• Logs dzīvojamajā interjerā

    Reklāmraksts
    25. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tīmeklī var atrast daudz un dažādus padomus interjera risinājumiem. Neviens nenoliedz mēbeļu, grīdas, gaismekļu, sienu apdares un pat aizkaru lomu interjera veidošanā, bet ir nepietiekami atspoguļota logu loma. Šajā rakstā aplūkosim logu ne tik daudz par tā tehniskajām īpašībām, bet vairāk kā interjera elementu.

    Katrā dzīvojamajā telpā ir viens vai vairāki logi. Jo tie ir lielāki un jo to ir vairāk, jo tie veido noteiktu laukuma apjomu, kas ietekmē cilvēka telpas uztveri. Tieši tādēļ nav iespējams ignorēt logu lomu interjerā.

    Biežāk šo laukuma noformējumu risina ar aizkaru vai žalūziju izmantošanu. Tas ir arī saprotams, aizkari un žalūzijas ir ļoti efektīvs risinājums. Jo interesantāki tie ir, jo ietekmīgāki tie kļūst. Arī ziemas periodā, kad tie tiek izmantoti arī funkcionāli, to loma pieaug. Tomēr ir dienas gaišā daļa, jo īpaši vasarā, kad laiks, kurā netiek izmantoti aizkari un žalūzijas, būtiski pieaug. Tieši pats logs kļūst par svarīgu elementu.

    Protams, ja telpa atrodas vēsturiskā ēkā vai tā ir stilizēta un tajā ir vēsturiskie logi vai to replika, tad tie paši par sevi jau ir interjera elementi. Gan logu spraišļi, varbūt pat grebuma elementi, gan vēsturiska logu furnitūra – tas viss būtiski ietekmē interjeru un zināmā mērā uzliek par pienākumu attiecīgi piemeklēt arī pārejos interjera elementus, jo galdu vai skapi ir iespējams nomainīt, bet logu nevarēs tik viegli aizstāt. Tādēļ logs nereti ir tas elements, ar kuru interjera dizaineris ir spiests rēķināties visvairāk.

    Savukārt, ja telpa atrodas lakoniska minimālisma ēkā, kurai ir plaši koka logi, kas piepilda telpu ar gaismu un sauli, tad situācija kļūst vēl sarežģītāka. Tas ir tādēļ, ka logs kļūst par gleznas rāmi, kurā tiek ierāmēts skats aiz loga. Šo skatu nekā nav iespējams mainīt, tādēļ rēķinieties ar to pirms ēkas celtniecības vai pirms iegādes. Diez vai gribēsiet caur plašu logu raudzīties uz neestētisku vidi. Citādāk ir, ja šis logs vērsīsies uz skaistu pilsētvides ainavu vai personīgo dārzu, jo pilsētvide pati par sevi ir interesanta, bet dārzu jūs varat veidot un ietekmēt pēc saviem ieskatiem tā, lai atvērt logu un baudīt skatu būtu patīkami visos gadalaikos.

    Svarīga ir arī loga rāmja apdare. Koka tekstūras saglabāšana dabiskajā izskatā zem lakas kārtas būs organiska kādā lauku mājā. Pārfrāzējot – logu var izveidot tā, lai tas veidotu interjeru senču stilā. Tomēr tie būs salīdzinoši reti gadījumi, un nevajadzētu pārvērtēt patiku pret koka faktūru. Tādēļ labāk pasūtiet logus ar neitrāli baltu krāsas apdari, ja nav citu prasību. Tas jums nākotnē atrisinās daudz nevajadzīgu rūpju. Savukārt, ja jums ir pieejams nākotnes interjera projekts ar paredzamo krāsu izvēli, logus iespējams pieskaņot arī speciāli pielāgotai krāsu paletei.

    Neaizmirsīsim arī par palodzi, kas ar savu plakni var lieliski papildināt telpu kā interjera elements, uz kura novietot kādu dekoru, bet vēsturiskā ēkā ar savu dziļumu tā var būt gan par galda virsmu, gan par stilizētu plauktu. Jebkurā gadījumā atcerieties – palodze ir neatņemama loga sastāvdaļa, tādēļ plānojiet arī tās klātbūtni un iekļaušanos interjerā.

    Skaidrs ir viens – aizkari un žalūzijas var kalpot ne tikai kā interjera elements, bet arī kā glābiņš gadījumos, kad vēlamies aizsegt to, kas atrodas aiz loga, jo tādas lietas kā ainava un logs, caur kuru paveras šis skats, diez vai būs maināmi. Tādēļ būtu jārēķinās ar tiem vēl pirms objekta izvēles. Savukārt, kad izvēle izdarīta, tad neaizmirstiet, ka logs ir gleznas rāmis, kas var būt ne tikai ietvars, bet arī mākslas darbs pats par sevi.

    Rakstu veidoja digitālā mārketinga aģentūra Zīle.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē