• Kā piepildīt sapni par skaistām krūtīm

    Reklāmraksts
    28. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Tvirtas un kuplas krūtis ir sievišķības simbols, kas ceļ pašapziņu un dod pārliecību par savu izskatu, spēku un varēšanu. Piepildīt savu sapni par skaistām krūtīm var ikviena, veicot krūšu palielināšanu. Vairāk stāsta plastikas ķirurgs Kalvis Pastars.

    Veicot krūšu palielināšanu, var atjaunot gan zudušo apjomu pēc bērnu barošanas vai svara zaudēšanas, gan radīt skaistas krūtis, ja sievietei tās šķiet pārāk mazas un nesimetriskas. Jāatzīst gan, ka laikam neesmu sastapis sievieti, kam abas krūtis būtu simetriskas – lielāka vai mazāka asimetrija jeb nevienādu izmēru krūtis ir visām. Krūšu palielināšana ir lieliska iespēja arī sievietēm, kam pēc mazuļa zīdīšanas samazinājies krūšu apjoms. Taču vienmēr kopā ar speciālistu ir jāizvērtē, vai pietiek tikai ar krūšu palielināšanu vai vajadzīga arī krūšu pacelšana. Jo reizēm krūts dziedzeris ne tikai zaudē formu un tvirtumu, bet arī maina anatomiskās proporcijas. Tāpēc labākā izvēle nereti ir kombinēt krūšu palielināšanu ar implantiem un krūšu pacelšanu. 

    Atskatoties vēsturē, jāatzīst, ka šobrīd ļoti lielas krūtis vairs nav modē. Sievietes vairāk izvēlas dabiskas formas un dabiska lieluma krūtis. Man ir liels prieks, ka sievietes arvien vairāk saprot – skaistums neslēpjas izmērā, bet ķermeņa proporcijās.

    Plastikas ķirurgs un mikroķirurgs Kalvis Pastars

    Implantus vai taukaudus

    Pasaulē un arī Latvijā pirmā izvēle krūšu palielināšanā ir silikona implanti. Tehnoloģijas, materiāli un kvalitāte sasnieguši tik augstu līmeni, ka komplikāciju risks ir novērsts līdz minimumam. Tāpēc krūšu palielināšana ar implantiem ir ļoti droša, ar labi prognozējamu rezultātu. Jā, iespējama arī krūšu palielināšana ar taukaudiem, kad ar liposakcijas metodi atsūc taukus no citām ķermeņa daļām, speciāli tos sagatavo un ievada krūts dziedzera audos, taču jāatzīst, ka šo metodi nedrīkst izmantot visām sievietēm. Ja vēlas palielināt krūtis par vairākiem izmēriem, ar tauku injekcijām to panākt ir ļoti grūti. Kalsnai sievietei nav arī tik daudz tauku rezervju, līdz ar to silikona implants ir vienīgā iespēja. Silikona implants ir arī labāk prognozējams. Ja izmanto taukaudus, prognozēt rezultātu ir daudz grūtāk, un joprojām pilnībā nav skaidrs, kā ilgtermiņā izvērtēt krūts audu veselību, jo injicētie audi tomēr nav krūts audi, tie atšķiras. Par to ir vērts padomāt, ja kāda ļoti vēlas palielināt krūtis tikai ar taukaudu injekcijām. Uzskatu, ka taukaudu injekcijas vairāk piemērotas krūts formas koriģēšanai, ne palielināšanai. Vēl viena problēma – ne visi pārstādītie taukaudi piedzīst, ir daļa, kas neiedzīvojas un veido papildu rētošanos.

    Implanti – droši un paredzami

    Joprojām ir sievietes, kuras baiļojas, ka ķermenis nepieņems arī silikona implantus un tie, vienkārši sakot, ķermenī neiedzīvosies.  Tāpēc pastāstīšu vairāk par implantiem. Pēc formas implantus  iedala divās grupās: apaļie implanti un anatomiskie implanti. Anatomiskie implanti ir domāti sievietēm, kuras vēlas dabīgas formas krūtis ar raksturīgo krūts formu. Apaļie implanti vairāk piemēroti sievietēm, kuras vēlas pilnāku augšējo krūts polu. Ja runājam par komplikācijām, jāpiemin implanta kapsulas kontraktūra. Ap implantu vienmēr veidojas kapsula, jo tas tomēr ir svešķermenis, un tā ir normāla ķermeņa reakcija. Agrāk implantu ražotāji centās šo kapsulas veidošanos apkarot, tagad ir saprasts, ka labāk ir panākt, ka šī kapsula veidojas, bet kontrolēti. Vadošie implantu ražotāji panākuši, ka kapsulas kontraktūra veidojas mazāk nekā 1% gadījumu, – tas ir lielisks rādītājs. Tāpēc, atgriežoties pie implanta nepieņemšanas, varu visas nomierināt: tehnoloģijas ir attīstījušās tā, ka implantu nepieņemšana vai atgrūšana nepastāv. Ievietotais materiāls ir bioloģiski inerts, un tas nozīmē, ka tas nekādi nereaģē ar ķermeni un gela struktūra ir tāda, ka, pat ja implants saplīst – ar jaunākās paaudzes implantiem tā parasti nenotiek –, gels neizlīst ārā, bet saglabā savu struktūru un formu. Iemesli, kad implants, iespējams, būs jāņem ārā, ir saasiņojums jeb hematoma, kad asins sakrājas ap implantu, un brūces infekcija. Tie ir gadījumi, kurus var traktēt kā implanta nepieņemšanu, taču tādi ir ļoti reti.

    Ar ko jārēķinās?

    Pirms krūšu palielināšanas parasti veic pilnu asinsainu, nosaka asins bioķīmiju un asinsgrupu, nodod urīna analīzes. Tas ir standarts, ar kura palīdzību var pārliecināties, ka uz operācijas brīdi ar sievietes veselību viss ir kārtībā. Pacientei būs jāveic arī kardiogramma, lai pārbaudītu sirds funkciju. Pieaugot sievietes vecumam, palielinās iespēja saslimt ar krūts vēzi, tāpēc būtu labi veikt arī mamogrāfiju vai krūšu sonoskopiju.

    Krūtis var palielināt, liekot implantu zem krūts dziedzera vai zem krūts muskuļa. Šobrīd pasaulē par labāko metodi atzīta implantu ievietošana zem krūts muskuļa, jo tas nodrošina vislabāko estētisko rezultātu. Reizēm sievietes uztraucas, vai, pieskaroties krūtij, jutīs implantu. Labā ziņa ir tā, ka, ievietojot implantu zem muskuļa, to sajust nevar, un krūts iegūst dabiski skaistu, sievišķīgu formu. Zem krūts dziedzera implantu liek tikai atsevišķos gadījumos, kad krūtij ir kāda anatomiska īpatnība, sieviete nodarbojas ar fiziski smagu sporta veidu, kas varētu ietekmēt implanta atrašanos zem muskuļa. Operācijas rēta var būt trijās vietās: ap krūts zirnīti, zem krūts krokā, kas veidojas vietā, kur krūts savienojas ar krūškurvi, un padusē. Šobrīd pasaulē par labāko atzīts grieziens krokā, jo tad rēta gandrīz nav redzama.

    Operācija notiek vispārējā anestēzijā un ilgst apmēram divas stundas. Pirmā nakts jāpavada stacionārā, bet otrajā dienā var doties mājās. Katram ķirurgam ir savas ķirurģiskās metodes, bet labāk izmantot diegus, kas jāņem ārā, jo pierādīts, ka tas nodrošina glītāku rētu. Diegus ņem ārā pēc divām nedēļām.

    Pirms un pēc

    Mazliet jāpaciešas

    Jārēķinās, ka pēc operācijas attīstās krūšu tūska jeb piepampums, sākumā viena krūts var izskatīties lielāka, otra – mazāka. Kā smejos, krūts kādu laiku spēlējas ar savu izskatu. Lai gan katrai sievietei ir individuāli, par galarezultātu var spriest apmēram pēc trim mēnešiem.

    Pēc implanta ievietošanas pirmo nedēļu ir diskomforts, jo muskulis ir iestiepts, tāpēc sievietei iesaka vairāk atrasties saliektā stāvoklī. Lietojot pretsāpju medikamentus, diskomforts ievērojami mazinās. Pirmās dienas vienkārši ir grūti pierast, ka uz krūškurvi kaut kas spiež, pēc tam muskulītis lēnām iestiepjas, ieņem jauno formu, un jau divu nedēļu laikā sieviete adaptējas un pierod pie implanta, un jūtas ļoti labi.

    Pirmo mēnesi jānēsā speciāls krūšturis. Savām pacientēm līdz pat diviem mēnešiem neiesaku nēsāt krūšturi ar metāla stīpiņu apakšā, jo tā var ietekmēt rētas veidošanos. Pirmo mēnesi jāizvairās arī no smagas fiziskas slodzes, kas varētu ietekmēt implanta lokalizāciju krūšu muskuļu darbības rezultātā.

    Skaista un pašpārliecināta

    Agrāk uzskatīja, ka pēc 10–15 gadiem implantus vajadzētu mainīt, šobrīd uzskata, ka implanti nav jāmaina. Tos maina tikai tad, ja ir problēma, piemēram, ja tas plīst vai veidojas kapsulas kontraktūra. Tos var izņemt arī tad, ja sieviete, laikam ejot, nolemj, ka vairs nevēlas implantus. Taču tā notiek ļoti reti, jo sievietes ar savām krūtīm parasti ir ļoti apmierinātas.

    Esmu sastapis arī daudzus laimīgus vīriešus, kas lepojas un saka paldies, ka viņa sieviņa pēc operācijas ir tik skaista un sievišķīga. Taču veikt krūšu palielināšanu sievietei vajadzētu tikai tāpēc, ka viņa pati to vēlas, nevis tāpēc, ka to vēlas viņas vīrietis, jo tās ir viņas krūtis un viņai ar tām būs jādzīvo. Taču ieguvēji katrā ziņā būs visi, un ne tāpēc, ka sieviete kļūs seksīgāka, bet tāpēc, ka kļūs pašpārliecinātāka un vairāk apmierināta ar sevi, savu ķermeni, līdz ar to arī laimīgāka.

    Konsultācijā pie ķirurga noteikti jāizmanto iespēja un jāizmēģina dažādu lielumu krūšu silikona ieliktņi krūšturī, kas parāda, kā krūtis izskatīsies. Nevajag baidīties un piemērīt arī lielāka izmēra krūtis – eksperimentēt un izmēģināt visus izmērus, lai saprastu, kurš variants ir labākais un piemērotākais sievietes augumam.

    Varbūt tikai pacelt?

    Ja krūtis ir nošļukušas, nokarenas, var veikt arī tikai krūšu pacelšanu jeb mastopeksiju. Tā var panākt optisko apmānu, ka krūtis izskatās lielākas. Krūšu pacelšanai izmanto sievietes audus un, savstarpēji pārvietojot tos krūts ietvaros, panāk, ka tā izskatās lielāka. Taču jārēķinās, ka pēc krūšu pacelšanas ir lielāka rēta, nekā tikai veicot krūšu palielināšanu. Tikai krūšu pacelšanu parasti veic sievietēm pēc vairākām grūtniecībām un mazuļu zīdīšanas, kad noslīdējums ir tik liels, ka ar implantu palielināt krūts dziedzeri un atgūt formu vairs nav iespējams. Bieži arī kombinē gan krūšu pacelšanu, gan krūšu palielināšanu ar implantiem.

    Sadarbībā ar

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē