• Kur atrast idejas kvalitatīvai laika pavadīšanai tepat Latvijā?

    Reklāmraksts
    17. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šajā pandēmijas laikā, kad kultūras dzīve ir iepauzējusi, aktīva socializēšanās nav ieteicama un ceļojumu plānošanu uz ārzemēm iesaka atlikt uz vēlāku laiku, klajā ir nācis oriģināls fotoalbums – uzdevumu grāmata “Bildē būt”, kas piedāvā vairāk kā 150 brīvā laika pavadīšanas idejas tepat mājās, tepat Latvijā.

    Iedvesmojoties no pandēmijas laikā radītajiem ierobežojumiem, grafiskā dizainere Ieva Skrodere ir radījusi Latvijā vēl nebijušu grāmatu “Bildē būt”. Tajā ir atrodamas vairāk kā 150 jau gatavas idejas atjautīgai, aktīvai un kvalitatīvai laika pavadīšanai. Grāmata ir veidota kā fotoalbums, kas papildināts ar interesantiem aprakstiem, skaidrojumiem un skaistiem zīmējumiem. Realizē albumā piedāvātās idejas, nobildē šo notikumus, un bildes liec iekšā albumā, veidojot fotogrāmatu, kas glabās Tavas skaistākās atmiņas!

    Vai Tu esi kādreiz bijis Likteņdārzā? Kad pēdējo reizi ugunskurā cepi kartupeļus? Vai esi devies pārgājienā gar jūras piekrasti? Varbūt Tu jau sen ar bērniem esi vēlējies sarīkot pikniku mežā un nakšņot teltī? Vai esi kādreiz locījis origami un krāsojis mandalas? Vai Tu pratīsi uzcept vegānisku kūku? Cik interesanti būtu sarīkot vakariņas tumsā un cik skaisti būtu pašam izgatavot Ziemassvētku apsveikuma kartītes.

    Albumā atradīsi šīs un vēl daudz, daudz citas lieliskas idejas, kā aizpildīt savu brīvo laiku. Visas idejas ir realizējamas tepat Latvijā, dažas – pat neizejot no mājām.

    Albums būs noderīgs gan pāriem, gan ģimenēm ar bērniem, gan visiem tiem cilvēkiem, kuri vienkārši vēlas pavadīt savu laiku kvalitatīvāk un interesantāk. Tā būs lieliska dāvana svētkos gan sev, gan mīļajiem. Albums “Bildē būt” ir pieejams divās krāsās, lai katrs varētu izvēlēties savai gaumei piemērtotāko vāka dizainu – bēšā lina krāsā ar melnu logo un gaišzilā pasteļtonī ar zelta apdruku.

    “Šis albums ir par brīnišķīgiem mirkļiem, par mazajiem nieciņiem un nebeidzamajām iespējām tepat mums blakus. Par gribēšanu. Par darīšanu. Par kopābūšanu. Par skaistām atmiņām.

    Ne jau lielās lietas padarīs mūs laimīgus. Laime ir katra paša dzīves mirklis. Laime var būt sulīgs saules lēkts, ko izdodas klātienē piedzīvot vai tikko modusies dūmakaina migla agrā rudens rītā. Laime var būt uz smilgas savērtas meža zemenes, rasas pilieni zirnekļa tīklā un karsti kūpoša kafijas krūze ar gaisīgām putu kupenām. Redzēt, sajust un izbaudīt to visu un vēl daudz vairāk.” šādi par savu grāmatu izsakās idejas autore Ieva Skrodere.

    Ieva, pastāsti, kā Tev radās ideja par albumu “Bildē būt”?
    Katru gadu savam vīram Ziemassvētkos es dāvinu apjomīgu fotoalbumu, kurā apkopoju mūsu ģimenes bildes ar visa gada notikumiem. Jā, esmu no tiem cilvēkiem, kuri bildes no telefona arī izdrukā un liek fotoalbumā. Man tā šķiet liela vērtība.

    Pirms 2 gadiem, veidojot ikgadējo fotoalbumu, biju iegādājusies fotoalbumu uzreiz arī nākamajam gadam. Tukšajā albumā, joka pēc, iedomājos ierakstīt dažas lietas, kuras jau sen vēlējos kopā ar ģimeni izdarīt. Likās, ja jau vietu albumā šim notikumam esmu paredzējusi, tad visticamāk nāksies to arī izdarīt. Ierakstot vienu ideju, ko gribētos paveikt nākamajā gadā, radās nākamā un vēl nākamā ideja.. tā albums aizpildījās gandrīz pilns ar dažnedažādākajām aktivitātēm, nodarbēm, pasākumiem un vietām, uz kurām gribētos aizbraukt.

    Albumu vīram pasniedzu svētkos kā mūsu bucket-listu nākamajai desmitgadei. Saņemot neskaitāmus komplimentus no draugiem un radiniekiem, kuri uzzināja par šo albumu, lēnām sāka dzimt doma, ka šāds albums varētu patikt un būt noderīgs arī citiem.

    Kur Tu smēlies idejas visiem 160 uzdevumiem, kas atrodami “Bildē būt” albumā?
    Es pati esmu kaislīga Latvijas apceļotāja. Gan bērnībā ar saviem vecākiem, gan tagad ar vīru un bērniem mēs daudz ceļojam pa Latviju, iepazīstot un atklājot arvien jaunas vietas. Ceļojumu maršrutus mūsu braucieniem parasti sastādu es, līdz ar to esmu diezgan daudz pētījusi un apzinājusi tūrisma iespējas, interesantas aktivitātes un apskates objektus Latvijā, no kuriem foršākos arī iekļāvu albumā. 

    Albumā ir atrodamas arī daudz dažādas nodarbes un aktivitātes, kuras paveicamas mājās. Mums ģimenē aug 3 bērni, līdz ar to, lai brīvo laiku aizpildītu jēgpilni, ik pa laikam cenšamies ieplānot kādas kopīgas radošas darbošanās mums visiem. Liela daļa no mūsu mīļākajām mājas aktivitātēm arī tika iekļautas “Bildē būt” uzdevumu sarakstā.

    Albumā ir atrodamas arī, it kā, pavisam vienkārši uzdevumi, piemēram – uzcept piparkūkas, pikoties vai uzpīt Līgo dienas vainagu. Priekš kāda šīs ir lietas, kuras tiek darītas katru gadu, taču zinu, ka ir daudzi, kuriem tas nav tik pašsaprotami. 

    Es no sirds ticu, ka šis albums daudzus iedvesmos beidzot izdarīt sen kārotas lietas, pamudinās aizbraukt un atklāt jaunas vietas Latvijā un aizpildīt savu brīvo laiku kvalitatīvāk.  

    Vai pati arī pildi albumā iekļautos uzdevumus?
    Jā, mums ģimenē, protams, ir savs “Bildē būt” albums. 

    Tā kā albumā iekļāvu daudz lietas no pašu piedzīvotā, man šķita, ka pusi albumu uzreiz jau varēšu aizpildīt ar bildēm. Taču sapratu, ka ne vienmēr šos brīžus esam iemūžinājuši bildēs, līdz ar to fotogrāfija, ko ielikt albumā mums nav. 

    Ar lielu prieku pildīsim šos uzdevumus vēlreiz, bet šoreiz gan – atcerēsimies uztaisīt arī bildi, lai varētu to ielikt mūsu “Bildē būt” albumā. 

    Vairāk par albumu “Bildē būt” lasi šeit: www.bildebut.lv

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē