• Kas jāņem vērā, pērkot jaunu televizoru?

    Reklāmraksts
    26. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Sākumā varētu šķist, ka televizora iegāde ir diezgan vienkāršs uzdevums. Atliek tikai ieiet veikalā, izvēlēties un doties ar to mājās. Tā nu gluži nav. Televizori mūsdienās ir tik dažādi, ka īstā TV atrašana prasa krietnu laiku. Turpini lasīt un uzzini, ko ņemt vērā pirms tā iegādes.

    Sākumā varētu šķist, ka televizora iegāde ir diezgan vienkāršs uzdevums. Atliek tikai ieiet veikalā, izvēlēties un doties ar to mājās. Tā nu gluži nav. Televizori mūsdienās ir tik dažādi, ka īstā TV atrašana prasa krietnu laiku. Turpini lasīt un uzzini, ko ņemt vērā pirms tā iegādes.

    Ekrāna izmērs un veids

    Mūsdienās pieejamais ekrāna izmēru klāsts ir milzīgs, sākot no 32 collām līdz pat 100 collām. Kā izvēlēties īsto izmēru? Pirmkārt, izvēlies vietu, kur televizors stāvēs un nomēri to. Tā Tu sapratīsi, kāds ir maksimālais televizora izmērs, kuru vari pirkt. Svarīgs ir arī attālums, cik tālu sēdēsi no ekrāna. Ir pieņemts, ka televizora ekrāna izmēram ir jābūt 1,5 reizes lielākam par attālumu līdz dīvānam. Piemēram, ja televizors ir 55 collas liels, attālumam līdz dīvānam jābūt aptuveni 2 metriem. Noteikt distanci starp televizoru un dīvānu vari ar vienkāršu aprēķinu: televizora izmērs collās x 1,5 = piemērotākā distance.

    Izmērs nav vienīgais, kam jāpievērš uzmanība. Arī ekrāna veidam ir jāpievērš uzmanība. Ir trīs ekrāna veidi – LED, OLED un QLED.

    LED televizori

    LED TV vienmēr ir nodrošinājuši skatītājam spilgtus un krāsainus attēlus, un šie televizori ir lētāki nekā citu tehnoloģiju TV. Dārgāki LED televizori piedāvā uzlabotu HDR krāsu un maksimālo spilgtumu, kā arī labāku attēlu no dažādiem skatīšanās leņķiem.

    QLED televizori

    QLED faktiski ir LED televizori, kas nodrošina plašāku krāsu diapazonu, nekā tas ir iegūstams no parastajiem LED ekrāniem. QLED televizori parasti ir pieejami lielākos ekrāna izmēros, jo tie ir dārgāki nekā standarta LED. Kā arī tie ir populāri izvietošanai gaišās telpās, kur bieži mēdz iespīdēt saules gaisma.

    OLED televizori

    OLED televizora tehnoloģija ir viena no vismodernākajām paneļu tehnoloģijām tirgū. Atšķirībā no LED un QLED televizoriem, OLED televizoru tehnoloģija neizmanto fona apgaismojuma sistēmas. Zibens ātrais pārslēgšanās ātrums un pikseļu līmenī radītā gaisma rada ļoti dabiska izskata attēlu ar izcilu ekrāna skaidrību no dažādiem skatu leņķiem.

    Izšķirtspēja

    Mūsdienās ir grūti atrast pat neliela izmēra televizoru, kam nav 4K izšķirtspēja. Nākamie ir 8K TV, kuri ir ar vēl labāku izšķirtspēju nekā 4K televizori. Lai gan 8K kļūst arvien izplatītāki, šie televizori joprojām ir dārgi un šādas izšķirtspējas saturu ir ļoti grūti atrast.

    SMART TV platforma

    Unsplash.com/Nicolas J Leclercq

    Lielākā daļa jauno TV ir viedie televizori. Tas nozīmē, ka tie ir ar iepriekš ielādētu programmatūru un tajā var lejupielādēt dažādas video straumēšanas lietotnes, piemēram Netflix vai Hulu. SMART TV televizori var tikt pievienoti mājās esošajam interneta tīklam, lai varētu izmantot tiešsaistes funkcijas, kā arī savienoties ar citām ierīcēm, kas atrodas mājās, piemēram telefonu vai planšetdatoru.

    Estētika

    Pēdējā lieta, ko vajadzētu apsvērt ir tas, kā televizors izskatās. Vai varbūt tā ir pirmā lieta – tas viss ir atkarīgs no tā, cik ļoti vēlies, lai televizors iekļautos mājas interjerā. Lielākā daļa televizoru ir taisnstūra formas, tomēr daži augstākās klases televizori ir izliekti, kas sniedz ekrānam jaunu pievilcību. Protams, jāņem vērā ir tas, ka tie nebūs lēti televizori.

    Tagad, kad esi iepazinies ar lietām, kuras jāņem vērā pirms televizora iegādes, vari sākt meklēt īsto TV savam mājoklim. Ja vēlies izbaudīt ērtu iepirkšanos, dodies uz 1a.lv interneta veikalu, kur ir pieejami Samsung, Sony, LG, Philips televizori (u.c.) plašā klāstā. Preces pieejamas arī iegādei uz nomaksu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē