• Pavadi brīvdienas karaliski!

    Reklāmraksts
    11. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Karl Kasepõld, Sven Tupits
    Vien stundas braucienā no Igaunijas kūrortpilsētas Pērnavas atrodas unikāla vieta, kur pagātne vijas caur tagadni un nākotni, – dizainviesnīca Schloss Fellin Viljandi muižas sienās. Mūsdienās Schloss Fellin spa un viesnīca vilina apmeklētājus, savienodama vēsturisku vidi ar modernās dzīves ērtībām.

    Schloss Fellin vēsture ir gara un krāsaina. Viljandi muižas ziedu laiki sākās 1624. gadā, kad Zviedrijas karalis Gustavs Ādolfs II Viljandi un tās apkārtni atdeva valdīšanā grāfam Jakobam Delagardijam. Laika gaitā starp viduslaiku pilsētu un reiz spēcīgo, taču poļu-zviedru karā izpostīto Vācu ordeņa cietoksni uz rietumiem no Viljandi tika izbūvēts muižas centrs.

    1860. gadā Viljandi muižu nopirka vācbaltiešu barons Augusts Pauls Ādolfs fon Ungerns-Šternbergs, tās pārvalde tika uzticēta dēlam Osvaldam Paulam Konradam Konstantīnam. Neorenesanses stilā būvētā muiža tika pabeigta 1880. gadā, vadoties pēc arhitekta Frīdriha Ferdinanda Modi dizaina. Laikabiedru liecībās lasāms par muižas un tās zaļojošā parka žilbinošo daili. Vēl šodien laika zobs nav iznīcinājis muižu, un tā stāv kā stāvējusi. Interesanti, ka muižas pēdējais īpašnieks no Ungernu-Štenbergu dzimtas – Osvalda dēls Heincs – bijis aviācijas entuziasts un Viljandi būvējis planierus.

    Muižu nacionalizēja 1919. gadā. Kopš tā laika ēkā darbojušās dažādas valsts iestādes.

    Jaunā dzīve – dizainviesnīca

    2018. gadā uzņēmējs Viktors Sīlats (igauņu – Viktor Siilats), kura saknes meklējamas Viljandi, iegādājās muižas kompleksa galveno ēku. Sadarbībā ar mantojuma aizsardzības pārvaldi muižu atjaunoja tās iepriekšējā krāšņumā un 2021. gadā atvēra publikai kā Schloss Fellin dizainviesnīcu ar 17 luksusa numuriem, kafejnīcu-lasītavu, smalku restorānu un spa.

    Schloss prasmīgi iekļauj modernas iekārtas vēsturiskajā vidē un stilā. Muižas koka kāpnes, kā arī 140 gadu vecās koka durvis un vēsturiskie sienas gleznojumi restorānā saglabāti sākotnējā izskatā. Schloss Fellin sienas rotā gleznu reprodukcijas, kuras pēc muižas jaunkundzes Aleksandrīnes atmiņu pierakstiem līdzinātas tām, kas karājušās pie sienām barona laikā.

    Lielākā daļa ēkas izsmalcināto lustru nāk no Vetreria Artistica Colleon stikla rūpnīcas netālu no Venēcijas (Itālijā). Barona laikā pie griestiem karājās līdzīgas Murano stikla lustras. Trīs itāļu meistari speciāli atceļoja uz Viljandi, lai vairāku dienu laikā izvietotu lustras, – rezultāts ir izcils. Lielās deju zāles Grosse Halle lustra vien ir apbrīnas vērta.

    Schloss Fellin guļamistabu griesti ir augsti, grīdas – oriģinālās koka. Visās istabās pieejamas plašas, ērtas gultas, platekrāna televizori un kafijas automāti. Vannasistabas aprīkojums ir no Molton Brown sērijas, kuru ērtības izvēlas arī britu karaļnams.

    Ja braucat uz Viljandi ar ģimeni, varat izvēlēties savienotas guļamistabas.

    Luksusa numurā Grand Suite Alexandrine viesu ērtībām pieejama plaša dzīvojamā istaba, divas guļamistabas, sauna un vara vanna. No numura balkona pārredzami pilskalni un skatuves laukums – izcila vieta, lai baudītu koncertus un pilsētas dzīvi. Numura nosaukums veltīts muižas jaunkundzei Aleksandrīnei Alisei Emīlijai. Arī pārējie numuri nosaukti barona ģimenes locekļu vārdos.

    Mazie prieki

    Ja vēlaties sevi pa īstam palutināt, jūs gaida Schloss Fellin spa. Intīmā, patīkamā gaisotnē iespējams atslābināties baseinā, burbuļvannā, saunās un luksusa procedūrās. Spa apmeklējumu var apvienot ar brīvdienām viesnīcā vai iegādāties atsevišķu dienas biļeti. Skaistuma rituālos izmantoti pasaulslavenā franču kosmētikas zīmola Cinq Mondes produkti.

    Restorāna Schloß un kafejnīcas-lasītavas Novell ēdienkarte balstīta vietējās izejvielās un mūsdienu kulinārijas tendencēs. Ēdiena konceptualizācijā vienmēr dota priekšroka vietējiem produktiem. Kokteiļu piedāvājums un vīna karte nepārtraukti tiek papildināti, lai piedāvātu jaunas, aizraujošas garšas buķetes.

    Schloss Fellin nav tikai atvaļinājuma un svētku galamērķis – arī konferences un kursi laipni gaidīti. Lielākā telpa Grosse Halle spēj uzņemt 36 līdz 70 cilvēku reizē. Viesnīcas saloni piemēroti mazākām sēdēm. Ēdināšanas pakalpojumus piedāvā viesnīcas restorāns.

    Var gadīties, ka, brīvdienas baudot, jutīsiet, ka nemaz negribat pamest Schloss Fellin. Mēs jūs pilnīgi saprotam. Tomēr Viljandi ir vērts apskatīt. Turpat viesnīcā varat noīrēt elektrisko divriteni vai braucienu sešvietīgā motorlaivā kopā ar vietējo laivinieku. Ezerā varat baudīt pikniku, kam visu nepieciešamo sarūpēs Schloss Fellin restorāns.

    Ja izlemjat palikt ilgāk, izmantojiet viesnīcas 2 = 3 piedāvājumu, kas paliek spēkā visu vasaru. Par katrām divām naktīm, ko pavadāt viesnīcā, trešo saņemat par velti.

    Rezervējiet vietas mājaslapā www.schlossfellin.ee!

    Schloss Fellin

    Tasuja puiestee 4

    Viljandi, Estonia

    Instagram: @schlossfellin

    facebook.com/schlossfellin

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē