• “Northway” veikta gūžas locītavas maiņas operācija – kvalitātes lēciens endoprotezēšanā

    Reklāmraksts
    8. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    No kreisās - dr. A. Čebatorius, pacients Sergejs, dr. V. Simanavičs
    No kreisās - dr. A. Čebatorius, pacients Sergejs, dr. V. Simanavičs
    Nākamajā dienā pēc gūžas locītavas endoprotezēšanas operācijas Sergejs nevarēja noticēt, ka ir ticis vaļā no muguras sāpēm.

    Kur pazudušas sāpes?

    Pacients Sergejs izšķīrās par gūžas locītavas protezēšanas operāciju, kad vairs nespēja katru dienu paciest sāpes, ierobežotas iespējas piedalīties fiziskās aktivitātēs un veikt darba pienākumus. 57 gadus vecais vīrietis gāja pieklibojot.

    Sergejs nolēma vērsties pēc palīdzības privātā ārstniecības iestādē “Northway” Lietuvā. Viņš no saviem draugiem un kolēģiem par ārstu traumatologu doc. dr. Aļģimantu Čebatorju bija dzirdējis daudz izcilu atsauksmju kā par savas nozares profesionāli un atbildīgu speciālistu.

    Dr. A. Čebatorius ar pacientu Sergeju

    Pacients neslēpj, ka pirms operācijas bijis nemiers un uztraukums. Nākamajā dienā, piecēlies no gultas ar kineziterapeita Viktora Simanaviča palīdzību, viņš nevarēja vien nopriecāties, ka nejūt sāpes.

    Labi – tā lakoniski savu pašsajūtu raksturoja Sergejs, kad bija pagājušas piecas dienas pēc operācijas. Tagad viņš, staigājot jau ar vienu kruķi, stāsta, ka grūtākās bija tikai pirmās dienas, kamēr pierada, iemācījās pareizi kustēties un staigāt.

    Operācija kā kvalitātes rādītājs

    Gūžas locītavas endoprotezēšana ir viena no lielākajām ortopēdiskajām operācijām traumatoloģijā, kurā svarīgs ir ne tikai profesionāla ārsta ortopēda traumatologa darbs. Savu ieguldījumu dod lielā, izcili koordinētā komanda, lai pacients varētu priecāties par veiksmīgiem rezultātiem.

    “Šodien “Northway” ir viena no modernākajām privātajām ārstniecības iestādēm Klaipēdā, tajā strādā izcila komanda. Medicīnas centrs ir sasniedzis tik augstu kvalitātes līmeni, ka tādas operācijas, kāda ir locītavu endoprotezēšana, šeit var veikt droši un kvalitatīvi. Pārliecinājāmies, ka mūsu komanda strādā nevainojami”, – par kvalitāti priecājas pieredzējušais ortopēds traumatologs doc. dr. A. Čebatorjus, kurš veica gūžas locītavas endoprotezēšanas operāciju privātajā ķirurģijas centrā.

    Pēc ārsta teiktā, gūžas locītavas endoprotezēšanas operācija pasaulē tiek uzskatīta par vienu no efektīvākajām. Līdz operācijai pacienti sūdzas par pastāvīgām sāpēm, kuras traucē ikdienas darbu un ierobežo noteiktas aktivitātes. Pēc locītavas nomaiņas cilvēks atgriežas pilnvērtīgā dzīvē bez sāpēm, nepaliek fizisku ierobežojumu. Tieši tāpēc pacienti labprāt izvēlas šo operāciju, kurai raksturīgs zems komplikāciju risks.

    Atjauno dzīves kvalitāti

    Disertāciju par pacientu dzīves kvalitātes novērtējumu pēc ceļa un gūžas locītavas endoprotezēšanas operācijām aizstāvējušais doc. dr. A.Čebatorjus secina, ka šīs operācijas attaisnojas dažādā ziņā: pacients atgūst pilnvērtīgu dzīvi un tiek gūts ekonomisks labums, jo cilvēks var atgriezties darba tirgū.

    Dr. A. Čebatorius

    Gūžas locītavas endoprotezēšanas operācijas tiek veiktas pacientiem no 18 līdz 100 gadiem. Vidējais pacientu vecums – apmēram 60 gadi.

    Doc. dr. A.Čebatorjus novēro, ka citu valstu pilsoņus uz Lietuvu vilina kvalitatīvi medicīnas pakalpojumi un medicīniskais tūrisms Lietuvā aizvien pieņemas spēkā.

    Atceras laimīgo pacienta seju

    Ķirurģijas centra “Northway” kineziterapeits Viktors Simanavičs nākamajā dienā pēc operācijas pirmajam pacientam palīdzēja piecelties no gultas, instruēja, kā pareizi piecelties un staigāt, pareizi izpildīt kustības, kā droši sportot.

    Pēc speciālista teiktā, pacientam pēc locītavas endoprotezēšanas operācijas daudz kas jāiemācās no jauna un jāsargājas, lai neizmežģītu gūžas locītavu. Piesardzīgāk jādzīvo apmēram 4–6 nedēļas. Kad gūžas locītava sadzīst, var veikt lielākas kustības. V. Simanavičs atceras pārsteigto un priecīgo pacienta seju, kad tas staigājot vairs nejuta muguras sāpes. Enerģiskais un sportiskais vīrietis pēc kāda laika atkal varēs atsākt pilnvērtīgu dzīvi.

    “Northway” klīnika

    Apuzes iela 14, Rīga

    Tālr. +371 28664723 vai +371 26407723

    E-pasta adrese [email protected]

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē