• Uztura bagātinātāju kombinācija laimes sajūtas vairošanai

    Reklāmraksts
    1. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Agrs pavasaris ir laiks, kad biežāk jūtamies nomākti un bez spēka. Lai arī laikapstākļi mūs lutina biežāk, patiesībā tā nav tikai saule, pēc kuras ilgojas mūsu organisms. Noskaidrots, ka D vitamīnam un Omega-3 taukskābēm ir pozitīva ietekme uz serotonīna līmeni jeb tautā sauktu arī par laimes hormonu.

    D vitamīna un Omega-3 taukskābju kombinācija ir sevišķi svarīga ne tikai mūsu fiziskajai veselībai, bet arī garastāvoklim. Izskaidrojumu var meklēt tā sauktajā laimes hormonā – serotonīnā. Tā ir viela, kas organismā nodrošina līdzsvarotu garastāvokli, veselīgu miegu un labsajūtu. Pierādīts, ka D vitamīns un Omega-3 piedalās serotonīna izstrādes regulēšanā, tādējādi tieši iesaistoties procesos, kas saistīti ar mūsu laimes izjūtu.

    Zinātniski pētījumi pierādījuši, ka tieši D vitamīna trūkums un mūsu uzturs ir viens no noteicošajiem faktoriem garastāvokļa regulācijā. Speciālisti atzīst – treknu zivju lietošana uzturā un Omega-3 taukskābju pietiekama uzņemšana ir vēl viens stūrakmens gan sirds veselībai, gan arī labākai pašsajūtai.

    Vai pārbaudīji savu D vitamīna līmeni?

    D vitamīns veidojas cilvēka ādā saules staru ietekmē. Līdz ar to nav brīnums, ka Latvijas platuma grādos iedzīvotāji piedzīvo D vitamīna līmeņa mazināšanos asinīs rudens un ziemas tumšajos mēnešos. D vitamīna nepietiekamības sekas visvairāk izjūtam tieši agrā pavasarī, kad rezerves ir viszemākajā līmenī.

    Pētījumi apstiprinājuši, ka cilvēki ar zemu D vitamīna līmeni biežāk jūtas nomākti, sūdzas par nogurumu. Tas nozīmē, ka papildus uzņemts D vitamīns un vasara tiešām var veicināt labas emocijas un pašsajūtu. Tāpēc, ja kāds jums saka, ka noguris no tumšā laika, tas var būt saistīts ne tikai ar samazinātu gaišo dienas laiku, bet arī ar D vitamīna trūkumu. Iesaki pārbaudīt D vitamīna līmeni asinīs – savlaicīga kontrole var palīdzēt parūpēties ne tikai par imunitāti, bet arī labāku pašsajūtu atnākot pavasarim!

    Laimes sajūta no Omega-3

    Omega-3 taukskābes ierindojamas pie sevišķi vērtīgajām uzturvielām. Jau zināms, ka tām ir sirds veselību veicinošs efekts. Nesen veiktā pētījumā pierādīts, ka Omega-3 taukskābju adekvāts līmenis organismā tieši saistīts arī ar laimes un piepildījuma sajūtu.

    Izcili Omega-3 taukskābju avoti uzturā ir treknas zivis, rieksti un augstas kvalitātes olīveļļa. Varam tikai apskaust itāļus un grieķus, jo Latvijā šādu Vidusjūras tipa ēdienkarti ikdienā ievērot ir praktiski neiespējami. Tādēļ nekas cits neatliek, kā meklēt iespējas Omega-3 taukskābes uzņemt papildus uztura bagātinātāju veidā.

    Ņemot vērā augstāk minēto, D vitamīns un Omega-3 ir īsta laimes deva pavasarim. Latvijas iedzīvotājiem mūsu ģeogrāfiskā novietojuma dēļ abus šos produktus ieteicams uzņemt papildus, lai iegūtu organismam nepieciešamo devu.

    NATEO D + Omega-3 kapsulas satur pieaugušajiem atbilstošu dienas profilaktisko D vitamīna daudzumu – 4000 SV (starptautiskās vienības). Pievienotā vērtība ir Omega-3 taukskābes – 250 mg EPS un DHS, kas atbilst dienā nepieciešamajai profilaktiskajai devai. Pietiek ar vienu kapsulu dienā, lai veicinātu imunitāti un savu sirds veselību.

    Avoti:

    https://www.healthandscience.eu Vitamin D and omega-3 improve mental health by regulating the synthesis of serotonin

    Cheng et al, The effect of vitamin D supplement on negative emotions: A systematic review and meta‐analysis, Article  in  Depression and Anxiety, May 2020

    Tsuboi H. et al, Omega-3 Eicosapentaenoic Acid Is Related to Happiness and a Sense of Fulfillment-A Study among Female Nursing Workers. Nutrients. 2020

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē