• Ievas dārza tehnikas testā – zelta atradumi

    Ievas Dārzs testē
    Lote Auzāne
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Vērtīgs pasākums – tā atzina tie, kuri bija atnākuši uz IEVAS Dārza testu-meistarklasi, kas 18. septembrī notika Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī. Un kā nu ne! Labs darbarīks dārzniekam ir zelta vērtē un puse no veiksmes. Pat vēl vairāk – ar kvalitatīvu instrumentu nīstākais darbiņš veicas kā smērēts!

    Šoreiz meistarklasē piedalījās trīs spēlētāji, kas ir nozīmīgas kompānijas dārza tehnikas lauciņā. Pirmais – Agrimatco, uzņēmums pārstāv pa­saules grandus dārza tehnikas ražošanā Solis un Sabo, kas Latvijā pagaidām ir jaunums, kā arī pārbaudītu vērtību Felco, kas piedāvā augstvērtīgas dārza šķēres un zāģus, ko novērtē katrs dārza jomas profesionālis. Otrs – DeWalt, kas izceļas ar vienkārši lietojamu akumulatoru dārza tehniku. Trešais – Makita, kura klāstā ir jaudīga tehnika gan mazdārziņa vajadzībām, gan lielāku teritoriju sakopšanai profesionāļiem. Katrs no meistarklases dalībniekiem ir sevi pierādījis dārza tehnikas jomā, un neviena tehnika konceptuāli nav slikta, taču, gluži kā slavenajā teicienā, vie­nam patīk māte, otram meita, trešam kleita. Tāpēc ir feini, ja pirms pirkšanas var notestēt dažādu ražotāju instrumentus vienuviet, paņemt rokās, padarboties un saprast – jā, šis man tiešām der. Un to mēs arī darījām, izmēģinot gan zāģus, gan lapu pūtējus, gan zaru un dzīvžoga šķēres, gan dažus kārdinošus jaunumus, kas nudien atvieglo darboties kāra dārznieka dzīvi.

    Draudzības duelis: kurš sapūtīs visvairāk lapu?

    Uzmanību, gatavību, laižam! Dalībniekiem dots izaicinājums – kurš 30 sekunžu laikā sapūtīs vislielāko lapu kaudzi un aiz kura paliks vistīrākā zālīte?

    Piedalās arī dāmas…

    Rezultātu vērtē IEVAS Dārza galvenā redaktore Ginta Auzniece-Jaunzeme un Goldmaņu ģimene ar mazajiem – Elzu un Madaru – priekšgalā no Rīgas: «Aiz viena pūtēja vietiņa paliek tīrāka, cits kaudzīti savāc ātrāk… Tās ir nianses, bet kopumā – daudz efektīvāk nekā grābt lapas ar grābekli!» Vienojamies, ka uzvar draudzība un, kā jau katru rudeni, lapas un ziemeļaustrumu vējš!

    Izdevniecības Žurnāls Santa komanda: dārza tehnikas testa rīkotājas – Marta, Ginta un Madara. Esam ielīksmotas, ka degunus silda septembra saulīte un ka dārzu lolotāji ir ieinteresēti, zinātkāri un ne vien atraduši ekspertu konsultācijās atbildes uz saviem jautājumiem, bet arī noskatījuši instrumentus jauniem dārza varoņdarbiem. Lai mums visiem izdodas!

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē