• Iespējams, labākie siera salāti

    Uzkodas un salāti
    Ilze Klapere
    5. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Siera salātiņi.
    Foto: Ieva Andersone
    Siera salātiņi.
    Šī ir ļoti vienkārša, bet gadu gaitā pieslīpēta siera salātiņu recepte – pareizajā konsistencē (jo rīvēti uz smalkās rīves!) un garšas niansēs.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    30m
    4 vērtējumi
    5/5
    • Burkānus ar visu mizu sagriež palielos gabalos un novāra apmēram 20 minūtes, kādas 8–10 minūtes pirms vārīšanas beigām katlā ieliek vārīties arī olas. Atdzesē.
    • Olas noloba, burkāniem novelk miziņu un abus sarīvē uz smalkās rīves – jā, tieši uz smalkās, lai salātiem būtu viendabīga struktūra.
    • Tāpat sarīvē arī Čedaras sieru. Kāpēc tieši Preiļu čedars? Tāpēc, ka tam ir izcila garša un piemērota struktūra (pietiekami ciets), lai sarīvētu uz smalkās rīves! Ja zināt kādu līdzīgu, droši izmantojiet to.
    • Tad vēl salātiem pievieno ar spiedi izspiestas ķiploka daiviņas un pieliek majonēzi, skābo krējumu un sinepes. Majonēzei un krējumam speciāli norādītas «pāris ēdamkarotes», jo jāskatās pēc gaumes – ir, kam patīk, ja salāti ir blīvi, nevis peld majonēzē, tāpēc jāliek tikai tik, lai smuki turas kopā. Ja gribas, var pievienot tikai majonēzi, taču krējuma piedevai arī nav ne vainas, tajā tomēr ir uz pusi mazāk tauku.
    • Tātad – salātiņus rūpīgi samaisa, pieber sāli un piparus pēc garšas un liek atdzesēties ledusskapī. Izcili, ja salātus pagatavo jau iepriekšējā dienā, tad garšas labāk savilksies.

    Citi ēdieni ar sieru

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē