• 10 gud­rī­bas, lai il­gāk bū­tu jaun­a

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vienkārši padomi, ko savā ikdienā var ieviest ikviens.

    1. Pa­rei­zi ēd – pēc ie­spē­jas ma­zāk ka­lo­ri­ju, pēc ie­spē­jas vai­rāk augu valsts pro­duk­tu, ma­zāk ga­ļas un vai­rāk tī­ra ūdens. Piec­reiz die­nā no­tie­sā pa aug­lim.

    2. At­tī­ri or­ga­nis­mu no iekš­pu­ses – ādas po­ras pirts svē­tī­ga­jā kar­stu­mā, gre­mo­ša­nas sis­tē­mu ar šķiedr­vie­lām ba­gā­tiem pār­ti­kas pro­duk­tiem!

    3. Vin­gro un kus­ties! Un da­ri to kaut ne­daudz, bet re­gu­lā­ri. La­bāk pus­stun­du kat­ru die­nu, ne­kā četr­as stun­das rei­zi ne­dē­ļā, lai tev ne­bū­tu trau­mu un pār­slo­dzes.

    4. Sa­kār­to sa­vu dzī­vi tā, lai tev bū­tu har­mo­nisks dar­ba un at­pū­tas re­žīms.

    5. Pa­rei­zi re­aģē uz stre­siem. Esi kā bērns – bērns pēc piec­ām mi­nū­tēm ir aiz­mir­sis ap­vai­no­ju­mu!

    6. Iz­gu­lies! Gu­li nak­tī un ne­ej gu­lēt ta­jā pa­šā die­nā, kad tev jā­mos­tas (tā­tad pēc pus­nakts). Ja va­ri at­ļau­ties tā­du grez­nī­bu, bez sirds­ap­zi­ņas pār­me­tu­miem nosnaudies arī pēc­pus­die­nā!

    7. No­teik­ti ie­kļauj sa­vā ob­li­gā­ta­jā ēdam­lie­tu mi­ni­mu­mā vi­ta­mī­nus un anti­ok­si­dan­tus, vis­la­bāk da­bis­kos – krust­nag­li­ņas, ka­nē­li, dzēr­ve­nes, mel­le­nes, ka­ze­nes, plū­mes, bie­tes utt.

    8. Kat­ru die­nu tev va­ja­dzī­ga vis­maz pus­stun­da svai­gā gai­sā, tur, kur virs gal­vas ir de­be­sis. Pat pus­stun­du nīk­stot tro­lej­bu­sa pie­tu­rā var liet­de­rī­gi iz­man­tot – ar el­po­ša­nas vin­gri­nā­ju­miem un la­bām do­mām. Sva­rī­gi – ne­ļau­ties pik­tu­mam, ka tro­lej­buss at­kal ka­vē­jas un līst ap­ni­cīgs lie­tus.

    9. Gal­ve­nais ir lab­sa­jū­ta – ja tu jū­ties la­bi, tev ir la­ba imu­ni­tā­te un or­ga­nisms pats iz­strā­dā bi­olo­ģis­ki ak­tī­vas vie­las. En­dor­fī­ni uz­la­bo vi­su, pat ādas iz­ska­tu. Ri­si­nā­jums ir pa­vi­sam vien­kāršs un pa­tī­kams – esi po­zi­tī­vi ra­do­ša un mek­lē ie­spē­jas jus­ties la­bi!

    10. Un ne­drīkst se­vi no­ska­ņot: «Man jau ir, ak, šaus­mas, cik daudz ga­du, un tā­pēc man jā­jū­tas tā un jā­iz­ska­tās tā…» Tev ne­kad nav jā­jū­tas ve­cai. Arī do­mām jā­būt jaun­ām!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē