• Dr. Mauriņa klīnikā – tagad arī laparoskopiskā ķirurģija

    Reklāmraksts
    27. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dr. Sintija Lapsa
    Foto: Publicitātes foto
    Dr. Sintija Lapsa
    Līdzās jau labi pazīstamajiem un pacientu atzinību ieguvušajiem fleboloģijas, proktoloģijas, dermatoloģijas un estētiskās medicīnas pakalpojumiem Dr. Mauriņa klīnikā tagad uzsāktas žultspūšļa un trūču laparoskopiskās operācijas.

    Paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu kļuvis iespējams, kopš klīnika pārcēlusies uz jaunajām, speciāli tās vajadzībām projektētajām telpām Jaunā Mežaparka ielā 4, kur ir gan sešas labi aprīkotas operāciju zāles, gan ērtas un mājīgas stacionāra palātas, kur pacienti vajadzības gadījumā var palikt pa nakti. «Līdz ar to būs iespēja iet soli tālāk un ārstēt pacientus, kuriem nepieciešama arī īslaicīga novērošana stacionārā, lai būtu lielāka drošība.  Mums ir doma papildus attīstīt laparoskopisko minimāli invazīvo ķirurģiju, ja uzskatīsim, ka tas cilvēkiem tajā brīdī ir vajadzīgs un mēs to varam labi un kvalitatīvi nodrošināt,» sākot strādāt jaunajā ēkā, sacīja klīnikas vadītājs ķirurgs, flebologs Dr. Med. Uldis Mauriņš. Un, lūk, jau pēc neilga laika šis solis ir sperts.

    Pastāstīt, kādas ir laparoskopiskās ķirurģijas priekšrocības un raksturot jaunos operāciju veidus lūdzām klīnikas ķirurģei Dr. Sintijai Lapsai.

    – Kas īsti ir laparoskopija?

    – Laparoskopija ir ķirurģijas tehnika, kuras laikā operācijas vēdera dobumā vispārējā anestēzijā tiek veiktas ar gariem instrumentiem caur nelieliem griezieniem. Vēdera dobumu uzpilda ar gāzi, tad caur maziem griezieniem tajā ievada laparoskopu, kam pievienota miniatūra videokamera un  gaismas avots. Attēls no videokameras tiek pārsūtīts uz monitoru un ķirurgs operē, skatoties ekrānā palielinātu attēlu.

    – Kādi ir pacienta ieguvumi, ja operācija tiek izpildīta laparoskopiski, nevis tradicionālajā veidā?

    – Kā zināms, klasiskajā veidā, atverot vēdera dobumu, jāveic lielāks iegriezums, tādēļ brūču sadzīšanai vajadzīgs salīdzinoši ilgs laiks un pēcoperācijas periods mēdz būt visai sāpīgs. Laparoskopiskā operācija ir minimāli invazīva un maztraumatiska, līdz ar to pacientam ir krietni mazāks sāpju sindroms, vieglāks atlabšanas periods, daudz mazāk laika jāpavada stacionārā, ir īsāks darbniespējas periods, viņš var ātrāk atgriezties savās ikdienas gaitās, turklāt nav jāraizējas par pēcoperācijas rētu.

    – Kādēļ klīnika izvēlējusies piedāvāt pacientiem tieši trūču un žultspūšļa laparoskopiskās operācijas?

    – Laparoskopiski ir praktiski iespējams veikt gandrīz jebkuru operāciju vēdera dobumā. Pašlaik mēs plānojam nodrošināt tās operācijas, pēc kurām pacientiem ir salīdzinoši īsāku laiku jāatrodas dienas stacionārā. Visticamāk, ka ar laiku mēs paplašināsim piedāvājumu un iekļausim operāciju klāstā arī tādas, kas prasa ilgāku uzturēšanos klīnikā.

    – Vai pirms došanās uz laparoskopisko operāciju ir nepieciešami kādi specifiski iepriekšēji izmeklējumi?

    – Parasti pietiek ar standarta izmeklējumiem – asinsanalīzēm, kardiogrammu, plaušu rentgenu. Ja ir runa par žultspūšļa operāciju, tad jābūt pierādītai žultsakmeņu slimībai, līdz ar to biežākais izmeklējums ir sonogrāfija. Ja nepieciešami vēl kādi papildu izmeklējumi, to izvērtējam individuāli. Jebkurā gadījumā vispirms jāatnāk pie mums uz konsultāciju, tad arī izskaidrosim visu svarīgo, kas pacientam jāzina par operāciju, un atbildēsim uz viņa jautājumiem.

     

    Ja radušies papildu jautājumi, nāc uz konsultāciju pie ķirurgiem Dr. Mauriņa klīnikā. Piesakies pa tālruni 67374747 vai https://lazermedicinasklinika.lv/lv/vispareja-kirurgija.

    Dr. Mauriņa klīnikas kods: 010000161.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē