• Iemūžinot piedzīvojumus ceļojumu grāmatu lappusēs: Laines un Artura stāsts

    Reklāmraksts
    11. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Dienas, kas atnes jaunus pārsteigumus, emocijas un izaicinājumus – tā varētu raksturot ceļojumu apkārt pasaulei, kas no sapņa par realitāti tapa arī kādam jaunam latviešu ceļotāju pārim.

    Laine un Arturs krājkasīti pildīja greznām kāzām, taču pēc nelielām pārdomām nolēma savu kopdzīvi sākt nevis ar laulību oficiālu noslēgšanu, bet medusmēnesi. 2015. gadā abi ar autostopiem devās 17 mēnešus garā piedzīvojumā, kura laikā apceļoja 64 valstis 5 kontinentos. Pāris vēl šobaltdien nav apstājies izzināt pasauli un liela loma šajā procesā bijusi tehnoloģijām, ar ko palīdzību tapusi abu nu jau piektā ceļojumu grāmata.

    Viedā ceļojuma biedra meklējumos

    Lai dotos iepazīt jaunas valstis, nepieciešama ne tikai zināma drosme un zinātkāre, bet arī uzkrājumi. Kā stāsta Laine, sākotnēji doma par naudas atlikšanu ceļojumam nepastāvēja. “Pirms pieciem gadiem, 2015. gadā, biju pabeigusi maģistra studijas un strādāju bērnudārzā, savukārt Arturs darbojās Vecrīgas restorānā “Egle” par pavāru. Bijām iekrājuši naudu kāzām, taču beigās sākām ar medusmēnesi un visu naudu ieguldījām ceļojumā, ko noslēdzām 2017. gadā Indijā, jo pasē vienkārši beidzās vieta zīmogiem. Atgriezāmies Latvijā un sapratām, ka uz vietas vairs nosēdēt nevaram,” stāsta jaunā ceļotāja.

    Pirmā ierīce, kas devās abiem jauniešiem līdzi garajā piedzīvojumā, bija telefons – tas kalpoja gan par saziņas līdzekli, gan fotoaparātu, gan arī rakstāmmašīnu, ar ko naktīs tapa grāmatas ieraksti. “Otrajā pasaules tūrē 2018. gadā bijām nodrošinājušies ar labākām ierīcēm un arī datoru, lai nākamās grāmatas saturs taptu raitāk,” stāsta Laine, piebilstot, ka tagad tehnoloģijas attīstās ļoti strauji un kļūst lietošanai arvien ērtākas, vieglākas un kompaktākas, tādēļ tādas ierīces kā planšetdators, kas ir gana neliels, bet praktisks, ir noderīgs pasaules apceļotājiem un dzīvei kustībā.

    Par piemērotu ierīci lietotājiem, kuriem svarīgs komforts un funkcionalitāte, padomājis arī tehnoloģiju uzņēmums Huawei. “Iespējams, ka mūsdienās funkcijām bagātāku un kompaktāku ierīci par planšetdatoru grūti atrast. Arī jaunais Huawei MatePad Pro radīts ātra un mainīga dzīvesveida piekritējiem – ierīce aprīkota ar plašu, dzidrām krāsām bagātu 10.8 collu pilnskata (FullView) ekrānu, kas būs ideāli piemērots vizuālā satura radītājiem, savukārt Kirin 990 mikroshēma un EMUI 10 saskarne sniegs netraucētu un kvalitatīvu lietotāja pieredzi. Lai gan šī ierīce ir neliela, tā ceļojuma laikā spēs aizstāt klēpjdatoru – MatePad Pro iespējams savienot ar ērtu klaviatūru, kas palīdzēs strādāt attālināti un pat uzrakstīt grāmatu par saviem piedzīvojumiem,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā Aleksandrs Jekimovs.

    Ceļošanas un tehnoloģiju sinerģija

    “Dzīvojot kustībā, vienmēr ir jābūt gatavam pielāgoties,” uzskata Laine. Viņa stāsta, ka, izvēloties uzsākt ceļojumu – lielu vai mazu – nepieciešams sagatavoties. Pirmkārt, jāiepazīst savs ķermenis, lai zinātu, uz cik daudz esi spējīgs. Tāpat svarīga ir plānošana, jo nevar paļauties uz domu, ka gala pieturā gaidīs tas, kas bija iecerēts. “Svarīgi atvērt savu prātu un sirdi – dzīvojot kustībā, nākas saskarties ar daudzām interesantām, vēl nekad iepriekš neiepazītām lietām un cilvēkiem. Ir vienkārši jāatver sevi šai kustībai, jāatver sevi dzīvei, jo tad to varēs izgaršot pa īstam.”

    Viens no pieturpunktiem, ko ietver plānošanas darbu laikā, ir arī pareizās tehnikas izvēle. “Ceļošana, kā dzīvesveids, ir gana specifisks – tās ir garas stundas, negulētas naktis, reizēm neskaitāmi darbi vienlaikus. Tādēļ ierīcei jābūt spējīgai darboties vairākas stundas no vietas. Piemēram, MatePad Pro atbalsta 15W bezvadu uzlādi un 40W SuperCharge funkciju, pateicoties kurai ierīci var darbināt līdz pat 11 stundām. Savukārt vairāku uzdevumu vienlaicīgai paveikšanai talkā nāks Huawei App Multiplier funkcija, kas ļauj atvērt vienu lietotni divos dažādos logos un izmantot visas lielā ekrāna priekšrocības,” par planšetdatora iespējām stāsta A. Jekimovs.

    Arī jaunā ceļotāja uzskata, ka līdzpaņemtajām ierīcēm jābūt ar ilgu akumulatora darbības laiku, kā arī izmēros pateicīgām un ērtām. “Ik dienu nākas mērot tik daudz kilometru, ka atrast rozeti un uzlādēt ierīci gadās reti. Turklāt laikā, kad ceļojām par Centrālamerikas valstīm un Dienvidamerikas džungļiem, vairākas dienas nebija piekļuves elektrībai, līdz ar to pazuda gan komunikācijas iespējas, gan karte, kas palīdzēja labāk orientēties. Tāpēc liela nozīme ir gan baterijai, gan izmēram, jo viss nepieciešamai vienmēr tiek salikts kopā vienā somā, kuru uz pleciem nākas nest arī augstākajās virsotnēs,” atklāj Laine.

    Ņemot vērā faktorus, kas, atrodoties ceļā, svarīgi daudziem – gan saziņa ar ģimeni, gan nākamā galamērķa maršruta izpēte –  jaunais Huawei MatePad Pro aprīkots ar trešo lielāko lietotņu veikalu AppGallery. Kā stāsta Huawei eksperts A. Jekimovs, tajā lietotājiem pieejamas nu jau vairāk nekā 80 000 lietotnes, kas palīdzēs pacelt ceļojuma plānošanas darbus, kā arī brīvā laika aktivitātes un darba produktivitāti jaunā, vēl augstākā līmenī. “Tāpat, atrodoties ārzemēs, noderēs arī Huawei lietotņu meklētājprogramma PetalSearch, kas ļauj daudz ātrāk un ērtāk atrast interesējošo mobilo lietotni, turklāt šis risinājums tiek pārvaldīts vairāk nekā 40 valodās un ir pieejams 45 valstīs un reģionos. Atliek tikai ievadīt lietotnes nosaukumu vai atslēgvārdu, un jūs tūlītēji saņemsiet precīzu informāciju par to, kur lejuplādēt vēlamo rīku,” piebilst Huawei eksperts.

    “Gluži, kā tehnoloģijas atvieglo cilvēku dzīvi mūsdienu pasaulē, tās palīdzējušas ceļā arī mums. Ja tās nekļūst tikai par laika kavēkli, bet gan par spēcīgu instrumentu tālākai izaugsmei, no tām nav jābīstas – ir ar ko augt un mācīties,” pārliecināta ir Laine.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē