• Neatliec veselību! Santa.lv pieredzes stāsti.

    Reklāmraksts
    19. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Anete ir skolotāja, kura brīvajā laikā labprāt kopā ar savu ģimeni dodas pārgājienos gar jūru. Vienā no šādām reizēm viņai atgadījās veselības problēmas, bet savlaicīgas ārstēšanas rezultātā viņa ātri atgriezās pie ierastā dzīves ritma. Kas īsti notika, un kā viņa atrisināja šo situāciju, jautā santa.lv

    Bija skaista svētdiena un kopā ar ģimeni devāmies pārgājienā gar jūru no Ģipkas uz Kalteni. Kāpjot Kaltenes putnu vērošanas tornī, nedaudz straujāk pagriezu celi un sajutu sāpes kreisajā ceļa locītavā.  Sākotnēji trauma likās maznozīmīga, taču sāpes locītavā pakāpeniski pieauga. Papildus tam, kustības kļuva ierobežotas un ar katru mirkli vēl sāpīgākas. Tas būtiski ietekmēja manu ierasto dzīves ritmu. Biju dzirdējusi, ka Latvijas Jūras medicīnas centrs piedāvā visa veida veselības aprūpes pakalpojumus, sazvanīju reģistratūru un pieteicu vizīti pie ārsta.

    Latvijas Jūras medicīnas centrā ārsts veica apskati un uzreiz nozīmēja miera režīmu, izrakstīja pretsāpju medikamentus un nosūtīja mani uz papildus izmeklējumu – Magnētisko rezonansi. Izmeklējumu veicu uzreiz turpat Latvijas Jūras medicīnas centrā, jo šāda metode ir pieejama uz vietas. Analizējot Magnētiskās rezonanses laikā iegūtos rezultātus, tika konstatēts, ka ir plīsis menisks, un atkārtotas konsultācijas laikā ārsts nozīmēja Operāciju.

    Pēc operācijas ārsts man ieteica iziet Rehabilitācijas kursu, ko arī piedāvā Latvijas Jūras medicīnas centrs. Pateicoties rehabilitācijas speciālistiem, es samērā īsā laika periodā varēju atgriezties pie ierastā dzīves ritma un atkal iet kopā ar savu ģimeni dažādos pārgājienos.

    Pēc traumas vainoju sevi, ka esmu radījusi pārāk lielu slodzi savam ķermenim. Taču, ārsts izskaidroja, ka priekšstats, ka meniska plīsums ir tikai aktīvu sportistu trauma, ir maldīgs. Menisks var plīst arī pie mērenām slodzēm, kā arī pēkšņu, asu un neveiklu kustību rezultātā. Svarīgākais, ka es savlaicīgi vērsos pie ārsta, lai noskaidrotu sāpju iemeslu.

    Ārsts arī paskaidroja, ka neatkarīgi no vecuma ir svarīgi laicīgi ieplānot regulāras profilaktiskās veselības pārbaudes. Tas ir labākais veids, kā noteikt izmaiņas veselības stāvoklī, pirms tās pārvēršas par lielākām veselības problēmām. 

    Ārsts informēja, ka Latvijas Jūras medicīnas centrs speciālisti ir arī izstrādājuši Profilaktisko veselības pārbaužu grafiku, kurā ir norādīts, cik bieži, un kādas veselības pārbaudes ir jāveic katrā attiecīgajā vecuma grupā. Tieši no to ievērošanas ir atkarīgs veselības stāvoklis un dzīves kvalitāte visa mūža garumā.

    Neatliec veselību! Piesakies konsultācijai un uzlabo savu dzīves kvalitāti!   

    AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs”

    Profesionalitāte un individuāla pieeja                                     

    Facebook: https://www.facebook.com/LJmedicinascentrs
    YouTube: https://www.youtube.com/user/LJmedicinascentrs

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē