• Šobrīd

    weather img

    Rīga +22°C Skaidrs, Z vējš, 0 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Baklažāni ar saulē kaltētiem tomātiem un melnajām olīvām

    Gardi un veselīgi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    10. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecibas Žurnāls Santa arhīva
    Viegla un veselīga maltīte!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    2st
    Pagatavošana
    10m
    Kopējais laiks
    25m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Baklažānus nomazgā, nosusina, nogriež galus un sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Apkaisa ar sāli no abām pusēm un atstāj līdz pat divām stundām ievilkties (ja ļoti steidzas, pietiks arī ar pusotru stundu).
    • Apsālītās baklažāna šķēles noskalo vēsā, tekošā ūdenī un nosusina ar papīra dvieļiem.
    • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Baklažāna šķēlītes apsmērē ar olīveļļu un izkārto uz cepampapīra, kas ieklāts cepešpannā. Cep apmēram 10 minūtes, līdz baklažāna šķēlītes kļuvušas gaiši brūnas.
    • Nelielā bļodiņā sajauc sadrupināto kazas sieru ar sagrieztajiem tomātiem un melnajām olīvām. Maisījumu sadala vienādās daļās uz apceptajām baklažāna šķēlēm, pārkaisa rīvēto cieto sieru un liek atpakaļ cepeškrāsnī, līdz cietais siers ir kļuvis gaiši brūns un kazas siers sācis kust.
    • Pasniedz uzreiz, izrotājot ar bazilika lapiņām.

    Baklažāni jāgriež ar nerūsējošā tērauda nazi, citādi šķēlītēm piemīt nejauks paradums kļūt melnām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+