• Piecas idejas romantiskai dienai kūrortpilsētā Jūrmala

    Reklāmraksts
    10. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Februāris ir mīlestības mēnesis, kad vairāk nekā parasti jūtam gaisā virmojam mīlestību. Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs piedāvā piecas idejas romantiskai laika pavadīšanai Jūrmalā.

    Atzīties mīlestībā “Mīlestības saliņā” Ķemeros

    Viena no romantiskākajām vietām Jūrmalā ir atjaunotais Ķemeru parks ar rotondām un paviljoniem un 12 romantiskiem tiltiņiem pāri Vēršupītei, kas plūst caur parku. Mīlētāju dienai vispiemērotākā vieta randiņam būs vēsturiskā “Mīlestības saliņa”, uz kuras atrodas paviljons-rotonda – valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Klasicisma tradīcijās veidotā mūra rotonda uzcelta 1928. gadā pēc arhitekta Fridriha Skujiņa projekta.

    Romantiska pastaiga un foto pie lielformāta sirds liedagā

    Neapšaubāmi populārākā pastaigu vieta Jūrmalā ir 24 kilometrus garā pludmale, kas ir arī labākā vieta romantiskiem saulrietiem. Mīlestības mēnesī saule rietēs pēc plkst. 17.00. Atmiņām paliekošu foto uz jūras fona izdosies iemūžināt Dzintaru pludmalē, kur izvietota lielformāta sirds. Kad sagaidīts saulriets un ārā jau tumšs, romantisko pastaigu var turpināt pa apgaismoto gājēju celiņu posmā līdz Majoriem. Tiem, kuri iecienījuši pastaigas papildināt ar jauniem atklājumiem, Jūrmala piedāvā izvēlieties kādu no izzinošiem pastaigu maršrutiem no Lielupes līdz Dubultiem, un doties iepazīt kūrortpilsētas vēsturi un Jūrmalas koka arhitektūras pērlēs. Jūrmalas maršruti pieejami pilsētas tūrisma vietnē visitjurmala.lv.

    Kino Jūrmalā

    Arī Jūrmalā var doties uz kino. Pēc pastaigas pa Jūrmalas liedagu vai mazajām pilsētas ieliņām, atpūtu var papildināt ar filmas noskatīšanos mājīgajā kinoteātrī “Star Cinema Jūrmala” galerijā “Korso” uz Jomas ielas. Kino repertuārs: https://kino.korso.lv/

    Saldie mirkļi Jūrmalas kafejnīcās

    Šarmantās Jūrmalas kafejnīcas saldummīļus svētkos lutina ar īpaši romantisku ēdienkarti – gaisīgais “Mākonītis”, eksotiskā citrona mango tarte, sulīgā medus kūka, pašas saimnieces gatavotie upeņu zefīri un īpašā Jūrmalas kūka – “Jūrmalas sirds” ar baltās šokolādes krēmu – ir tikai daži no gardumiem, ko sagatavojušas kūrortpilsētas kafejnīcas. Vairāk par Jūrmalas kafejnīcu piedāvājumiem: https://www.visitjurmala.lv/lv/uzzini/sezonas-aktualitates/saldakas-jurmalas-kafejnicas/.

    Spa, restorāni vai koncerti

    Visu mīlētāju dienu, 14. februāri, pavadīt īpašā atmosfērā, baudot vakariņas mūzikas pavadījumā, aicina “Hotel Jūrmala SPA” restorāns “Jūrmala”. Nedēļas nogalē, 17.  februārī, svētku vakariņas ar muzikāli izklaidējošu programmu piedāvā “Baltic Beach Hotel & SPA” restorāns “il Sole”. Romantiskās melodijās baudīt vakaru piedāvā arī restorāns “Neptūns” Jaunķemeros, bet svētdien, 19. februārī, Dzintaru koncertzālē uzstāsies pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko. Galdiņus Jūrmalas Tūrisma centrs iesaka rezervēt laikus.

    Mierpilnu atpūtu divatā ar gardu maltīti un īpašas spa procedūras tieši pāriem piedāvā teju visas lielākās Jūrmalas viesnīcas. Palutināt sevi un otro pusīti var ar dažādām procedūrām, masāžām, baseina un spa centru apmeklējumu. Vairāk par piedāvājumiem: https://visitjurmala.lv/lv/sezonas-piedavajumi/atputai/ 

    Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs

    Tālr. 67147900

    E-pasts: [email protected]

    www.visitjurmala.lv

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē