• Vieta, kas noteikti jāapciemo Ikšķilē, – kafejnīca Dārzā

    Reklāmraksts
    27. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Stilīgs interjers, mirdzošas lampiņu virtenes pār improvizētu metālisku siltumnīcas konstrukciju terasē, zaļojoši augi un lieli, stikloti logi – kafejnīca Dārzā ir vieta, kur ne vien gardi paēst, bet arī laiski baudīt dzīvi.

    Kur tu esi? Dārzā!

    Visi trīs kafejnīcas īpašnieki ir ikšķilieši – aktīvi, jauni cilvēki, kuri vēlējās radīt savā pilsētā vietu, uz kuru pašiem būtu prieks un vēlme doties atpūsties. Tā, lai ir skaisti, garšīgi un mūsdienīgi. Mūsuprāt, viņiem tas ir izdevies par visiem 100 procentiem!

    «Agrāk, ja gribējās aiziet elegantās svētku pusdienās vai vakariņās ar ģimeni, atpūsties foršā atmosfērā pie alus glāzes un uzkodām ar draugiem vai vakarā romantiski nobaudīt skaistu kokteili kopā ar mīļoto cilvēku, Ikšķilē bija maz vietu, kur to realizēt. Bet Rīga tomēr ir pietiekami tālu,» skaidro Dārzā līdzīpašniece Zane Galakrodziniece.

    «Domājot par kafejnīcas nosaukumu un dizainu, sākumā apsvērām ideju Parks, jo atrodamies zaļā vietā, vien dažus soļus no Daugavas – tiešām gluži vai parkā. Kopējā iedvesmas meklējumu braucienā uz Lietuvu mēs, līdzīpašnieki, aktīvi domājām un runājām par un ap nosaukumu, kas noteiks arī kafejnīcas konceptuālo tēmu. Gribējām, lai ir omulīgi, lai ir zaļi, lai ir brīvības sajūta. Un kāds no mums ieminējās, ka būtu feini, ja kafejnīcas viesi, kad viņiem zvanīs draugi un jautās – Hei, kur tu esi? – atbildēs – Dārzā!» atklāj Zane.

    Komandas darbs

    Gan pa kafejnīcas lielā loga stiklu, gan ēdienkartes maliņām tekalē skudru un citu kukainīšu stilizēti zīmējumi.

    «Jā, čaklās skudras ir mūsu kafejnīcas simbols,» smaida Zane un turpina: «Dizainu veidojām paši, profesionālu padomu lūdzot, dizaineram Gatim Račam.

    Kopīgi izauklējām ideju, kur atradīsies siltumnīca, kur – puķu siena. Šī siena ir mūsu lepnums un atpazīšanas zīme! To mums uzzīmēja māksliniece, ikšķiliete, Ilze Krastiņa. Ieraugot mūsu puķu sienu, visi uzreiz saprot, kas mēs esam. Jokojam, ka šī siena ir arī ļoti fotogēniska, pie tās sanāk lieliskas bildes Instagramam

    «Tā kā mēs esam mazs uzņēmums, maksimāli cenšamies visu darīt paši – tā varam būt droši gan par izpildījuma kvalitāti, gan to, ka izmaksas būs zemākas. Dizaina ideju realizēšanu mums ļoti atvieglo Dārzā līdzīpašnieka Rūdolfa Peslaka pamatnodarbošanās ģimenes metālapstrādes uzņēmumā. Kamēr citi vēl sapņo par metāla plauktiņiem, Rūdolfs tos vienkārši uztaisa,» priecājas Zane.

    Vīrusa palīdzīgā roka

    Dārzā durvis vēra vaļā neilgi pirms Covid-19 pandēmijas sākuma. Kā zinām, daudziem ēdināšanas nozares uzņēmumiem šis sarežģītais laiks, nozīmēja bankrotu. Kā izdzīvot un pat uzplaukt spēja tāda maza, tikko radīta kafejnīca?

    «Protams, pēkšņās pārmaiņas, kas uzklupa vien dažus mēnešus pēc kafejnīcas atvēršanās, arī mūs sabaidīja,» atzīst Zane.

    «Tomēr mēs ļoti ātri sapratām, ka, iespējams, šī ir mūsu lielā iespēja, jo lielākoties visas ēdināšanas vietas Ikšķilē un Ogrē aizvērās ciet pavisam. Mēs kafejnīcu apmeklētājiem aizvērām 19. martā, bet uzreiz pārorientējāmies uz piegādēm un gatavojām ēdienu līdzņemšanai. Pilnībā slēgti mēs nebijām ne dienu. Dzīvojoties pa mājam, ka citas izklaides un baudu iespējas bija liegtas, daudzi gan vietējie ikšķilieši, gan Ogres iedzīvotāji, izmantoja iespēju uz mājām pasūtīt mūsu gardos burgerus, bļodas, kūkas un citus ēdienus.»

    Pārsteidzoši, bet tieši šajā savādajā laikā, kad kafejnīcu apmeklējumi nebija iespējami, Dārzā ieguva plašu lojālo klientu loku.

    Ceļot ar garšu

    Tā kā šovasar daudzi ir atcēluši ārzemju braucienus un atvaļinājumu bauda tepat Latvijā, Dārzā saimnieki nolēma piedāvāt saviem viesim ceļot ar garšu palīdzību un ik pirmdienu rīko pasaules tūri savā ēdienkartē. Ir jau bijušas Francijas, Itālijas, Grieķijas, Spānijas, Anglijas, Āzijas un pat ASV tematiskās dienas.

    «Pirmdienas visās ēdināšanas iestādes ir klusākās un tukšākās, tādēļ varam ļauties eksperimentiem. Tematiskās ēdienkartes ir arī interesants izaicinājums pavāriem – viņi var pagatavot ko neparastāku, kas nav ikdienas menu,» aizrautīgi stāsta Zane.

    «Katru vasaras trešdienu rīkojam dzīvās mūzikas vakarus,» Zane turpina stāstīt par tradīcijām, kas laika gaitā izveidojušās. «Ir ļoti forši! Silts vakars, cilvēki dzer vīnu, kokteiļus – jo mums ir prasmīgi bārmeņi! – un vienkārši atpūšas.»

    Aktīvā atpūta un viegls ēdiens – lielisks savienojums

    Dārzā telpas atrodas jaunā ēkā, kur hokejists Edgars Masaļskis realizējis privāto investīciju projektu. «Masaļski šo ēku cēla sporta klubam, kurš šobrīd atrodas mums kaimiņos, bet brīvās telpas izīrēja. Savukārt mēs saredzējām iespēju te izveidot stilīgu kafejnīcu. Viņi mums ļoti uzticējās, kaut mums nav pieredzes šajā jomā – nevienam līdz šim nav piederējis ar ēdināšanu saistīts uzņēmums,» skaidro Zane.

    Hokejista Masaļska sporta klubs esot labs kaimiņš kafejnīcai, jo cilvēkiem pēc treniņa nereti gribas uzkost kaut ko veselīgu un spēcinošu, izdzert smūtiju, svaigi spiestu sulu vai kafiju. Iecienīts ēdiens Dārzā ir tā dēvētās bļodas – dažādu sātīgu, garšīgu un veselīgu produktu sabalansēts apvienojums. Piemēram, ļoti iecienīta ir Laša bļoda, kurā gaumīgi apvienojas maigā marinādē sagatavota zivs, wakame kraukšķīgas jūras zāles, edame pupiņas, garšvielām bagātināti, perfekti izvārīti rīsi un avokado ideālā gatavībā.

    Siltajā laikā Dārzā viesiem patīk baudīt maltītes un dzērienus terasē. Tiesa, galdiņu ir tik, cik ir, tādēļ, ja arī jūs vēlaties nodoties šīs gaumīgās un draudzīgās vietas atmosfērai, piemēram, atceļā no pastaigas Ogres Zilajos kalnos, vēlams pirms tam piezvanīt un rezervēt galdiņu.

    Seko kafejnīcai Dārzā arī sociālajos portālos:

    • Instagram: @daarzaa
    • Facebook: facebook.com/DAARZAA

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē