• Cik izturīgs ir tavs viedpulkstenis? Mūsdienu materiālu tendences

    Reklāmraksts
    20. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Augstas kvalitātes materiāli kļūst aizvien populārāki un pieprasītāki, kā modes pasaulē, tā arī tehnoloģiju nozarē. Viedpulksteņiem tiek veltīts it sevišķi ilgs izstrādes process, rūpīgi izvērtējot modes tendences un piemeklējot augstākās kvalitātes un izturības materiālus, lai radītu ierīci, kas būs laikmetīgs viedais asistents. Par šobrīd aktuālākajiem materiāliem viedpulksteņu izstrādē plašāk stāsta tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts.

    Safīrs – izturības manifests

    Kopumā rokas pulksteņiem izmantotos stiklus var iedalīt trīs grupās: safīra stikls, minerālstikls un hesalīta stikls, kas mūsdienās tiek izmantots ļoti reti. Būtiskākās atšķirības ir redzamas tieši cietības pakāpē, kas attiecīgi ietekmē stikla kvalitāti ilgtermiņā.

    Hesalīta stikls bija plaši izmantots materiāls pirms aptuveni 70 gadiem, pateicoties tā elastības īpašībām. Savukārt mūsdienās plaši izmanto minerālstiklu, kas ir ļoti līdzīgs logu stiklam. Šo materiālu mūsdienās ar īpašiem ražošanas procesiem mēdz padarīt izturīgāku pret skrāpējumiem – tā saucamais rūdītais minerālstikls. Šobrīd izturīgākais rokas pulksteņu stiklu materiāls ir safīra stikls, kas patiesībā nemaz nav stikls, bet gan produkts, ko ražo no augstas tīrības pakāpes sintētiskā alumīnija oksīda. Pateicoties safīra stikla augstajai cietībai, to spēj saskrāpēt tikai daži materiāli kā dimants.

    “Huawei jau kādu laiku savos prestižās klases viedpulksteņos izmanto tieši safīra stiklu, lai pasargātu valkātājus no ierīces nobružāšanās, tādējādi saglabājot ērtu ekrāna pārvaldību. Tāpat, pateicoties safīra stikla materiāla īpašībām, jaunajos Huawei Watch GT 3 Pro viedpulksteņos šis materiāls ir izmantots aizmugurējā apvalka sensora daļā, lai nodrošinātu labāku gaismas iekļūšanu un precīzāku sirdsdarbības uzraudzību,” skaidro Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tilles.

    Vieglais un ērtais titāns

    Pateicoties titāna vieglumam, cietībai, izturībai pret augstām temperatūrām un koroziju, kā arī hipoalerģiskumam, to plaši izmanto aviācijā un līdzīgās augsto tehnoloģiju jomās. Arī viedpulksteņos šis materiāls kļūst aizvien biežāk sastopams, jo savas cietības dēļ ir grūti saskrāpējams un nodrošina ilgāku kvalitāti.

    “Tā kā viedpulkstenis vienmēr ir uz rokas – cieši piekļauts ādai – ir svarīgi, lai tas neradītu nepatīkamas reakcijas un kairinājumus valkātāja ādai. Huawei Watch GT 3 Pro 46 mm versijas viedpulksteņa korpuss un siksniņa ir izstrādāti no titāna, lai nodrošinātu ilgāku un patīkamāku valkāšanas pieredzi. Titāna burvība slēpjas arī tā vieglumā – viedpulksteņi, kas ir izstrādāti no šī materiāla, neapgrūtina ar smagnēju sajūtu vai berzi, tāpēc būs ērti katrā ikdienas situācijā. Vēl viens pluss titāna materiālam ir korozijas rezistence, kas nozīmē, ka intensīva treniņa laikā sviedri neietekmēs materiāla kvalitāti,” stāsta eksperts.

    Keramikas pārsteidzošā daudzveidība

    Keramika parasti asociējas ar trauku trauslumu, taču ar speciālām apstrādes tehnoloģijām šis materiāls kļūst par patiesi cietu un skrāpējumizturīgu materiālu, ko plaši izmanto dažādu ierīču ražošanā. Keramika ir materiāls, ko plaši sāka pētīt pulksteņu izstrādei tikai pirms 50 gadiem. Atšķirībā no metāliem, piemēram, tērauda un zelta, keramika ir ļoti ciets un pret saules ultravioletajiem stariem noturīgs materiāls. Tāpat keramika ir arī ļoti viegla un ādai draudzīga, jo nesatur metālus.

    “Keramika kļūst par aizvien populārāku materiālu un ir iekļauts gandrīz visu Huawei viedpulksteņu aizmugurējajā korpusā labākai veselības rādītāju uztveršanai. Savukārt Huawei Watch GT 3 Pro 43 mm versijas viss korpuss un siksniņa ir izstrādāti no balta keramikas materiāla. Keramikas īpašību dēļ, tā apstrāde ir ļoti sarežģīta – tā ilgst 10 dienas un ietver 13 slīpēšanas un pulēšanas procesus, lai panāktu gludu un mirdzošu rezultātu. Pateicoties vairākiem pārdomātiem ražošanas posmiem, jaunais viedpulkstenis līdzinās klasiskajiem prestižās klases rokas pulksteņiem, kas kalpos gan kā gaumīgs modes aksesuārs, gan uzticams viedais asistents,” norāda M. Tillers.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē