• Bufalo spārniņi ar rančo mērci

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    26. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bufalo spārniņi
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Bufalo spārniņi
    Pirmo reizi uz labu laimi fiksi pagatavoti kādā Bufalo pilsētiņas krodziņā, šie spārniņi īsā laikā kļuva par vispopulārāko uzkodu visā Amerikā. Tolaik, sešdesmitajos, spārniņus neviens neēda – krodziņu virtuvēs tie allaž gulēja saldētavā, lai vēlāk pārtaptu buljonā. Taču kādu vakaru krodziņa saimniecei Terēzei Belisimo pēc krodziņa slēgšanas aptrūcies, ko pasniegt ģimenei, tāpēc nekas cits neatlicis, kā grauzt spārniņus. Lai vakariņas būtu kaut cik cienīgas, Terēze ceptos spārniņus iemērca asās mērces un sviesta vannā. Un turpmākais jau ir vēsture – nav neviena Amerikas nostūra, neviena hokeja čempionāta un sestdienas vakara krodziņā, kur nepazītu un nemīlētu Terēzes Bufalo spārniņus.  Klasiski šie spārniņi tiek pasniegti ar Ranch mērci, kā arī ar selerijas un burkānu standziņām.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

    • Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Atstāj ievilkties.
    • Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Sagatavo ietaukotas krāsns restes un cepamplāti, ko novietot apakšā. 
    • Sagatavo spārniņus, locītavu vietās pārgriežot. Sīkos galiņus liek saldētavā, lai vēlāk izmantotu zupām, mērcēm vai buljoniem.
    • Pārējās daļas liek lielā traukā un sajauc ar eļļu, ķiploku pulveri, sāli un pipariem. Kārto uz restēm un šauj krāsnī. Cep apmēram 50 minūtes, līdz spārniņi mīksti iekšpusē, bet kraukšķīgi no ārpuses.
    • Kamēr spārniņi cepas, pagatavo glazūru. Katliņā uz lēnas liesmas sajauc tabasko, soju un medu. Maisot ļauj uzvārīties, pievieno sviestu, turpina maisīt, līdz sviests izkusis un mērce viegli sabiezējusi.
    • Kad spārniņi gatavo, tos uzmanīgi liek lielā traukā, pārlej ar glazūru un sajauc. Krāsns temperatūru palielina līdz 220 grādiem. Spārniņus liek atpakaļ uz restēm, šauj krāsnī vēl uz 3–5 minūtēm. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē