Sinepju un medus vannā mērcēts cepetis

Gaļas ēdieni
6. februāris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Sinepju un medus vannā mērcēts cepetis
Sinepju un medus vannā mērcēts cepetis
Gaļas mērcēšana aukstās garšvielu vannās ir tradicionāla metode, ko piekopj angļi un amerikāņi. Vairākus gadu desmitus šis meistarstiķis bija aizmirsts un atmests kā pārāk sarežģīts un nevajadzīgs modernai sievietei, taču tas nav sarežģīti un ir tā vērts. Tas burtiski kūst mutē, uz mēles atstājot vieglas sinepju un medus garšu notis.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas

Gatavojam vannu

Cepam!

  1. Nākamajā dienā gaļu izņem no vannas un ar papīra virtuves dvieli ļoti rūpīgi nosusina.
  2. Cepešplātī ielej trīs vai četras ēdamkarotes šķidruma, kurā mērcējās gaļa, un divas ēdamkarotes olīveļļas.
  3. Gaļu liek plātī ar ādu uz augšu.
  4. Ādu ierīvē ar sāli, pipariem, olīveļļu un sauju no zariņiem nobraucītu timiāna vai rozmarīna lapiņu.
  5. Liek līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz āda ir aprāvusies gaiši brūna.
  6. Tad karstumu samazina līdz 180 grādiem un lēnām cep pusotras stundas.
  7. Ja āda pārāk strauji melnē, vēl samazina karstumu. Šis ir vienīgais iespējamais mērcēšanas trūkums – āda izcepas gandrīz melna, laikam tas ir medus nedarbs. Taču garšu tas necik nebojā.
  8. Pasniedziet savu cepeti ar štovētiem kāpostiem un cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.

Lasi citur

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+