• Žurnāls KLUBS sarīko vēl nebijušas orientēšanās sacensības.

    Klubs X stunda
    Aivars Pastalnieks
    Aivars Pastalnieks
    21. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Gierts

    Tikšanās vieta – Lubānas ielas Virši. 42 ekipāžas. Vīri un sievas. Vīri un bērni. Vīri brīvsolī. Pasākuma vadītājs Pauls Timrots uzrunā dalībniekus, kuri tikko saņēmuši viņa gatavotos KLUBA X stundas uzdevumus.

    Paldies karšu izdevniecībai Jāņa sēta par karšu sarūpēšanu.

    Kļūst skaidrs, ka līdz ar dažiem praktiski veicamiem darbiem autoorientēšanās pasākumam ir arī kultūrvēsturiska ievirze. Pēc jaunām un senām fotogrāfijām maršrutā Limbaži–Cēsis–Līgatne–Sigulda jāatpazīst ne viens vien savdabīgs objekts. Tātad – būs gan nepieciešama attapība un ­erudīcija, gan daudz jārunā ar ­vietējiem ļaudīm.

    Vairāki auto strauji metas pildīt uzdevumus. Kāds cits nogaida – vispirms cītīgi izveido plānu, ko un kā labāk darīt, un tikai tad sāk dedzināt degvielu. Pēc 7 stundām visiem jābūt atpakaļ.

    Nepabrauc garām! Ceļā bieži gadījās autobusa pieturas. Dažās no tām žurnāls KLUBS bija atstājis zīmes… Jo vērīgāki, jo vairāk punktu.

    Jānis Karlsons:

    «Sazvanījāmies ar džekiem, ar kuriem iepriekš esam tikušies KLUBA piedzīvojumu sacensībās un pavadījuši jautrus brīžus. Likām galvas kopā – viens pie stūres, viens zvana, trešajam labāk padodas orientēšanās. Uzdevumi bija dažādi – konkrēti un nekonkrēti. Nācās ieslēgt domāšanu, pieslēgt paziņas, kuriem ikdienā varbūt tā nemaz nepiezvanīsi.

    Pats nekad iepriekš autoorientēšanās sacensībās nebiju piedalījies. Bet bija forši. Adrenalīns, īpaši brīdī, kad laiks gāja uz beigām, bija tāds pats kā KLUBA piedzīvojumu sacensībās pirms nakts skrējiena.»

    Pauls Timrots, pasākuma vadītājs:

    «Brīdī, kad viedtālrunī plaukst un zeļ digitālās spēles, kā arī ieguglēšana, bija svarīgi radīt ko līdzsvarojošu, kad cilvēkam ir jāprot rīkoties arī analogi, jāpaskatās kartē, jāorientējas, ir kas jāizlasa, jāizglītojas, jāizkāpj no auto un jāparunā ar cilvēkiem.

    Pēc tā visa ārprāta, kas pēdējos mēnešos ir noticis, viņš ir spiests paskatīties, kas notiek apkārt pasaulē.»

    • Cietais rieksts. Vieta, kur krustojas ceļi Limbaži–Turaida un Rīga–Valmiera. Te āķīgs uzdevums ar degvielas pārliešanu. Meitenes un Virši, protams, zied.
      • Sakarnieks. Grūtā brīdī gadās, ka palīdzēt var tikai viens cilvēks. Viņš dzīvo Cēsīs un ir akmeņkalis. Viņu sauc Ansis Rozenbergs. Šis izrādījās viens no grūtākajiem uzdevumiem. Ansi satika un nepieciešamo paroli pateica tikai četri dalībnieki.
        • Bērnība. Tīklu parks. Īpašs prieks mazākajiem dalībniekiem. Pirms tam bija jāsameklē ēka, jāsaka parole – X stunda. Sekoja uzdevums, par kura izpildīšanu liecināja aproce ar zīmogu.
          • Atrodi G punktu. Sigulda. Bija jānonāk norādītajā vietā un jādodas precīzi uz ziemeļiem – tieši pēc 250 metriem visus sagaidīja pasākuma atbalstītāja SKYN uzdevums ar kodēto nosaukumu – «prieks un drošība».
            • Uzdevums – klīstošā laime. Par ceļā sastaptu un nobildētu Jeep Gladiator, kuru speciāli šim pasākumam sarūpēja AUTOBRAVA Motors, dalībnieki varēja iegūt visvairāk – 30 punktus. Ar šo džipu pārvietojās KLUBA komanda – izdevniecības

            Žurnāls Santa vadītāja Santa Anča, KLUBA galvenais redaktors Aivars Pastalnieks un žurnāla mākslinieciskais redaktors Kārlis Bērziņš (aizkadrā).

            Uzvarētāji:

            1. Ekipāža nr. 5 – 568 punkti.

            Uzvarētāju trumpis – ļoti labi izplānots maršruts un perfekti labi sadalītas lomas. No kreisās:  Mārtiņš Beriņš (šoferis, kas dara visu, ko liek), Jānis Birks (stūrmanis navigators), Juta Muravska (punktu meklētāja un atradēja).

            2.  Ekipāža Nr. 21 – 549 punkti,

            Gudrie plānotāji. Kas izbrauc pēdējais, tas iegūst otro vietu – Jānis Valerts (no kreisās), Eduards Šmits un Jānis Karlsons.

            3.  Ekipāža Nr. 30 – 530 punkti.

            Artūrs Baļūns acīmredzot juta, ka goda pjedestāls ir tuvu. Tikmēr pārējie komandas biedri – Valdis Bārs, Ralfs Pērsis un Kristaps Vansovičs – jau bija devušies pildīt mājas darbus.

            Simpātiju balvas:

            • Par lielāko transportlīdzekli – draudzīgā brigāde ar busiņu.
            • Par opera dotībām (precīzi atklājot, ar kādu mērķi KLUBA auto novietots pie Henrietes) – Mārtiņš Kraujiņš.
            • Pirmie, kuri nobildēja dinamisko objektu Jeep Gladiator – komanda Nr. 35.
            • Pirmie, kuri Cēsīs atrada «sakarnieku», – Kristaps Berķis.
            • Cilvēks, kurš pasākumam pieteica vairākus auto un visiem arī apmaksāja dalību – «draugu, paziņu un savējo dēļ» – Māris Miezis.   
            • Par policijas tēla stiprināšanu – Andris Vindels.

             

             

             

             

             

             

             

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē