Medījuma aknas

Gaļas ēdieni
13. marts, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Medījuma aknas recepte
Medījuma aknas recepte
Uz kvēlojošām oglēm pagatavotas stirnu āža aknas.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas

IETEIKUMI un PADOMI!

  • Grils (vai restītes) der cepšanai uz ugunskura, bet pietiekami labs aizvietotājs ir vadu pinums.
  • Aknas ir garšīgas, ja tām cepoties neļauj izžūt.
  • Aknas būs sulīgākas, ja tiks samitrinātas ar taukiem. Var apklāt ar taukplēvi vai rūpīgi izdauzītām tauku sloksnītēm vai apslacīt ar eļļu. Labāk to darīt ar otiņu, bet medībās jau tādus "sīkumus" līdzi neņem - tad noder, piemēram, garšaugu buntīte, ko aprasina ar eļļu vai marinādi. Ar karoti liet nedrīkst, jo pilošie tauki uzliesmo.
  • Iesmu vietā var izmantot dabas materiālus - ievas vai pīlādža zariņus. Nogriež 2-3 cm garas maikstes, nomizo un mirkli patur uguns liesmā - tādējādi "iesms" tiek dezinficēts.

PIEDEVAS!

  • Kartupeļi folijā - Cepot kartupeļus folijā, tajos pirms cepšanas var iegriezt "kabatiņu" un iespiest ķiploka daiviņu. Ēd, pārgrieztus uz pusēm, aizdarītus ar sviestu, saldo vai skābo krējumu, sāli un rupji maltiem pipariem.
  • Ķiploki pelnos - Veselu ķiploka galviņu cep pelnos 8-10 minūtes, kamēr tā piebriest un miza sāk plaisāt. Izlobītus un notīrītus ķiplokus nedaudz apsāla.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+