• Jauns zīmols instrumentu tirgū – SABO

    Lauku Māja testē
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Kopš šīs vasaras instrumentu un tehnikas izvēle kļuvusi vēl plašāka, jo klāstam pievienojies vācu zīmols SABO. Daudziem apmeklētājiem šis vārds iepriekš nebija zināms, taču izrādās, ka pirms dažiem gadiem pieejamie John Deere zāles pļāvēji patiesībā esot bijuši tieši SABO ražojums. Kā jau īstenam vācu zīmolam pienākas, to vislabāk raksturo kvalitāte, uzticamība un ilga garantija.

    Kas ir SABO?

    Viens no pasaulē vadošajiem dārza tehnikas ražotājiem jau kopš 1954. gada. Vācu zīmols piedāvā profesionālu dārza tehniku mauriņa kopšanai – no dārza šķērēm līdz mazjaudas traktoram. Cenai atbilstoša kvalitāte, ko gadu gaitā novērtējuši instrumentu īpašnieki. Rūpēs par savu klientu zīmols garantē rezerves daļu pieejamību līdz pat 10 gadiem pēc konkrētā modeļa ražošanas beigām.

    Akumulatoru uzvaras gājiens

    Vada instrumentus sāk aizstāt akumulatoru ierīces, litija jonu akumulatoriem nodrošinot veiktspēju un ievērojamu darbības laiku. Protams, tas kaut kad būs jālādē, taču nepārtrauktam darbam var izmantot vairākus akumulatorus, tādējādi pilnībā neierobežojot sevi. Šobrīd akumulatorus jau var uzlādēt pat automašīnā, tāpēc neesam piesieti elektrības avotam.

    [1] Zāles pļāvējs 52-Pro S K A Plus. SABO īpaši lepojas ar jaudīgu benzīnmotora zāles pļāvēju klāstu. Visiem modeļiem ir alumīnija korpuss ar 15 gadu garantiju. Tas nozīmē ilgmūžību, jo pļāvējs nesarūsēs. Šie zāles pļāvēji ir paredzēti neierasti lielām pļaušanas platībām – pat līdz 5000 m2. Stumšanu atvieglo riteņu gultņi, savukārt profesionālajā līnijā pieejami pat adatu gultņi. Tas padara stumšanu arī klusāku.

    Izmēģinot niknāko klāsta pļāvēju ar naža bremzi, Ritvars saka, ka šī ir investīcija tiem, kuri vēlas profesionālu tehniku ilgtermiņa darbam: «Izvēle profesionāļiem! Zāles pļāvējs, kas maksā kā vieglā automašīna un spēj tikt galā ar lielu darba apjomu. Lai arī svara ziņā šis nav pats vieglākais instruments, to nemaz nevarēs just, jo riteņu piedziņas mehānisms darbu padarīs krietni vieglāku. Arī antivibrācijas sistēma samazinās fizisko nogurumu.»

    [2] Traktors SOLIS 26 HST. Dārza tehnikas un instrumentu testu apmeklēja kā mazi, tā arī lieli. Lai tiktu pie iespējas nobildēties traktora sēdeklī un paspaidīt pedāļus, aiz mazajiem ķipariem nācās stāvēt pat rindā! «Ja ir lauku māja un liels plašums ap to, tad traktors noderēs! Zem motora pārsega uzticamais Mitsubishi trīscilindru motors, visu riteņu piedziņa un 1600 kg vilktspēja. Tas nozīmē, ka visus smagumus varēsim aizvest no viena teritorijas gala līdz otram bez pūlēm! Apakšā tam var uzstādīt pļaujmašīnas mehānismu, padarot šo par multifunkcionālu zirdziņu arī smagākiem darbiem, bet virs galvas var uzlikt arī kabīni, lai lietus nelīst virsū,» vērtē LAUKU MĀJAS pārstāvis Toms Timoško.

    [3] Aerators SABO 38-BV. Kāds ir sulīga, bieza un koši zaļa zāliena noslēpums? Skarifikācija! Šim nolūkam var izmantot SABO skarifikatoru, kas ļauj atsvaidzināt un dziļi notīrīt zālienu vienu līdz divas reizes gadā. Asmeņu cilindra platums šajā modelī sasniedz 38 cm, bet profesionāļiem paredzētajā 45–220 versijā būs pat 45 cm! Līdzīgi kā zāles pļāvējiem, arī šeit priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem ir lodīšu gultņi. Par papildu maksu tam var pievienot arī zāles savākšanas grozu vieglākai darba organizācijai.

    [4] Trimmeris SABO MS-36. «Cik tas sver? Cik ilgi varēšu pļaut? Cik ērts lietošanā tas ir?» Šie un citi jautājumi visbiežāk izskanēja no daiļā dzimuma pārstāvēm, uzlūkojot SABO trimmeri. Atbildes ziņkārīgos iepriecināja! 4,5 kg svars, 45 minūšu darbības laiks un iespēja pļaut zāli gan ar auklu, gan griezējdisku. Lai ierīces izmantošana būtu ērtāka, trimmera rokturim ir sagāzuma leņķa regulēšana, pieskaņojoties jebkura lietotāja ķermeņa uzbūvei. Piemērots arī darbam ar blīviem zāles blāķiem un pat krūmājiem. Atpūtas laikā uzliekam akumulatoru uzlādēties un pēc divām līdz trim stundām varam atgriezties pie pļaušanas!

    [5] Elektriskais zāģis SABO CS-25. «Īsts palīgs lauku darbos! Tas sver vien 3,8 kg un pieejams ar 250 vai 350 mm asmeni. Cik ilgi varēsim zāģēt ar vienu akumulatora uzlādi, atkarīgs no tā, kādus darbus veiksim. Ja zāģēsim lielus baobabus un izmantosim intensīvā slodzē, tad izlāde būs nedaudz ātrāka, taču normālā ikdienas lietošanā baterija ļaus darboties 40–45 minūtes. Pieslēdzot bateriju ātrajam lādētājam, pilna uzlāde tiks veikta vien divās stundās. Ir pieejams gan 4, gan 6 Ah akumulators, taču es iesaku labāk ņemt uzreiz lielo!» testējot SABO CS-25 atklāj Agrimatco tirdzniecības pārstāvis Juris Strods.

    [6] Lapu pūtējs SABO LB-934. Lai putekļi un lapas paliek pagātnē! SABO rokas instrumenti piedāvā klientiem labu cenu, jo ierīces komplektācijā iekļauts arī akumulators un lādētājs. Nekas nav jāpērk atsevišķi, kā tas ir dažiem citiem zīmoliem. «Cilvēkiem daudz nav jādomā – nopērc un uzreiz lieto!» saka Agrimatco pārstāvis Juris Strods. Komfortabls, viegls un jaudīgs instruments jebkuru bioloģisko gružu (lapu, zāles, sūnu u. c.) aizpūšanai, noderīgs palīgs traktora radiatoru iztīrīšanai, ja pie rokas nav kompresora. Ērti izjaucams un ātri saliekams!

    Materiāls tapis sadarbībā ar Agrimatco.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē