Baklažāni ar saulē kaltētiem tomātiem un melnajām olīvām

Gardi un veselīgi
Ievas Padomu Avīze
Ievas Padomu Avīze
10. jūnijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: No izdevniecibas Žurnāls Santa arhīva
Viegla un veselīga maltīte!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
2st
Pagatavošana
10m
Kopējais laiks
25m
  • Baklažānus nomazgā, nosusina, nogriež galus un sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Apkaisa ar sāli no abām pusēm un atstāj līdz pat divām stundām ievilkties (ja ļoti steidzas, pietiks arī ar pusotru stundu).
  • Apsālītās baklažāna šķēles noskalo vēsā, tekošā ūdenī un nosusina ar papīra dvieļiem.
  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Baklažāna šķēlītes apsmērē ar olīveļļu un izkārto uz cepampapīra, kas ieklāts cepešpannā. Cep apmēram 10 minūtes, līdz baklažāna šķēlītes kļuvušas gaiši brūnas.
  • Nelielā bļodiņā sajauc sadrupināto kazas sieru ar sagrieztajiem tomātiem un melnajām olīvām. Maisījumu sadala vienādās daļās uz apceptajām baklažāna šķēlēm, pārkaisa rīvēto cieto sieru un liek atpakaļ cepeškrāsnī, līdz cietais siers ir kļuvis gaiši brūns un kazas siers sācis kust.
  • Pasniedz uzreiz, izrotājot ar bazilika lapiņām.

Baklažāni jāgriež ar nerūsējošā tērauda nazi, citādi šķēlītēm piemīt nejauks paradums kļūt melnām.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+