• Atvēsinošs paklājs: labs rīks suņa atveldzēšanai karstā dienā

    Reklāmraksts
    15. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jack Geoghen. Pexels.com
    Foto: Jack Geoghen. Pexels.com
    Jack Geoghen. Pexels.com
    Vasarā karsts laiks bieži vien ir kā apgrūtinājums suņiem. Tiem nepieciešama atvēsinoša vieta, daudz ūdens un nepārslogošana ar pastaigām karstākajos brīžos. Tomēr ir arī cita veida rīki, kā suni atveldzēt vasaras svelmē – atvēsinoši paklājiņu suņiem.

    Kas jāņem vērā karstās dienās? 

    Karsta vasaras diena. Bauda lielai daļai cilvēku, kuri bauda ūdens priekus, sauļošanās iespēju un ārā kopā būšanas sanākšanas. Tomēr suņiem ne vienmēr karstums sagādā baudu. Daudziem no tiem kļūst slikti, tāpēc par savu mājdzīvnieku vēlams parūpēties karstajos brīžos, lai to nevajadzētu vest pie vetārsta. Lai to nedarītu, jāņem vērā vairāki svarīgi soļi. 

    • Pastaigās ar suni labāk dodies no rīta vai vakarā, minimizējot iespēju doties karstākajos pēcpusdienas brīžos, kad temperatūra nonākusi tās kulminācijas punktā. Ja tomēr nepieciešams doties laukā karstākajos brīžos, labāk raudzīties pēc ēnas vietām.  
    • Nevest suni par uzkarsušu asfaltu, jo tava mājdzīvnieka ķepu spilventiņi var gūt apdegumus. Labāk dodies uz mežu vai pludmali.
    • Lai nodrošinātu suņa komfortu, ieteicams izveidot speciālu stūrīti. Ja dzīvojat dzīvoklī, nodrošiniet ēnas vietu sunim, kurā viņš var komfortabli atpūsties. Aizvērti aizskari un žalūzijas būs kā noderīgi rīki tā nodrošināšanai. Bieži vien suns meklēs sev vietu zem gultas vai starp dīvāniem. Ja tev ir privātmāja ar sētu, tad pagalmā kādā ēnas vietā novieto nelielu baseinu vai vannu. Ir gan iespējams, ka suns var meklēt vietu zem kokiem vai citās ēnas vietās. 
    • Pārliecinies, ka tavam sunim vienmēr ir pieejams svaigs ūdens. Tas ir svarīgi, lai suns jebkurā brīdī varētu atveldzēties. Ja pamani, ka ūdens ir beidzies, papildini bļodiņu. Ūdenim karstajās dienās jābūt pieejamam visu laiku. 
    • Viena no nozīmīgākajām lietām: neatstājiet suni karstā automašīnā. Auto gaisa temperatūra paaugstinās ļoti strauji un pat īss brīdis var sunim kļūt letāls. Šādās dienās labāk dodieties ikdienas gaitās bez suņa. 


    Foto: Lachlan Ross. Pexels.com

    Īpaša uzmanība karstās vasaras dienās jāpievērš tādiem šķirnes suņiem kā mopšiem, buldogiem, pekiniešiem un bokseriem. Šiem suņiem ir saīsināti purni, līdz ar to grūtāk izturēt karstumu. Pat minimāla slodze šiem suņiem var būt fiziski grūta. 

    Kad sunim ir par karstu, uzmanība jāpievērš viņa elpošanai, jo šajos brīžos suns sāk elsot. Ja paliek pārāk karsti, tad tavs mīlulis kļūs apātisks un mazkustīgs. Brīdī, kad sunim sākas krampji, vemšana, paātrinās sirdsdarbība, acis kļūst sarkanas un paaugstinās ķermeņa temperatūra, tad steidzami jāsniedz medicīniskā palīdzība. Lai to novērstu, jāņem vērā visi augstāk minētie faktori. 

    Atvēsinošie paklājiņi suņiem: cik vērtīgi tie ir?


    Foto: Helena Lopes. Pexels.com

    Bez ēnas, ūdens rezervju un pastaigu nodrošināšanu rītos un vakaros, vēl kā atveldzējošs rīks var kalpot atvēsinošie paklājiņi suņiem. Šos paklājinus var izmantot gan iekštelpās, gan ārtelpās, un būs noderīgi arī tad, ja dzīvosi ar savu lolojumu dzīvoklī. Iespējams iegādāties arī atvēsinošas rotaļļietas suņiem, kuras mīluli ne tikai izklaidēs, bet arī uzlabos tā pašsajūtu tveicīgajās dienās. Abi no rīkiem kalpo kā papildus opcijas, lai tavs suns justos lieliski un enerģijas pilns arī karstākajos brīžos. 

    Atvēsinošie paklājiņi suņiem pieejami dažādos izmēros kā, piemēram, 40×30 cm, 50×40 cm, 65×50 cm un 90×50 cm. Jo lielāks tavs suns jo lielāku atvēsinošu paklāju suņiem tev vajadzēs. Pēdējā laikā tas kļuvis par populāru produktu suņu īpašnieku vidū. 

    • Paklājiņi ir izgatavoti no poliestera, sūkļa un atvēsinoša gela. Gels veicinās vēsumu šim produktam. 
    • Šie atvēsinošie paklājiņi suņiem ir antibakteriāli un antiseptiski, līdz ar to suns uz tiem bez lielām grūtībām var atpūsties, nedomājot ne par ko. 
    • Galvenais, ko šis produkts sniedz, ir vēsu un atsvaidzinošu efektu tavam lolojumam. Karstās vasaras dienās tas ļaus sunim justies komfortabli un dos vaļu izbaudīt šīs dienas tikpat priecīgam kā tev. 
    • Atvēsinošie paklājiņi suņiem ir ūdensizturīgi, kas nozīmē, ka tos vari ielikt arī ūdenī, radot savam sunim dubultu atvēsinošu efektu. 
    • Tos ir iespējams arī transportēt. Tas ir viegli salokāms, līdz ar to ar to, pārvadājot suni, vari to ņemt līdz kopīgā atpūtā. 
    • Vēl kā būtisks faktors jāmin tā vieglā kopšana. To ir viegli notīrīt mīkstu, mitru drānu, kas ļaus šo produktu izmantot ilgtermiņā. 

    Visi šie faktori liek novērtēt atvēsinošu paklāju suņiem kā vērtīgu papildrīku suņa uzturēšanā komfortablā temperatūrā pašās karstākajās vasaras dienās. Visi šie produkti pieejami Dino Zoo veikalos, kur speciālisti palīdzēs izvēlēties labāko variantu tavam mīlulim. 

    Izbaudi vasaru kopā ar savu mīluli un visu, kas nepieciešams sava mājdzīvnieka uzturēšanai komfortablā temperatūrā karstākajās vasaras dienās, meklē Dino Zoo veikalos vai e-veikalā www.dinozoo.lv. Lai piedzīvojumiem bagāta vasara!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē