    Juris Pavītols.

    «Šodien LR1 klausoties interviju ar Buķeli pat apjuku – divi profesionāļi (?) – gan intervētājs, šķiet Elviss vārdā, gan intervējamais runā par «Līviem»: viens piesaka dziesmu «Aprīļa pilieni», ko dziedot Pavītols (nekad šo visādi jauko bērnu dziesmiņu neesmu dziedājis), kaut to dara dziesmas autors Ēriks Ķiģelis duetā ar Ingu, otrs kaut ko murgo par «Līvi» tuvojošos 50 gadu jubileju, bet nezinot un pat īsti neinteresējot, kad tā ir (un tas ir līvs!). To pārpildītā Liepājas teātrī nosvinējām 2022.gada pavasarī. Tika izdota arī lielā vinilplate ar grupas sākuma dziesmām ««Līvi» sākums» un grāmata «Liecinieka spoguļportrets»,» sociālajā tīklā Facebook dusmas pauž grupas dibinātājs.

    «Es saprotu – godaprāts neiedzimst, taču, bēdīgi, ja tas netika ieaudzināts,» uzsver Pavītols.

    «Esmu savu viedokli izteicis arī Ainaram Virgam un pat aicināju svinēt 50. jubileju kopā ar īstajiem, vēl dzīvajiem «Līviem», uz ko saņēmu atbildi: «Kad tad īsti ir tie «Līvi» dibināti? Un –  priecīgu svinēšanu!» sašutis ir Juris.

    «Ainar, tevi uzaicināja grupā Ērika vietā 15 gadus pēc grupas dibināšanas (es ar kultūras ministra pavēli jau biju toreiz pirms trijiem gadiem no grupas atlaists), tāpēc domāju, ka neviens tev neliedz dibināt savu grupu un dziedāt gan tava «Līvu» laika, gan jaunākas dziesmas. Bet nav tev kā ienācējam grupā morālu tiesību vēlāk savākt

    mūziķus un nosaukt tos ne paša dibinātas grupas vārdā. (un ne tik to vien!). Tas ir, kā pats bieži mīli teikt – smieklīgi, kaut patiesībā tā ir visprastākā lielummānija un cinisms.

    Ļoti ceru, ka šo nekaunību straumi beidzot pārtrauksi jau ar rītdienu,»

    ar Facebook starpniecību mūziķi Ainaru Virgu aicina Pavītols. «Ja man nav taisnība, tad lūdzu – uz tiesu! Visādi citādi – veiksmi tev un tavai mūzikai!» savu vēstījumu noslēdz viņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē