• Uzmanieties no krāpniekiem, pērkot operas biļetes internetā!

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    «Nupat uzzināju, ka visnotaļ plašus apmērus ir sasniedzis jauns krāpšanas veids internetā – kāda fiktīva mājaslapa ir precīzi nokopējusi mūsu Nacionālās Operas un baleta mājaslapu un ar maksas reklāmu palīdzību Google meklētājā sasniegusi augstāku vietu, nekā oriģināls un visnotaļ veiksmīgi tajā tirgo… fiktīvas biļetes,» facebook.lv raksta producents Juris Millers.

    «Daudzi cilvēki uz Opernamu dodoties ar viltus tirgoņu pārdotajām biļetēm, par kurām bieži vien esot samaksāts vairāk, nekā ja tās būtu pirktas oficiālajā kasē. Medijos gan par šo krāpšanu līdz šim neko nebiju dzirdējis. Interesanti, vai Kultūras ministrija un Nauris Puntulis kā kapitāldaļu turētāji spēs šo risināt? Sandis Voldins?,» pauž Juris Millers, kurš pievienojis arī ekrānšāviņu ar attēlu no izrādes Jevgeņijs Oņegins, kas ir no oficiālās mājaslapas, un ar Opernama bildi, kas ir no viltotās lapas.

    Latvijas Nacionālās operas sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile portālam Santa.lv atzina, ka ir opera ir informēta par šo viltus lapu un neliels skaits pircēju no ārvalstīm ir izmantojuši šī lapas krāpnieciskos piedāvājumus, pretī derīgu biļeti nesaņemot. "Esam sazinājušies ar Google, lūdzot izņemt šo lapu no meklēšanas rezultātiem, esam lūguši bankai, caur kuru iet maksājumi, slēgt šos norēķinus. Diemžēl pagaidām risinājuma ne vienā, ne otrā gadījumā nav. Esam arī sazinājušies ar Cert.lv. Tāpat esam krievu un angļu valodā izveidojuši iesnieguma policijai formu, to piedāvājam apkrāptajiem klientiem aizpildīt, bet pagaidām neviens nav izvēlējies to darīt. Savā mājaslapā un sociālajos tīklos aicinām cilvēkus pirkt biļetes tikai no mūsu oficiālā biļešu izplatītāja Biļešu Paradīzes," situāciju skaidro Irbe Treile

    Citiem vārdiem, biļetes uz Latvijas Nacionālās operas izrādēm pilnīgi droši var pirkt: opera.lv vai bilesuparadize.lv.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē