Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Cepti āboli ar putukrējumu – Ēķu ģimenes svētku recepte

    Āboli
    Lauma Lapsa
    28. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cepti āboli ar kanēli.
    Foto: no izdevniecības arhīva
    Cepti āboli ar kanēli.
    Ziemā Dainas Gāgas-Ēķes virtuvē top vienkāršs un gards deserts – cepti āboli ar putukrējumu. Skaists un smaržīgs deserts, kura gatavošanā var piedalīties arī bērni!

    Vienkārši un ģeniāli! Būs vajadzīgi āboli – tik, cik ēdēji, bet pārējās sastāvdaļas lieto pēc garšas un patikšanas. Daina iesaka izvēlēties Antonovkas šķirnes ābolus, jo tie pēc cepšanas kļūstot mīkstāki nekā citi. Vēl vajadzēs brūno cukuru, medu, kanēli, kā arī putukrējumu pasniegšanai.

    1.Vispirms āboliem izņem viducīšus – to var ērti paveikt ar speciālo seržu izņēmēju rīku vai mazu nazīti.

    2.Viduču iedobumos iepilda nedaudz medus, brūno cukuru un kanēli. Desertam var pievienot vēl dažādas sastāvdaļas, piemēram, krustnagliņas, karameles, cepumus. Dainai patīk pievienot vaniļas pāksts sēkliņas, kas radot perfektu garšu.

     

    3. Pildītos ābolus liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes. Ja āboli lielāki – nedaudz ilgāk. 

    4. Kamēr āboli ir cepeškrāsnī, sakuļ putukrējumu.

    Variants: putukrējuma vietā var izvēlēties arī vaniļas vai kādu citu iemīļotu saldējumu.

    Ieskaties!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē