• Ko spēj viedtālruņa kamera? Selfiju kameras tendences

    Reklāmraksts
    12. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sociālo tīklu radītās satura platformas sniedz brīvību izpausties ikvienam no mums. Tieši iespēja komunicēt ar pasauli, radīt jaunu un radošu saturu, un būt atklātiem savā ikdienā maina fotografēšanas un filmēšanas tendences. Arvien biežāk tiek izmantota tieši viedtālruņa priekšējā kamera, lai ātri un ērti uzņemtu foto ar draugiem vai nofilmētu izklaidējošu video sekotājiem, tāpēc tehnoloģiju izstrādātāji ar katru jauno viedtālruņa modeli piedāvā interesantākas un lietotāju vajadzībām pielāgotas priekšējās kameras funkcijas.

    Selfijs ar vēl 10 cilvēkiem – bez problēmām!

    Pašbilžu jeb selfiju uzņemšana ir kļuvusi daudz vienkāršāka kopš pirmajām digitālajām fotokamerām. Tagad ar viedtālruņu palīdzību var ērti novērtēt labāko leņķi, fonu un gaismu bez vairāku neveiksmīgu kadru uzņemšanas. Taču priekšējās kameras kvalitatīvās spējas ir nereti zemākas nekā ierīces aizmugurējās kameras.

    “Viedtālruņa fotografēšanas tendences norāda, ka arvien biežāk tiek izmantota tieši priekšējā kamera, tāpēc arī kvalitātes ziņā šai kamerai būtu jābūt ar pārliecinošu megapikseļu un iespēju skaitu. Jaunais Huawei nova 10 Pro viedtālrunis izceļas ar nozares pirmo duālo priekšējo kameru, kurā viena ir 60 MP platlenķa kamera, kas atbalsta 100 grādu leņķi un 4K kvalitāti, un otra – 8 MP portreta Close-up jeb tuvinājuma kamera, nodrošinot ērtu un augstas izšķirtspējas fotografēšanas pieredzi. Īpaši noderīgi būs uzņemt dažādus grupu foto ar draugiem vai ģimeni, nevienam nepaliekot aizkadrā,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

    Augsta kvalitāte ir īpaši svarīga satura veidotājiem, kas ikdienā uzņem neskaitāmas bildes un video saturu saviem sekotājiem. Šāds satura materiāls ne tikai būs ar augstu izšķirtspēju, bet arī aizņems mazāk laika dažādās pēcapstrādes programmās.

    Vairāk detaļas gan tuvumā, gan tālumā

    Nereti, uzņemot attēlus ar priekšējo kameru, pirmais ierobežojošais faktors ir tālummaiņa, kas nosaka, cik daudz var iekļaut vienā kadrā. Lai pašbildes nezaudētu “lielo bildi”, ir svarīgi, ka priekšējā kamera ir aprīkota ar dažādiem fokusa attālumiem portretu uzņemšanai.

    “Huawei nova 10 Pro priekšējā kamera nodrošina 2X optisko un līdz pat 5X digitālo tālummaiņu, kas atbilst tam, ko fotogrāfi dēvē par klasisko portretu fokusa attālumu. Optiskās deformācijas principa dēļ, izmantojot objektīvus ar dažādiem fokusa attālumiem, tiek radīti atšķirīgi efekti. Piemēram, jo tālummaiņa būs lielāka, jo lielāks efekts būs attēlam, objektiem kompozīcijas malās mainot formu. Taču fotografējot ar 1X tālummaiņu, ievērojami samazinās objektu deformācija, tāpēc tas ir piemērots portretu fotografēšanai iekštelpās vai uz ielas, ļaujot iegūt vairāk detaļu un pareizās sejas proporcijas. Viedtālruņa priekšējās kameras 5X digitālā tālummaiņa nodrošina spilgtu sejas detaļu, piemēram, acu, lūpu un auskaru attēlošanu, tāpēc būs piemērots tām reizēm, kad uzsvars ir vēlams uz niansētām detaļām,” skaidro Huawei eksperts.

    Izvēloties pareizo tālummaiņas režīmu, ir svarīgi saprast, kāds ir vēlamais rezultāts, kā arī – kas ir fotogrāfijas galvenais objekts. Ar priekšējo kameru var uzņemt daudz vairāk nekā tikai pašbildes, bet arī iemūžināt atmiņā paliekošus mirkļus draugu lokā un profesionālus radošos attēlus sociālo tīklu saturam. Lai arī kādam mērķiem tiek izmantota priekšējā kamera, jaunais Huawei nova 10 Pro būs lielisks palīgs uzņemt kvalitatīvus un emocijām piepildītus attēlus un video.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē