• Noderīgi akvārija piederumi, ko piedāvā zoo veikals

    Reklāmraksts
    18. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nenoliedzami, akvārija ierīkošana mājās ienes jaunu noskaņu. Tas ir krāšņs dekors un pavisam jauna pasaule, kas, kā rāda pētījumi, pozitīvi ietekmē mūsu nervu sistēmu un nomierina ikdienas steigas un rūpju pārņemtos prātus. Akvārija dzīvība – zivtiņas un dažādi citi ūdens iemītnieki, kā arī ūdens augi, kas maigi kustās līdz ar ūdens kustību, rada teju hipnotisku efektu un tajā varam lūkoties stundām ilgi.

    Papildu dekoratīvajam un nomierinošajam efektam, akvārija ierīkošana un rūpes par tā radībām ir patiesi aizraujošs hobijs. Kā atzīst liela daļa akvāriju īpašnieki, – tās ir jaunas zināšanas, kuru apguve, visticamāk, nebeidzas nekad. Jo raugi, lai akvārija radības dzīvotu ilgu un veselu mūžu, ar paša akvārija iegādi un pāris nepieciešamākajiem piederumiem vien nepietiek. 

    Jāiepazīst ikkatra jauna zivtiņa, tās paradumi un vēlamie dzīves apstākļi, jāpēta un jāizzina ūdens augu pasaule un to, kā savā akvārijā veidot harmonisku simbiozi. 

    Visdažādākos akvārija piederumus un dekorus piedāvā teju ikviens zoo veikals. Šeit iespējams iegādāties akvārija aksesuārus atbilstoši sava akvārija tilpumam, veidam un izvēlētajiem akvārija iemītniekiem. 

    Par to, kādi ir noderīgākie akvārija piederumi un aksesuāri, ko piedāvā iecienītākais zoo preču veikals – lasiet raksta turpinājumā! 

    Obligātie akvārija piederumi 

    Sākotnēji svarīgi noskaidrot to, kādi tad ir tie akvārija piederumi, bez kuriem nemaz nav iespējams iztikt. Zoo veikals ir vieta, kur strādā zinoši konsultanti, līdz ar to veikala darbinieki spēs ieteikt nepieciešamos akvārija piederumus, taču iegādāties un ierīkot akvāriju bez nekādām priekšzināšanām tomēr nebūtu vēlams. 

    Obligātie piederumi, kas nepieciešami katram akvārijam, ir filtrs, apgaismojums, kompresors, kā arī temperatūras sildītājs un termometrs. 

    • Filtrs

    Bez akvārija tilpumam atbilstoša filtra nekādi neiztikt. Tas nepieciešams, lai ūdeni attīrītu no mehāniskajiem, bioloģiskajiem un ķīmiskajiem netīrumiem, kā arī, lai radītu gaisa burbulīšus – skābekli.  

    Zoo veikali piedāvā ļoti plašu akvāriju filtru klāstu. Iekšējie filtri, kas novietojami akvārija iekšpusē, gan aizņems vietu akvārijā un būs pamanāmi, taču tie ir lētāka alternatīva par ārējiem filtriem. Akvāriju īpašnieki iecienījuši EHEIM, TETRA un Fluval ražotāju filtrus, kas nodrošina vienlīdz labu filtra darbību un maciņam draudzīgu cenu. 

    Savukārt ārēji novietojami filtri ir efektīvāki un to tīrīšanu nepieciešams veikt retāk kā iekšējiem filtriem, tiesa gan, to cena ir dārgāka, taču lielāku akvāriju īpašniekiem nevajadzētu taupīt uz laba un kvalitatīva filtra iegādi. Tas nodrošinās jūsu zivīm atbilstošu un piemērotu vidi, kā arī mazinās un novērsīs dažādu saslimšanu riskus. Iesakām EHEIM Ecco Pro un TETRATec EX modeļu filtrus. 

    • Filtru pildījumi un kārtridži 

    Jebkuram filtram nepieciešams atbilstošs filtra pildījums vai kārtridžs. Ja zoo veikals piedāvā akvārija filtrus, tad turpat nepieciešams iegādāties arī atbilstošu filtra pildījumu. Tas, kāda veida filtram pildījums paredzēts, norādīts uz iepakojuma. 

    Zoo veikalos pieejami visdažādākie filtru pildījumu veidi, kas ne tikai attīrīs akvāriju no zivju izkārnijumiem un barības atliekām, kā arī mazinās aļģu attīstīšanos, bet arī nodrošinās optimālu vidi labvēlīgo baktēriju kolonizācijai un augšanai. 

    • Akvārija apgaismojums 

    Zoo preču veikali piedāvā iegādāties arī dažāda veida speciālu akvāriju apgaismojumu. Iespējams iegādāties led lampas, fluorescentās spuldzes, tāpat arī akvāriju vākus ar jau ierīkotu apgaismojumu. 

    Akvārija apgaismojums nepieciešams akvārija augiem, lai veicinātu to augšanu un attīstību, kā arī tādēļ, lai akvārija iemītnieki būtu labi saskatāmi, un akvārijs skaisti izceltos visā tā krāsu bagātībā. Apgaismojumam nav jāstrādā visu diennakti, to nepieciešams turēt ieslēgtu aptuveni 8–10 stundas dienā. 

    • Kompresori 

    Neskatoties uz to, ka laba filtra sistēma komplektā ar speciālu difuzoru ražos nepieciešamo skābekli akvārijā, tomēr vēlams papildus iegādāties arī speciālu aerācijas iekārtu – kompresoru jeb gaisa sūkni. Arī tas ir jāizvēlas atbilstoši akvārija tilpumam. 

    Kompresors ir svarīgs piederums arī tādēļ, ka tad, ja kaut kas atgadīsies ar akvārija filtru, akvārijā gaisa padevi nodrošinās kompresors. Šāds risinājums ir ļoti svarīgs, jo lielākā daļa zivju bez papildu gaisa padeves izdzīvot nevar. 

    • Akvārija sildītāji un termometri 

    Ja ir vēlme turēt tropiskās zivju šķirnes, būs nepieciešams arī speciāls akvārija sildītājs. Optimālā ūdens temperatūra tropiskajām zivīm svārstās 25 °C robežās. 

    Papildu noderīgs aksesuārs, kas nepieciešams, lai kontrolētu ūdens temperatūras rādījumus un tā izmaiņas, ir speciāls termometrs. Pieejami gan digitālie, gan klasiskie ūdens termometri. Tie ērti novietojami akvārija iekšpusē. 

    Precīzas temperatūras un to svārstību noteikšana ir ļoti svarīga nianse, jo straujas temperatūras svārstības, īpaši pavasaros un rudeņos, kad telpās vēl nav pieslēgta apkure, var būtiski kaitēt zivju veselībai. 

    Dekori un papildu piederumi 

    Bez obligātā akvārija aprīkojuma, zoo veikali piedāvā ļoti plašu dekoru klāstu un papildu piederumus, kas jūsu ikdienas akvārija kopšanas un uzturēšanas darbus padarīs daudz ērtākus. 

    • Dekori 

    Akvārija dekori – dekoratīvie akmeņi, koka un keramikas dekoratīvās figūras, dekoratīvās siekstas, – kas paredzēti akvārija izdaiļošanai, pilda ne vien dekoratīvu funkciju un padara akvāriju krāšņāku, bet tie galvenokārt nepieciešami pašām zivtiņām. Tās izjūt diskomfortu, ja tām nav vietas, kur paslēpties un naktīs gulēt. 

    Ūdens augus gan vēlams iegādāties dzīvus, jo plastmasas dekoratīvie augi neražo vajadzīgo skābekli un tos nepieciešams regulāri tīrīt, gluži tāpat kā pārējos dekorus.

    Un vērot dzīvu augu dabiskās kustības ūdenī ir daudz patīkamāk, turklāt tie palīdz veidot akvārija dabisko bioloģisko līdzsvaru. 

    • Automātiskās barotavas 

    Automātiskā barotava var izrādīties ļoti noderīgs piederums, īpaši tad, ja plānojat doties garākos izbraucienos. Šādas barotavas izdala nepieciešamo barības daudzumu noteiktas reizes dienā. Iesakām Juwel un EHEIM firmu ražotās barotavas. 

    • Tīrīšanas ierīces un piederumi 

    Lai atvieglotu akvārija stikla tīrīšanu, zoo veikali piedāvā arī dažādas speciālas tīrīšanas ierīces. Magnētiskie stikla tīrītāji ļaus ērti, bez roku slapināšanas, attīrīt akvārija stiklu no aļģu un citu netīrumu kārtas, nebojājot tā virsmu.

    Pieejami arī dažādi citi tīrīšanas aksesuāri – skrāpji, birstes, sūkļi, kā arī speciāli sifoni grunts tīrīšanai, kas ļauj ērti attīrīt grunti no netīrumiem. Tā forma ļauj piekļūt arī akvārija stūriem, turklāt ar inovatīvu sistēmu aprīkotie Marina, Gravel Easy Clean sifoni novērš grunts iekļūšanu sifona caurulē. 

     

    Visu jūsu akvārija iekārtošanai piedāvā zoo veikals Dino Zoo! 

    Visplašāko akvāriju un akvāriju aksesuāru, piederumu, dekoru un ūdens augu klāstu, kā arī zivju barības piedāvājumu piedāvā zoo interneta veikals dinozoo.lv, kā arī Dino Zoo veikali Rīgā un visā Latvijā! 

    Apmeklējiet arī Dino Zoo Pasaule centru Rīgā, Krasta ielā 52, kas ir ne tikai plašākais zoo veikals Rīgā, bet arī visā Baltijā, jo tajā atradīsiet ne tikai Dino Zoo lielveikalu, vetaptieku, Dino Zoo veterināro klīniku, bet arī suņu apmācību arēnu un dzīvnieku frizētavu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē