• Jauna akustiskā paradigma jeb kas nosaka bezvadu austiņu skaņas kvalitāti?

    Reklāmraksts
    19. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vēl pavisam nesen pirmie bezvadu austiņu modeļi bija īsts tehnoloģiskais izrāviens, kas apgrieza nozari kājām gaisā. Kopš tā laika pasaules vadošie tehnoloģiju ražotāji regulāri nāk klajā ar jauniem modeļiem, cenšoties piedāvāt lietotājiem optimālu skaņas kvalitāti un nepārspējamu klausīšanās pieredzi.

    Šķiet, ka šodien pārsteigt kādu vairs nav iespējams, taču jaunākie Huawei FreeBuds Pro 2 piedāvā pilnīgi jaunu akustisko paradigmu, pārsteidzot visprasīgākos audiofilus ar tīru augstas precizitātes skaņu, kurā nav taupīta neviena detaļa. Skaņas kvalitātes nozīmi uzsver arī profesionālie Latvijas mūziķi.

    Huawei sadarbībā ar mūzikas producentu z:le (Kristaps Zīle) un skaņu režisoru un mūziķi Matīsu Krišjāni ir izveidojuši unikālu skaņdarbu ar relaksējošām Latvijas dabas skaņām, kas palīdzēs novērtēt savu austiņu sniegumu. Pēc mākslnieku viedokļa, mūzikas klausīšanas process ir ne mazāk svarīgs par tās radīšanu, tāpēc izcilai skaņas kvalitātei ir liela nozīme, lai uztvertu katru niansi kristāldzidrā detalizācijā. Par faktoriem, kas ietekmē bezvadu austiņu skaņas kvalitīti, stāsta Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs.

    Teju bezgalīgs frekvenču diapazons

    Skaņas kvalitāte ir viens no svarīgākajiem parametriem, izvēloties austiņas, jo tas būtiski ietekmē lietošanas pieredzi. Vislabāko audio kvalitāti sniedz austiņās iebūvētie skaļruņi ar plašu frekvenču diapazonu, kas nosaka to, cik labi būs dzirdamas dažādas skaņas – sākot ar telefonsarunā teikto un beidzot ar bagātīgajām skaņdarbu detaļām.

    “Nodrošinot optimālo klausīšanās kvalitāti, jaunās bezvadu austiņas Huawei FreeBuds Pro 2 aprīkotas ar augstas izšķirtspējas duālo skaņas sistēmu, kas atsevišķi analīzē katru signālu un nodrošina piemērotāko izpildījumu. Kopā ar plašu frekvenču diapazonu, kas sniedzas krietni tālāk par mūsu auss uztveres iespējām – no 14 Hz līdz pat 48 kHz, jaunākās austiņas piedāvā klausītājam pilnīgu “iegremdēšanas” efektu un ļauj sajust sevi pašā skaņas centrā,” stāsta eksperts.

    Inteliģentā aktīvā trokšņu slāpēšana

    Vēl viens būtisks faktors, kas nodrošina nevainojamu skaņas kvalitāti, ir tas, cik labi austiņas spēj izolēt klausītāju no apkārtējiem trokšņiem un vienlaikus nepieļaut skaņas noplūdes. Tāpēc mūsdienīgai trokšņu slāpēšanas tehnoloģijai jānodrošina lietotājam nevainojama klausīšanas pieredze jebkurā brīdī un neatkarīgi no apkārtējo notikumu intensitātes.

    “Skaņu izolējošās austiņas sauc par slēgtā tipa austiņām un tādas ir Huawei FreeBuds Pro 2. Pateicoties inteliģentai aktīvai trokšņu slāpēšanas tehnoloģijai, ko nodrošina inovatīva ANC (Active Noise Cancellation) sistēma ar trīs īpaši jutīgiem mikrofoniem, austiņas spēj slāpēt līdz pat 47 dB skaļus trokšņus, kas ļauj pilnvērtīgi un netraucēti baudīt skaņdarbu vai turpināt telefona sarunu, neskatoties uz pēkšņām vēja brāzmām vai nevēlamām skaņām, kas laiku pa laikam mēdz iejaukties procesā,” skaidro M. Tillers.

    Atkarībā no situācijas, lietotājam ir iespēja izvēlēties vienu no četriem apkārtējā trokšņa pārvaldīšanas režīmiem – ultra, mājīgu, vispārīgu, kā arī lidojuma režīmu. Turklāt gudrās austiņas pašas var izlemt, kuru režīmu izmantot – nosakot auss kanāla struktūru, sekojot valkāšanas stāvoklim un analizējot apkārtējās vides troksni, inteliģentā dinamiskā ANC sistēma reāllaikā pārslēdz austiņas uz optimālo trokšņu slāpēšanas režīmu.

    Audio efektu dažādība

    Mūzikas entuziasti augsti vērtē austiņu spējas pilnībā atveidot oriģinālā skaņdarba autentisko skanējumu, līdz mazākai niansei nododot ieraksta emocionālo komponenti.

    “Radītas sadarbībā ar slaveno franču uzņēmumu Devialet, kas ir pazīstams pateicoties saviem augstas kvalitātes audio produktiem, jaunākās Huawei austiņas spēj izcelt visdažādākos audio efektus – no dziļa basa līdz visaugstākajam falsetam. Papildus neskaitāmiem audio efektiem, Huawei FreeBuds Pro 2 piedāvā rīkus, lai pielāgotu klausīšanos katra lietotāja vēlmei, tai skaitā arī visprasīgāko mūzikas klausītāju vajadzībām,” uzsver eksperts. Bezvadu austiņas atbalsta LDAC augstas izšķirtspējas kodeku un ir sertificētas gan HWA, gan Hi-Res Audio Wireless, kas nodrošina neticami ātru pārraidi līdz 990 kbps, ļaujot baudīt iecienītās mūzikas ritmus jebkurā vietā un laikā.

    Izbaudiet relaksējošās Latvijas mežu un pļavu skaņas, noklausoties jauno skaņdarbu, ko sadarbībā ar Huawei radījuši Latvijas mākslnieki z:le un Matīss Krišjānis:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē