• Patiesība par saules aizsargkrēmiem

    Reklāmraksts
    30. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Saule ir galvenais ādas jaunības kaitnieks, tāpēc nav nekāds brīnums, ka dermatologi arvien biežāk aicina no tās slēpties, cik vien iespējams. Tomēr zīmola Institut Esthederm pieeja atšķiras. Tas izstrādājis unikālus sauļošanās līdzekļus, kas nevis bloķē sauli, bet gan iemāca ar to draudzēties, jo uzskata, ka ādas draudzība ar sauli ir dabiska.

    Stāsta Jekaterina Suhoparova, Institut Esthederm apmācību vadītāja un kosmētiķe

    Pavirši skatoties, var šķist, ka visi saules aizsargkrēmi ir vienādi un atkarībā no ražotāja atšķiras vien to cenas. Tā nebūt nav. Tiesa, visvairāk izplatīti ir krēmi, kas nodrošina pasīvu ādas aizsardzību. Tie var saturēt vai nu tikai fizikālos jeb minerālos filtrus, vai to kombināciju ar ķīmiskajiem filtriem. Minerālie filtri, cinka oksīds un titāna dioksīds, uz ādas virsmas izveido sīku spogulīšu vairogu, kas fiziski atstaro saules starus. Ķīmiskie filtri saules gaismu neatstaro, bet, mijiedarbojoties ar ādā esošajiem elementiem, absorbē to un pārveido ādai draudzīgākā enerģijā.

    Institut Esthederm uzskata, ka, lietojot vienkāršus (pasīvus) aizsargkrēmus, mazinās ādas dabiskie aizsargmehānismi – ar laiku tā vairs nesaprot, kad ir apmācies un kad to apspīd saule. Pastāv risks, ka, kādreiz aizmirstot uzklāt krēmu, āda nebūs gatava cīņai un nodarītais kaitējums būs vēl lielāks. Paradoksāli, bet, lietojot augstas aizsardzības līdzekļus, var arī gadīties pārdozēt saules starojumu, jo maldīgi šķiet, ka esam pilnībā pasargāti visas dienas garumā.

    Zīmols norāda, ka nav pareizi uzvilkt skafandru un aizmirst par sauli, – kontrolējot tās daudzumu, ir jāiemāca ādai aizsargāties pašai. Ar sastāvā iekļauto aizsargfiltru palīdzību Institut Esthederm sauļošanās līdzekļi regulē uz ādas nonākušā ultravioletā starojuma daudzumu, bet aktīvās vielas stimulē tās dabiskās aizsardzības resursus. Tiek izmantota īpaša patentēta vispārēja šūnu aizsardzības tehnoloģija Global Cellular Protection, kurā specifisks hidrolizētu peptīdu komplekss un augu ekstrakti pasargā šūnu DNS no bojājumiem. Sastāvā iekļautā gliceritīnskābe un dekstrāna sulfāts iedarbojas nomierinoši, samazinot ultravioletā starojuma izraisīto iekaisumu, kas ir viens no priekšlaicīgas novecošanas cēloņiem. Līdz ar to āda mierīgāk reaģē uz saules kairinājumu un tiek mazināta fotonovecošana.

    Aizsarglīdzekļa kvalitātes būtisks rādītājs ir arī tas, kā ražošanas procesā aizsargfiltri ir stabilizēti. Proti, nepareizi stabilizēti filtri saules ietekmē var zaudēt savas spējas un pat izraisīt ādas reakcijas. Institut Esthederm šim mērķim izmanto īpašu tehnoloģiju un līdzekļos iekļauj drošas, ķīmiski neitrālas filtrus stabilizējošas vielas.

    Kas patiesībā ir SPF?

    Vēl nesen valdīja uzskats, ka vienīgais, ko mūsu ādai var nodarīt saule, ir apdegums, ko izraisa saules UVB starojums. SPF faktors uz krēma tūbiņas norāda aizsardzību tieši no UVB stariem, tātad mēra ādas apdeguma risku. Taču tas nevar būt adekvāts krēma sniegtās drošības mērs, jo saules kaitīgā starojuma spektrs ir plašāks. Par UVA starojumu, kas saistīts ar onkoloģisko risku un ādas priekšlaicīgu novecošanu, pasaules zinātnieki sāka runāt vien 2006. gadā. Šie stari ir garāki, tāpēc atšķirībā no UVB, kas skar tikai ādas virskārtu, tiek tajā dziļāk, pakāpeniski bojājot par ādas elastību atbildīgās šķiedras un ietekmējot ādas šūnu ģenētisko informāciju. UVA staru nodarītajam kaitējumam uzkrājoties ādā, rodas ādas fotonovecošana jeb priekšlaicīga novecošana. Lai uzsvērtu līdzeklim piemītošo UVA aizsardzību, zīmoli biežāk izmanto Āzijas sistēmu – burtus PA un tiem sekojošus plusiņus. Attiecīgi PA+ apzīmē vāju UVA starojuma aizsardzību, bet PA++++ spēcīgu. Institut Esthederm SPF faktora vietā uz līdzekļu iepakojumiem norāda saulītes simbolus: divas saulītes atbilst SPF faktoram no 25 līdz 30, trīs saulītes – SPF 50+. Eiropas regulas nosaka, ka saules aizsarglīdzekļa aizsardzībai pret UVB un UVA starojumu jābūt 1:3. Tātad, ja aizsardzība pret UVB stariem ir SPF 30, aizsardzībai pret UVA jāatbilst 10. Institut Esthederm līdzekļos šī attiecība ir ievērojami mazāka, un ir produkti, kuros tā ir pat 1:1, tātad tie nodrošina UVB un UVA aizsardzību, kas ir nozīmīgākais faktors, kurš jāņem vērā, iegādājoties saules aizsargkrēmu.

    Drošs iedegums nav kaitīgs

    Trīs miljonu gadu laikā, kopš cilvēka ādu neklāj apmatojums, tā ir pielāgojusies saulei, izstrādājot imūno ādas atbildes reakciju. Tāpēc drošākā ādas aizsardzība ir mūsu iedegums – pigmentam melanīnam piemīt unikālas UVB staru absorbēšanas spējas un antioksidatīva aizsardzība. Tiesa, mazāk zināms ir fakts, ka mūsu ādā atrodas divu veidu melanīns – tumšais (eumelanin) un gaišais (pheumelanin). Tieši tumšais piešķir ādai šokolādes toni un nodrošina aizsardzību pret saules nelabvēlīgo ietekmi, jo ir tūkstoš reižu spēcīgāks antioksidants nekā gaišais – oranži dzeltenais – pigments. Pirmajam fototipam (ja ir ļoti gaiša āda, mati un acis, kā arī rudmatainiem cilvēkiem) tumšā melanīna vai nu nav vispār, vai ir ļoti maz, bet piektajam un sestajam tas ir valdošais pigments, attiecīgi ādas dabiskās pašaizsardzības spējas ir augstākas. Diemžēl mēs nevaram mainīt savu fototipu vai, pastiprināti sauļojoties, likt ādai ražot vairāk tumšā pigmenta. Tas ir pat riskanti, jo, pārmēru nodarbinot gaišo melanīnu, tas var pārvērsties par brīvo radikāli, organismā palielinot oksidatīvo stresu.

    Tiesa, lai arī sauļošanās mērs katram ir noteikts ģenētiski, mūsu spēkos ir likt iedegumu veidojošām šūnām strādāt pareizi, jo ļoti būtiski ir tas, kā skaistais ādas tonis ir iegūts. Apzināti sauļojoties bez aizsargkrēma, paralēli iedegumam veidojas dziļāki ādas bojājumi un pastāv nopietni veselības riski. Savukārt par drošu iedegumu Institut Esthederm sauc tādu, kas iegūts, lietojot kvalitatīvu saules kosmētiku, vienlaikus laužot populāro mītu, ka ar filtriem āda neiesauļojas.

    Zīmola izstrādātos saules līnijas produktus iedala divās grupās. Līdzekļi baltajā iepakojumā paredzēti tiem, kuri nevēlas iesauļoties vai ir veselības problēmas, kas to neļauj. Oranžā līnija, gluži pretēji, veicina dabiska, taču droša iedeguma veidošanos, padarot to intensīvāku un noturīgāku, jo satur vielas, kas stimulē bioloģisko iedeguma procesu. Aminoskābes un mikroelementi mudina melanocītus intensīvāk ražot brūno pigmentu, bet diols un F vitamīns palīdz to izplatīt vienmērīgi un vairākos ādas slāņos, nodrošinot iegūtā iedeguma noturību.

    Būtiski, ka visi zīmola saules aizsargkrēmi ir pilnvērtīgi dienas mitrinoši produkti. Tos lietojot, papildu mitrinātājs nav nepieciešams.

    Protective Sun Care Oil sausā aizsargeļļa ādai un matiem. Uzlabo visus iedeguma veidošanās soļus, nodrošinot zeltaini skaistu un noturīgu iedegumu. UV inCellium tehnoloģija, ADAPTASUN patents un organiskie UVA/UVB staru aizsargfiltri nodrošina triju līmeņu aizsardzību pret saules kaitīgo iedarbību, uzlabo ādas dabiskās aizsargspējas, nodr-ošina šūnu DNS aizsardzību un aizsargā no fotonovecošanas. Produkta sastāvā ir trīs antioksidantiem bagātas, kopjošas eļļas, kas mitrina, baro un saglabā ādas jaunību.

    Bronz Repair iedegumu veicinošais pretgrumbu aizsargkrēms sejai nodrošina absolūti drošu sauļošanos bez krunciņu veidošanās. Stimulē šūnu atjaunošanos, aktivizē saistaudu kolagēna un elastīna veidošanos, atjauno un restrukturizē audus un kompensē saules radīto mitruma zudumu.

    Photo Reverse ļoti augstas aizsardzības fluīds sejai ar pigmentācijas plankumiem. Pavērš pigmentācijas procesu pretējā virzienā, bloķējot melanoģenēzes jeb melanīna veidošanās procesu. Perfekti aizsargātā āda pakāpeniski kļūst gaišāka, par spīti tam, ka atrodas saulē. Krēms kompensē UV staru ietekmē radušos mitruma zudumu.

    Photo Regul sejas krēms vienmērīga iedeguma iegūšanai piemērots ādai ar nevienmērīgu pigmentāciju. Mērķtiecīgi samazina pigmentācijas plankumus, vienlaikus ļaujot ādai iegūt vieglu, vienmērīgu iedegumu. Mazina kontrastu starp pigmentācijas plankumiem un tiem apkārt esošajiem ādas apvidiem.

    Bronz Impulse izsmidzināmais līdzeklis sejai un ķermenim nesatur saules aizsargfiltrus, taču sagatavo to saulei, stiprinot dabiskās aizsargspējas un veicinot iedegumu. Optimizē ādā dabīgi noritošo pigmentācijas procesu (ādas dabisko aizsardzību), lai iegūtu ātrāku, intensīvāku un noturīgāku iedegumu. Piemīt vispārēja šūnu aizsardzība, jo sastāvā ir patentēta UV inCELLIUM tehnoloģija. Novērš fotonovecošanu un pigmentācijas plankumu veidošanos, neitralizē brīvos radikāļus un aizsargā šūnu DNS. Cīnoties pret kolagēnu graujošajiem faktoriem, novērš grumbiņu veidošanos.

    Meklē:

    Institut Esthederm salonā Berga bazārā,

    lielākajās aptiekās Latvijā,

    kā arī:

    Apotheka.lv, Azeta.lv,
    Internetaptieka.lv

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē