• Noskaidroti 2022. gada mīlētākie zīmoli; pirmo reizi apbalvoti arī meklētākie zīmoli

    Reklāmraksts
    26. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Renārs Koris
    • zīmols Baltijā un Latvijā – “Swedbank”
    • izaugsme Baltijā – “Omniva”; Latvijā – “Lidl”
    • zīmols Baltijā – “RyanAir”; Latvijā – “Positivus”
    • zīmols Baltijā – “Tesla”; Latvijā – “Latvijas Valsts meži”
    • zīmols Baltijā – “TV3”; Latvijā – “Latvijas Valsts meži”

    Ceturtajā “Baltijas Zīmolu forumā” noteikti šī gada mīlētākie, zaļākie un cilvēcīgākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zīmoli dažādās kategorijās. Savukārt pirmo reizi šogad balvas pasniegtas arī meklētākajiem zīmoliem. Par mīlētāko zīmolu Baltijā kopumā, kā arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā atsevišķi jau ceturto gadu pēc kārtas atzīta “Swedbank”. Otrais mīlētākais zīmols Baltijā ir mazumtirdzniecības veikalu tīkls “Maxima”, savukārt trešajā vietā ierindojas loģistikas uzņēmums “Omniva”.

    Latvijā Mīlētāko zīmolu kategorijā otro vietu ieņem tīmekļa vietnes zīmols “inbox.lv”, bet trešajā vietā, pakāpjoties par vienu pozīciju pret pagājušo gadu, ierindojas “Omniva”.

    Lielāko izaugsmi Baltijas valstīs, kā arī pirmo vietu Augošāko zīmolu kategorijā, ieguvis zīmols “Omniva”, otrajā vietā ierindojies mazumtirdzniecības veikalu tīkls “Lidl”, bet trešo vietu ieņem “Swedbank”. Latvijā augošākā zīmola topā pirmo vietu ieņēmis “Lidl”, otrajā vietā ierindojas “Omniva”, savukārt, par trešo augošāko zīmolu Latvijā atzīts telekomunikāciju zīmols “Tet”. Par augošāko zīmolu Lietuvā atzīts telekomunikāciju uzņēmums “Telia”, savukārt Igaunijā – “Lidl”.

    Šogad pirmo reizi tika noteikti arī meklētākie zīmoli, vērtējot zīmolu organiskās “Google” meklēšanas dinamiku, šī gada rezultātu salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

    Meklētāko zīmolu topā Baltijā pirmo vietu ieguvis zīmols “RyanAir”. Otrais meklētākais zīmols ir modes un apavu preču mazumtirgotājs “Zalando”, bet trešajā vietā ierindojas Latvijas nacionālā aviosabiedrība “AirBaltic”. Latvijā meklētākais zīmols ir ikgadējais mūzikas un kultūras festivāls “Positivus”, otrais meklētākais – festivāls “Summer Sound”, savukārt meklētāko zīmolu topa Latvijā trešajā vietā ir “RyanAir”. Par meklētāko zīmolu Lietuvā atzīts tūroperators “Novaturas”, savukārt Igaunijā šajā kategorijā topa pirmo vietu ieņem dzērienu zīmols “Aura”.

    Par Cilvēcīgāko zīmolu Baltijā atzīts “TV3”,  aiz sevis otrajā vietā atstājot portālu “Delfi”, bet trešajā vietā – “Swedbank”. Savukārt Latvijā uzvaras laurus Cilvēcīgāko zīmolu kategorijā plūc “Latvijas Valsts meži”, kam seko “CSDD” topa otrajā vietā un zāļu ražotājs “Grindex” trešajā vietā. Lietuvā par Cilvēcīgāko zīmolu atzīts mediju zīmols “Laisvės TV ”, bet Igaunijā – portāls “err.ee”.

    Zaļāko zīmolu kategorijā Baltijā uzvaras laurus plūca elektromobiļu ražotājs “Tesla”,  aiz sevis atstājot degvielas uzpildes stacijas “Neste” un apģērbu tirdzniecības zīmolu “H&M”, attiecīgi topa otrajā un trešajā vietā. Savukārt Latvijā par zaļāko zīmolu jau otro gadu nemainīgi atzīts “Latvijas Valsts meži”.  Otro vietu zaļāko zīmolu Latvijā topā ieņem topā “Tesla”, bet trešajā vietā ierindojas farmācijas zīmols “Silvanols”. Par zaļāko zīmolu gan Lietuvā, gan Igaunijā atzīts zīmols “Tesla”.

    Mīlētākais mediju zīmols Baltijā un arī Lietuvā ir “TV3”. Latvijas topā pirmo vietu ieņem televīzijas kanāls “LTV1”, aiz sevis otrajā vietā atstājot “TV3”, bet trešajā vietā – “Delfi”. Igaunijā mīlētākais mediju zīmols ir  “ETV”.

    Baltijā un arī Latvijā par mīlētāko vietējā ražotāja zīmolu atzīts piena produktu zīmols “Kārums”. Latvijas topa otrajā vietā ierindojas zīmols “Ekselence”, bet trešo vietu ieņem “Pols”. Lietuvā par mīlētāko vietējā ražotāja zīmolu otro gadu pēc kārtas atzīts minerālūdens  “Vytautas”, bet Igaunijā – konditorejas ražošanas zīmols “Kalev”.

    Baltijas Zīmolu foruma partneris, medijs “ir.lv”, pasniedza īpašu balvu nominācijā “Par ieguldījumu demokrātijas vērtību stiprināšanā” loģistikas uzņēmumam “Omniva” par veiktajām aktivitātēm  Ukrainas atbalstam. Savukārt mediju grupa “EHR” pasniedza savu simpātiju balvu mīlētākajam tehnoloģiju zīmolam Latvijā – “LMT”.

    Latvijā mīlētākie zīmoli tiek noteikti jau 18. reizi, bet Baltijas mērogā – 11. reizi. Rezultātus nosaka Baltijas iedzīvotāji, balstoties uz “Brand Capital” dzīvesstila pētījumu. Baltijas mīlētāko zīmolu apbalvošana ir daļa no “Baltic Brand Forum”, ko organizē MAGIC, OMD un RAIT sadarbībā ar Google, Latvijas Zaļais punkts, Moller Baltic, Rimi, Httpool, Black 1752, Crosskeygin, Element, Nords Porter Novelli, TV3 Group, Delfi, IR Nauda, EHR, JC Decaux, Skonto Radio, Santa, Rīgas Viļņi un DScreens.

    Papildu informācija

    Emīls Senkāns

    Magic projektu direktors

    Tālr. +371 23 550 055

    E-pasts: [email protected]

    https://balticbrands.eu

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē