• Miega traucējumi – varbūt vainīgas ir zarnas?

    Reklāmraksts
    19. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Miegā pavadām aptuveni trešo daļu savas dzīves, un tā kvalitāte ir ļoti nozīmīga vispārējai veselībai. Bet ko darīt, ja miegs sagādā problēmas? Iespējams, vainīga ir izjaukta zarnu mikroflora!

    Ar miega traucējumiem dzīves laikā sastopas teju ikviens cilvēks. Pētījumi apgalvo, ka ar miegu saistītas problēmas izjūt pat katrs otrais pieaugušais! Šī iemesla dēļ zinātnieki ļoti intensīvi pēta, kādi iemesli varētu būt bezmiega izraisītāji, un uzdūrušies sevišķi interesantam atklājumam.

    Zinātnieki Ķīnā izpētījuši, ka zarnu mikrofloras sastāvs ir cieši saistīts ar miega traucējumiem – cilvēkiem ar bezmiegu ir izmainīts zarnu baktēriju sastāvs. Zinātnieki pierādījuši, ka tas saistāms ar stresa ietekmi uz organismu. Netiek izslēgta arī pacientu grupa, kurai grūtības gulēt izraisa tiešas sūdzības par gremošanas sistēmu. Simptomi var būt dažādi, piemēram, pastiprināta gāzu uzkrāšanās un tām sekojošas vēdergraizes vai dedzināšanas sajūta.

    Saikne starp miegu un zarnu mikrofloru ir kā apburts loks. Slikts miegs var izjaukt līdzsvaru mikroflorā, savukārt traucēts gremošanas process var radīt problēmas ar miegu. Bezmiegu var risināt caur zarnu sakārtošanu ikdienā, sākot lietot pārtikas produktus un piedevas zarnu mikrofloras stiprināšanai. Lielisks palīgs ir probiotikas jeb labās baktērijas.

    Zinātniski pierādīta ne tikai bezmiega, bet arī trauksmes un depresijas simptomu saistība ar izjauktu zarnu trakta bakteriālo līdzsvaru. Šādos gadījumos ieteicams padomāt par pareiza baktēriju sastāva atjaunošanu zarnās, un to vislabāk paveiks tieši probiotiku lietošana kursa veidā.

    Divi zarnām draudzīgi labo baktēriju celmi ir pienskābās baktērijas LGG® un bifidobaktērijas BB-12®. LGG® un BB-12® ir probiotikas, kas mūsu zarnās pastāv dabiski. Turklāt bifidobaktērijām BB-12® jau ir zinātniski pierādīta efektivitāte uz koliku mocītu zīdaiņu miega ilguma palielināšanu par 1 stundu! BB-12® lietošana var palīdzēt nomierināt zīdaiņus ar kolikām, kas pārmērīgi raud. Abu baktēriju salikums nodrošina atbalstu labvēlīgas vēdera mikrofloras izveidei un tās uzturēšanai.

    Gan LGG®, gan BB-12® pieejamas aptiekās nopērkamajā LIVEO probiotiku kompleksā. LIVEO piemērots visai ģimenei, katram ērtā formā – pilienu, kapsulu vai pulverīšu veidā. Dažādās formas ļauj LIVEO piemērot gan jaundzimušo un bērnu, gan pieaugušo vajadzībām.

    Avoti:

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/bb-12

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/lgg

    https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/12119-insomnia

    Li Y et al. The Role of Microbiome in Insomnia, Circadian Disturbance and Depression. Front Psychiatry. 2018

    https://www.chr-hansen.com/en/media/press-releases/2021/10/new-study-shows-favorable-impact-of-bifidobacterium-bb12-on-infants-with-colic-symptoms

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē