• Kā izvēlēties hanteles un svaru bumbas vingrošanai mājās

    Reklāmraksts
    9. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai arī hanteles liekas vienkāršs fitnesa inventārs, tas ir ļoti daudzpusīgs! Apbrīnojams ir arī muskuļu grupu skaits, ko ar hantelēm var trenēt. Bet pareiziem treniņiem ir jāatrod īstās hanteles.

    Hanteļu tipi

    Ir divas hanteļu kategorijas – regulējamas hanteles un fiksētas hanteles ar fiksētu svaru. Ja mājās ir maz vietas, labākā izvēle ir regulējamas hanteles, uz kurām ar disku palīdzību var mainīt svaru. Klasisko hanteļu komplektam vajag kaut kādu telpu – ja ne profesionālu fitnesa zāli, tad vismaz kārtīgu mājas trenažieru zāli.

    Regulējamas hanteles – hanteles ar iespēju regulēt svaru, pievienojot vai noņemot svaru ripas. Izvēloties šo variantu, var iztikt tikai ar vienu hanteļu komplektu, kaut laika gaitā tavs sniegums palielinās. Regulējamās hanteles arī ir ērtas, ja vienā mājsaimniecībā būs vairāki lietotāji, jo katrs varēs uzstādīt sev nepieciešamo svaru. Svara ripas parasti nāk komplektā, taču var izmantot cita ražotāja svaru ripas, kas iegādātas atsevišķi – tikai jāpārliecinās, vai stieņa diametrs atbilst svara ripas cauruma diametram.

    Universālās hanteles – šīm hantelēm ir fiksēts svars un forma, kas ļauj tās ergonomiski noformēt un pārklāt ar kādu neslīdošu materiālu, labākam satvērienam.

    Svaru bumbas – tās ir specifiskas bumbas veida hanteles ar rokturi augšpusē. Svaru bumbas lieliski noder spēka treniņiem un piedāvā plašu pielietojumu vienas un divu roku satvērieniem.

    Aerobikas hanteles – Ideāls skriešanai, Fitboksam un citiem sporta veidiem – visur, kur tās palīdz palielināt slodzi, taču vienlaikus, pateicoties kompaktajam izmēram, tās netraucē kustēties. Tās ir vieglākas un mazākas, lai varētu tās viegli noturēt rokās.

    Hanteles svars

    Izvēloties hanteles pareizo svaru, vispirms jāsaprot, kādam mērķim Jūs trenējaties. Smagākas hanteles labi palīdz veidot muskuļu masu, savukārt vieglākas hanteles stiprina un stabilizē locītavas un cīpslas. Lielāki muskuļi spēj izturēt lielāku slodzi. Tāpēc, ja vēlaties koncentrēties uz rokām un pleciem, izmantojiet mazākas un vidējas hanteles, bet lai stiprinātu muguru, krūtis un kājas izmantojiet smagākas hanteles vai svaru bumbas.

    Protams, iesācējiem jāsāk ar vieglākām hantelēm un pakāpeniski jāprogresē uz lielākām slodzēm. Esiet uzmanīgi – pārslodze liek muskuļiem saspringt un var novest pie traumām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē