Šeihu mielasts – kvinojas un dateļu salāti

Šie salāti ir atceļojuši no kāda Dubaijas restorāna ēdienkartes. Nedaudz uzlaboti, pievienojot granātābolu mērci un kazas sieru, bet galvenā un neaizvietojamā sāļo salātu sastāvdaļa ir arābu saldais zelts – dateles.
Salāti
Žurnāls IEVA
Sandija Šēnberga
5. jūlijs

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Zema
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
15m
Kopējais laiks
35m

Kvinoju izvāra, atdzesē, sajauc ar palielos gabalos sagrieztām datelēm, pistācijām. Uz šķīvja liek salātu baldriņus (katram šķīvim vajadzēs apmēram sauju), virsū kvinoju, pārliek ar siera piciņām un pārlej ar mērci.

Padoms, kas noderēs

Gatavojot var precīzi sekot līdz sastāvdaļu daudzumam, bet, kā jau salātiem, tas nav tik svarīgi – var arī kaut ko nelikt un kaut ko, kas garšo, pielikt vairāk. Galvenais, kur vajadzētu ievērot proporcijas, ir mērces, bet arī pagaršojiet: ja liekas, ka ir par sāļu vai skābu, pamainiet proporcijas un piemērojiet savām garšas kārpiņām.

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs