• Dubultmaratons “Taisnais” no Sauriešiem līdz Ērgļiem notiks 8. oktobrī

    Reklāmraksts
    26. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Māris Arbidāns
    8. oktobrī gan Latvijas stiprākie skrējēji un soļotāji, gan iesācēji, kuri pirmo reizi izmēģina spēkus garā distancē, piedalīsies dubultmaratonā “Taisnais” – labdarības skrējiensoļojumā no Sauriešiem līdz Ērgļiem pa bijušo dzelzceļa līniju.

    Lai būtu interesanti dažādu distanču skrējējiem un nūjotājiem, “Taisnais” piedāvā trīs dažāda garuma distances: dubultmaratonu (84,4 km) no Sauriešiem līdz Ērgļiem, maratonu (42,195 km) no Suntažiem līdz Ērgļiem un pusmaratonu (21,09 km) no Taurupes līdz Ērgļiem.

    Dubultmaratons “Taisnais” notiek jau piekto gadu. Kopš pirmā skrējiensoļojuma 2018. gadā atbalstām bērnus, kuri vēlas sportot, bet iedzimtas vai iegūtas traumas dēļ to nespēj. Ikviens skrējējs ziedo, maksājot dalības maksu, un tiek vākti arī papildu ziedojumi. Šogad savāktā nauda tiks ziedota Artūram Stradam no Ogres, kuram cerebrālās triekas rezultātā ir pārvietošanās grūtības. Nauda tiks izmantota fitnesa treniņiem. Artūrs mācās Jumpravas speciālās internātpamatskolas 9. klasē, bet brīvdienās trenējas Ogrē. Artūrs aktīvi piedalās Latvijas Paralimpiskās komitejas Bērnu un jauniešu para sporta apvienībā. Šogad Čehijā sacensībās 100 metru braukšanā ar ratiņkrēslu viņš ieguva pirmo vietu. Artūrs sūta sveicienus sacensību dalībniekiem un sagaidīs ātrākos sportistus finišā kopā ar Ērgļu stacijas priekšnieku Māri Olti.

    Sacensības ir atvērtas ikvienam cilvēkam, kuram ir kustības prieks. Distances segums – noblietēta smilts un grants – ir kājām saudzējošs. Abpus ceļam ir daudz ko redzēt – meži mijas ar klajumiem, upītēm un purvainām vietām. Iespējams sastapt miermīlīgus meža iemītniekus – stirnas, briežus un zaķus. Lāči nav manīti.

    Dubultmaratons ir jāveic 18 stundu laikā, arī maratonam un pusmaratonam ir pietiekami ilgi kontrollaiki. Ātrums ir katra paša ziņā. Sacensībās piedalās cilvēki ar dažādu fiziskās sagatavotības līmeni un motivāciju. Vieni cīnās par vietām, citi apliecina sevi garā distancē, vēl citi izbauda pārgājienu kopā ar draugiem. Ikviens tiek aprūpēts ceļā un sirsnīgi sagaidīts finišā ar medaļu un siltu zupu. Distancē, lielākoties pie senajām stacijām, ir pieci atbalsta punkti ar dzērieniem un ēdieniem. “Taisnā” brīvprātīgo palīgu komanda ir plaši izslavēta par sirsnību un spēju ātri palīdzēt.

    Dubultmaratonu “Taisnais” atbalsta Ogres novada pašvaldība un Madonas novada pašvaldība, Dzelzceļa stacija ''Ērgļi" banānu vairumtirgotājs “Banalat”, Biznesa augstskola Turība, Caunieša vīns, DJ Kārlis Blumfelds, fotogrāfi: Māris Arbidāns, Raimonds Subatovičs, Ģirts Valdmanis; Gi.Li. Design, Latvijas valsts meži, Lauku produkti SIA “Amati”, Maxima Latvija, SUP Adventures, veikals “MySport”, Sirdsritns.lv, Stirnubuks, Reneve Monaco Latvia, Runaskursi.lv, Technitis celtniecības tehnika, LETA, Red Bull Latvia un Indiguns.

    Biedrības “Taisnais” mērķis ir popularizēt veselīgu un sportisku dzīvesveidu, noteikt izturīgākos garo distanču skrējējus Latvijā un palīdzēt iepazīt Latvijas skaistākās vietas un draudzīgākos cilvēkus. “Taisnais” ir kļuvis par tradīciju un gaidītu notikumu gan skrējējiem un viņu tuviniekiem, gan vietējiem iedzīvotājiem.

    Dubultmaratonu “Taisnais” organizē biedrība “Taisnais”. Plašāk mājas lapā http://www.taisnais.lv/

    Papildu informācija:
    Laura Strazdiņa, Projektu vadītāja

    Biedrība «Taisnais»
    371 26134954
    www.taisnais.lv
    facebook.com/taisnais
    instagram.com/dubultmaratons_taisnais

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē