• Netflix veido jaunu filmu par leģendāro Merlinu Monro

    Klubs
    4. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Video straumēšanas serviss Netflix pēdējo gadu laikā aktīvi iesaistījies orģinālsatura veidošanā, producējot vairākus simtus filmu un seriālu.

    Skatītāju diskusiju krustugunīs nonākušas vairākas Netflix dokumentālās filmas, kā, piemēram, “Goop” par Gvinetas Paltrovas apšaubāmo kosmētikas biznesu, “Great Hack” par Facebook datu noplūdes skandālu un “Netīrā nauda” par Volkswagen, HSBC bankas u.c. biznesa mahinācijām. Pērnā gada nogalē Netflix paziņoja, ka ir uzsākuši veidot filmu par Holivudas ikonu Merilinu Monro ar nosaukumu “Blondīne” (Blondie). Ap leģendāro aktrisi un dziedātāju apvīti daudzi noslēpumi un skandāli, ļaujot izklaides industrijai tupināt izmantot aktrises tēlu un pelnīt naudu arī pēc viņas nāves  – vai filma spēs uzjundīt intrigu un atklāt vēl vairāk par Merlinas Monro personību?

    Līdz šim radītas desmitiem dokumentālās filmas par Merilinu Monro, tomēr tām, attēlojot Merlinas satraucošo dzīvi, lielākoties raksturīga piesardzība un mēģinājumi piešķirt taisnīgumu. Vai ir iespējams parādīt viņas stāstu vēl iespaidīgāk, ņemot vērā, ka Merlina bija sarežģīta personība – trausla un ekstravaganta, jutekliska, bet tomēr dziļi vientuļa.

    Kā top jaunās filmas scenārijs?

    Austrāliešu režisors Endrjū Dominiks filmas “Blondie” scenārijam iedvesmojies no Džoisas Kerolas Outsas romāna par zvaigznes iekšējo dzīvi. Novele 2000. gadā nominēta Pulicera balvai kā labākais romāns. Grāmata izgaismo Monro dzīves iekšējās likstas un pretrunas, iekrāsojot arī jaudīgu ASV attēlu ar tās sociālajām un patriarhālajām netaisnībām.

    Grāmatas autore norādījusi, ka viņas romānu nevajadzētu uztvert kā biogrāfiju. Sākotnēji Džoisa Kerola Outsa vēlējusies radīt 175 lappušu garu noveli, tomēr viņa nav spējusi apstāties stāsta kaislīgajā plūdumā, līdz ar to rezultātā radīja 700 lappušu biezu romānu. Romānā “Blondīne” figurē tādi Monro dzīves varoņi kā Ņujorkas senators un Džona Kenedija brālis Roberts F. Kenedijs un filmas “Džezā tikai meitenes” aktieris Tonijs Kērtiss. Nav šaubu, ka viņi tiek iedzīvināti arī jaunajā, Netflix producētajā, filmā “Blondīne”, jo abu minēto kungu vārdi izskan diskusijās par un ap Merlinas Monro nāvi. Kā reiz viena no galvenajām idejām, ko Outsa apspēlē savā romānā, ir iespēja, ka Merlina Monro tika nogalināta, nevis izdarīja pašnāvību, kā tika secināts oficiālajā ekspertīzē.

    Vai Netflix spēs radīt labāko filmu par Merlinu Monro?

    Topošās filmas režisors un scenārists ir austrālietis Endrjū Dominiks, kurš režisējis asa sižeta filmu “Džesija Džeimsa slepkavība no gļēvuļa Roberta Forda rokas” ar Bredu Bitu un Keisiju Afleku aktieru priekšējās līnijās. Savukārt Merlinas Monro lomā iejutīsies Kubas aktrise Ana de Armasa. Šogad de Armasa būs redzama arī jaunajā spiegu spriedzes “Nav laika mirt” par Džeimsu Bondu. Netflix filma “Blondīne” tiks izlaista 2020. gada vasarā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē