• Jaunais akmens vates izstrādājumu fasādēm sortiments: vieglāk atrast piemērotāko

    Reklāmraksts
    12. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Akmens vates ražotājs ROCKWOOL piedāvā jaunu izstrādājumu fasādēm sortimentu. Vēdināmo un apmetuma fasāžu sistēmu siltināšanai paredzētie izstrādājumi tagad atrodami ar jauniem nosaukumiem un jaunos iepakojumos. Tas no plašā sortimenta palīdz klientiem ātri izvēlēties viņu vajadzībām atbilstošākos izstrādājumus.

    Izstrādājumi vēdināmo (VENTIROCK grupa) un apmetuma (FRONTROCK grupa) fasāžu sistēmu siltināšanai ir iedalīti 3 kategorijās pēc dažādiem tehniskajiem parametriem un piedāvāti ar dažādiem nosaukumiem un dažādu krāsu iepakojumos. Izstrādājumi sarkanas krāsas iepakojumā ar uzrakstu SUPER izceļas ar vislabākajām īpašībām, baltas krāsas iepakojumā ar uzrakstu PLUS  — satur papildu priekšrocības, bet caurspīdīgā iepakojumā bez īpaša uzraksta  — optimālas kvalitātes un cenas izstrādājumi bez speciāla izmantošanas mērķa.

    Pateicoties vienādotiem ROCKWOOL izstrādājumu nosaukumiem un iepakojumiem, ir kļuvis vieglāk atšķirt dažādas kategorijas izstrādājumus fasāžu siltināšanai un tos vieglāk sadalīt pēc individuālām vajadzībām. Turklāt, ievērojot tirgus prasības, piedāvāta plašāka dažāda biezuma izstrādājumu izvēle. Turklāt šobrīd akmens vates iepakojumi ir kvalitatīvāki un izturīgāki, jo tiek izmantota nostiprināta plēve.

    Vēdināmai fasādei

    Ēku, kurās ierīkota vēdināmā fasāde, kompleksam risinājumam piedāvājam VENTIROCK izstrādājumu grupu. Tās izceļas ar ļoti augstiem siltuma (0,033–0,035 W/mK) un skaņas (izolācijas klase A) izolācijas parametriem, ir ugunsdrošas (degamības klase A1), tām ir augsta izmēru stabilitāte, mainoties temperatūrai un mitrumam, kā arī augsta biezuma noviržu klase, tāpat tām ir divu blīvumu plāksnes struktūra. Tiek ražotas divu veidu plāksnes  — bez seguma un ar stikla šķiedras segumu (marķējamas ar burtu F).

    VENTIROCK (F) SUPER plāksnes ražotas, izmantojot unikālu slāņotas struktūras divu blīvumu ražošanas tehnoloģiju. Pateicoties tai, uzstādīšanas laikā mīkstākā apakšējā akmens vates plāksnes daļa pielāgojas pie iespējamiem būves sienu nelīdzenumiem, bet virsējā plāksnes daļa ar palielinātu blīvumu samazina montāžas laikā iespējamo mehānisko bojājumu risku, kā arī nodrošina vēja necaurlaidību. Šīm plāksnēm raksturīgi augstāki termoizolācijas parametri  — siltuma caurlaidības koeficients 0,033 W/mK. Augstā izstrādājuma biezuma novirzes klase (T5) nodrošina lielu dimensiju stabilitāti, mainoties temperatūrai un mitrumam, kas samazina termiskos tiltus, siltināšanai notiekot vienā slānī. Augstākā degamības klase A1 nodrošina pasīvu ugunsdrošību visā ēkas izmantošanas laikā, bet deklarētie īstermiņa (WS) un ilgtermiņa (WL(P)) ūdens absorbcijas testi pierāda, ka ir minimizētas problēmas saistībā ar iespējamu vates saslapināšanos, kas ļauj darbus veikt praktiski cauru gadu. Deklarētā augstākā skaņas izolācijas klase A apliecina lieliskas akustiskās un skaņas izolācijas īpašības.

    Šīs plāksnes ir īpaši piemērotas vēdināmo sienu siltināšanai, kurām izvirzāmas augstākas siltuma, ugunsdrošības un akustiskās prasības. Visi risinājumi, kuros izmantots šis termoizolācijas izstrādājums, ir efektīvi, ilgmūžīgi un droši.

    VENTIROCK PLUS (F), kā arī plāksne SUPER tiek ražota, izmantojot unikālu divu blīvumu tehnoloģiju, tai ir identiska degamības klase un ūdens absorbcijas, iemērcot ūdenī, īpašības, savukārt tās siltuma caurlaidības koeficients ir 0,034 W/mK. Šajās plāksnēs apvienotas optimālās tehniskās īpašības un pieejama cena. Augstā biezuma tolerances klase T4 un lielā dimensiju stabilitāte, mainoties temperatūrai un mitrumam, nodrošina termoizolācijas necaurlaidību viena slāņa siltuma izolācijas gadījumā. Šīs plāksnes izmantojamas viena slāņa un vairāku slāņu siltuma un vēja izolācijas slāņu konstrukcijās fasādes sienās dažāda veida būvēs. Pateicoties optimālajai tehnisko parametru un cenas attiecībai, plāksnes plaši izmantojamas daudzdzīvokļu ēku renovācijā, kad mērķis ir sasniegt augstāko energoefektivitāti un atjaunot ēku, izbūvējot ilgmūžīgu vēdināmo fasādi ar mazām ekspluatācijas izmaksām.

    VENTIROCK (F) — efektīva standarta akmens vates plāksne, kuras siltuma caurlaidības koeficients ir 0,035 W/mK un kura izceļas ar augstāko degamības klasi A1. Šīs plāksnes ir izstrādātas sienu izolācijas slānim vēdināmās konstrukcijās celtnēs ar mazu stāvu skaitu, kur svarīga ne vien cena, bet arī fasādes drošība un ilgmūžība.

    Apmetuma fasādei

    FRONTROCK — jaunā fasādes izstrādājumu grupa visu veidu ēkām ar apmetuma fasādi. Pateicoties unikālajām akmens vates īpašībām, jaunie izstrādājumi ne tikai pilnībā atbilst pret būvizstrādājumiem izvirzītajām prasībām, bet tās pat pārsniedz, nodrošinādami papildu priekšrocības pasūtītājiem, attīstītājiem, būvniekiem un namīpašniekiem.

    FRONTROCK SUPER ir ideāls produkts sienu siltināšanai, ja pats svarīgākais ir kvalitāte un izturība pret mehāniskiem bojājumiem. Pateicoties unikālajai slāņotajai struktūrai ar divu veidu blīvumiem, izstrādājuma virsējā augstāka blīvuma plāksnes daļa aizsargā fasādes virsmu no mehāniskiem bojājumiem, tās būvniecības un ekspluatācijas laikā, bet mīkstākā apakšējā plāksnes daļa viegli pielāgojas pie sienu virsmas nelīdzenumiem.

    FRONTROCK PLUS plāksnēm raksturīgas augstākās termoizolācijas īpašības, bet plašo biezuma izvēļu dēļ izstrādājums apmierina jebkādas vajadzības un ir piemērots dažādiem risinājumiem. Tām ir daudzas citas (PLUS) papildu priekšrocības, kuru dēļ ir vērts tās izvēlēties. Šajā izvēlē ir apvienotas optimālas tehniskās īpašības, kvalitāte un cena.

    FRONTROCK L — vertikāli orientētu šķiedru akmens vates izstrādājums sarežģītu formu vai liektu līniju fasāžu siltināšanai. Izstrādājums izceļas ar augstu izturību pret plīsumiem un stiepšanu. Papildu priekšrocība montāžas laikā  — stiprināšanai nevajadzēs tapas.

    FRONTROCK S — neliela biezuma plāksnes, kas paredzētas uzticamai aiļu ap logiem un durvīm izolācijai ārējo sienu apmetuma sistēmās. Labās plākšņu skaņas un siltuma izolācijas īpašības nodrošina atbilstību prasībām.

    Kas kam svarīgi

    Saprotams, ka jaunos izstrādājumus arhitekti, būvnieki un namīpašnieki var vērtēt no atšķirīgām pozīcijām. Piemēram, arhitekti, iespējams, vispirms novērtēs, ka šie izstrādājumi ir ierakstīti daudzos tirgū esošos un izmantotos fasāžu sistēmu tehniskā vērtējuma dokumentos, tāpat arī pievērsīs uzmanību dažādu izstrādājumu parametriem un pēc tiem izvēlēsies labākos pasūtītāja prasību apmierinošos risinājumus. Savukārt iecerētās būves būvnieki, sienu siltinājumam izvēlējušies akmens vates plāksnes VENTIROCK SUPER, būs droši, ka ar tradicionālajām tehnoloģijām bez sarežģījumiem izbūvēs efektīvas, ilgmūžīgas un drošas fasādes ar augstākajām siltumizolācijas, skaņas izolācijas, kvalitātes un ugunsdrošības īpašībām.

    Privātajiem klientiem un investoriem pret individuālām ēkām ir savas prasības un argumenti, kāpēc izvēlēties vienu vai otru izstrādājumu. Viņi, piemēram, argumentē, ka, pateicoties struktūrai ar diviem blīvumiem, FRONTROCK SUPER  — izstrādājums ar labākajām mehāniskajām un kvalitātes īpašībām apmetuma fasādes siltināšanai  — izvēlams, ja svarīgākais ir nodrošināt kvalitāti un ilgmūžību, jo tām ir unikāla izturība un noturība pret mehānisku iedarbību.

    Plašāk ar ROCKWOOL akmens vates izstrādājumiem iespējams iepazīties rockwool.lv tīmekļa vietnē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē