• Pieci iemesli, kāpēc peldēt ir veselīgi

    Reklāmraksts
    4. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik.com
    Vasara nav iedomājama bez peldēšanas. Bet, kā ar pārējiem gadalaikiem? Arī tajos peldēt ir forši un ne tikai. Peldēšana ir nodarbe, kas rada prieku, ļauj veldzēties karstā laikā, sniedz relaksāciju un pats labākais – ir ieteicama veselībai un tās uzlabošanai.

    Ja vēlies uzzināt, kā vari uzlabot veselību ar peldēšanu, kādus pozitīvus ieguvumus no tās gūsi un kāpēc to izveidot par ikdienas, iknedēļas vai ikmēneša rituālu, turpini lasīt rakstu!

    Pozitīvie ieguvumi no peldēšanas

    Freepik.com, Kireyonok_Yuliya

    Peldkostīmi nav apģērba gabals, kuru izvilkt no tālākā skapja stūra tikai vasaras laikā. Jo redzamākā vietā tie atradīsies, jo biežāk atcerēsies par peldēšanu un tās veselīgo ietekmi. Jautāsi kādu? Tai ir daudz un dažādi ieguvumi. Šeit daži no tiem.

    Iespējams zaudēt svaru

    Peldēšana ir fiziska aktivitāte, kuras laikā tiek nodarbinātas visas tās muskuļu grupas un ķermeņa daļas, kuras citkārt tiek aizmirstas. Tāpat, atrašanās ūdenī un kustības tajā, paātrina vielmaiņu, kas ir īpaši būtiski, ja vēlies ātrāk samazināt svaru un izvadīt no organisma lieko. Ūdenī ķermenis ir arī vieglāks, līdz ar to veikt kustības ir vieglāk, salīdzinot ar to, kā tas ir, dodoties uz sporta zāli.

    Stiprinās imunitāte

    Ja peldies dabiskās ūdenstilpnēs, jūrā vai baseinos, kur temperatūra ir zemāka, norūdās organisms un līdz ar to arī stiprinās imūnsistēma. Aktuālas un veselībai labvēlīgas ir arī tā saucamās roņu peldes jeb peldēšana ziemas laikā. Tad tik galvenais, lai peldkostīmi vienmēr gatavi peldei.

    Uzlabojas pašsajūta

    Un kā gan var aizmirst paša labsajūtu. Zini, cik laba sajūta ir karstā vasaras dienā ienirt atsvaidzinošā ezerā vai relaksēties, peldot saulrieta laikā, kamēr fonā skan nesteidzīgi vilnīši. Ja bijusi gara darba diena vai vēlies tāpat atpūsties no ikdienas, tad peldēšana būs ideāli piemērota.

    Pozitīva ietekme uz muguras veselību

    Protams, nevar aizmirst arī par peldēšanas ietekmi uz muguru. Īpaši svarīgi tas ir cilvēkiem, kuri pavada garas darba stundas sēdus pozā pie datora. Muguras muskuļi ilgi ir nekustīgi, savelkas un kļūst stīvāki. Rodas muguras saslimšanas, taču peldēšana to visu var mainīt. Peldot gravitācijas ietekme uz muguru samazinās. Lai uzlabotu stāju, vēl labāka būs peldēšana tieši uz muguras.

    Stiprāks ķermenis un muskuļi

    Kā vēl viena no pozitīvajām iezīmēm ir ķermeņa stiprināšana. Kā jau iepriekš tika minēts, peldēšanas laikā tiek nodarbinātas ļoti daudzas muskuļu grupas. Peldot tiek kustinātas gan rokas, gan kājas, gan mugura un citas ķermeņa daļas. Tāpat arī, elpojot pareizi, tiek uzlabots plaušu stāvoklis un nomierinās sirdsdarbība.

    Kādu peldkostīmu izvēlēties aktīvai peldēšanai?

    Freepik.com, lifeforstock

    Ja iedrošinājām un pamudinājām Tevi uzsākt peldēt aktīvāk nekā līdz šim, tad noteikti atceries parūpēties arī par atbilstošu peldkostīmu. Ja vēlies ar peldēšanu nodarboties aktīvi un sasniegt savas personīgās virsotnes, atbilstošāks būs tāds peldkostīms, kas stingri pieguļ pie ķermeņa. Tas samazinās pretestību. Savukārt, ja peldēšana Tev ir kā relaksācija un atpūta, tad droši izvēlies kādu vien sirds un acis vēlas. 

    Peldēšana Tevi uzrunāja? Tad pienācis laiks, kad jāiegādājas arī jaunu tērpu. Peldkostīmi plašā piedāvājumā pieejami interneta veikalā 1a.lv. Tur atradīsi daudz un dažādus modeļus gan pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī visu nepieciešamo papildus inventāru – peldcepures, peldbrilles, pleznas, piepūšamos

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē