• Iedvesmas dopings – Jaguar F-Pace

    Reklāmraksts
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    21. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Strādāšana tik radošā profesijā kā auto žurnālistika paver iespējas pašizpausmei, taču vienlaikus ir svarīgi noķert iedvesmu, lai darbs veiktos raiti un par rezultātu būtu prieks gan pašam, gan lasītājam. Nedēļas nogale ir mūsu restarts, tāpēc izskriesim meklēt iedvesmu jaunajam darba cēlienam ar Jaguar F-Pace plug-in hibrīdu.

    Automašīna nav tikai metāla karkass ar četriem apaļiem kaučuka maisījuma riteņiem, kas mūs savieno ar segumu. Tā vismaz uzskata auto entuziasti. Auto manā dzīvē ir klātesošs ļoti daudzās situācijās. Lai gan ir pārvietošanās līdzeklis, tas kalpo arī kā lielisks veids, kā gūt jaunu iedvesmu un brauciena laikā ģenerēt nebijušas idejas. Vai gluži pretēji – censties uz brīdi izrauties no ierastās darba vides, lai uzkrātu spēkus. Iekāpjam Jaguar, iedarbinām 404 ZS hibrīda dzinēju un kopā ar otro pusīti dodamies, kur acis rāda.

    Ceļošana un vēl neredzētu vietu iepazīšana stimulē radošo domāšanu, tāpēc pie pirmās iespējas cenšos atklāt ko jaunu. Uzreiz nebūt nav jātraucas ārpus Latvijas. Piemēram, lielisks brīvā laika pavadīšanas veids ir supošana vai laivošana. No ūdens rakursa redzētie Gaujas krasti paliek atmiņā arī bez bilžu uzņemšanas. Šeit salonā ir vieta vēl trim draugiem, savukārt bagāžniekā pāris sausu drēbju un kāds atspirdzinošs dzēriens. Ūdens izklaidēm paredzētais inventārs pašam nemaz nav jāiegādājas, to daudzviet var nomāt – atliek tikai ierasties. Līdzīgi kā laiva no airu šļakatām smeļ ūdeni, es smeļos iedvesmu un emocijas. Lai gan ar ūdeni saistītās atrakcijas izdodas realizēt vien dažas reizes vasaras siltajos mēnešos, tas ir lielisks veids, kā pabūt pie dabas.

    Tiklīdz pienāk atvaļinājums, varam doties tālāk, un jau vairākkārt esmu pārliecinājies, ka ceļojuma automašīnai ir jābūt daudzpusīgai. Ne tikai ietilpīgai, bet arī pietiekami augstai, lai pārvarētu nezināmo ceļu šķēršļus un bedres. SUV tipa automašīnas, kā F-Pace, ir ļoti labs sabiedrotais, īpaši pilnpiedziņas un dažādo braukšanas režīmu dēļ. Ir svarīgi, lai ar auto nebūtu jābaidās nobraukt no asfalta. Nemēdzu smiltīs un dubļos iesprukt bez vajadzības, bet šajās retajās reizēs pilnpiedziņa var būt noderīgs glābiņš.

    Šis ir auto, kas pievērš uzmanību, pat būdams neuzkrītoši melnā tonī, turklāt tā eksterjers ir laikmetīgs.

    Vai visu laiku ir jābūt kustībā? Ne gluži. Pienāk brīdis, kad skrējiens uz brīdi ir jāpārtrauc, jāatvelk elpa un jānododas grāmatas lasīšanai pie dabas. Šī nodarbe ne tikai palīdz paplašināt vārdu krājumu, bet arī ļauj relaksēties. Lasāmgabalam nebūt nav jābūt zinātniskam vai ļoti pamācošam. Piemēram, šoreiz man rokās ir Artura Heilija romāns Riteņi, kura darbība notiek auto pilsētā Detroitā, aptverot visus iedzīvotāju slāņus no autorūpniecības lielā trijnieka prezidentiem līdz konveijera strādniekiem. Šī ir kā ceļošana laikā un telpā.

    Autoriem ir svarīgi, ka viņu darbs tiek atzinīgi novērtēts. Mākslinieka dotības var uzskatīt par īpašu talantu, un tāds noteikti ir Jaguar dizaineriem. Šis ir auto, kas pievērš uzmanību, pat būdams neuzkrītoši melnā tonī, turklāt tā eksterjers ir laikmetīgs.

    Braukšana ar automašīnu palīdz sakārtot domas. Kaut neliela līkuma izmešana darbdienas vakarā ir patīkama atslodze. Paņemam ceļmalas DUS kafiju, fonā uzliekam sev tīkamu mūziku Meridian audiosistēmā un izmantojam iespēju nedaudz aizmirsties, ieguļoties Recaro tipa sēdekļos. Neatminos, ka būtu redzējis šāda dizaina sēdekļus kādā SUV, kas par visām varītēm nepretendē uz sportiskākā SUV titulu. Man patīk! Šī ir ērta personiskā telpa, kurā mēs esam situācijas noteicēji.

    Attālinātā darba priekšrocību augšgalā ir brīvība, jo radīt jaunus rakstus iespējams, arī sēžot metrus no jūras krasta. Ne vienmēr pat vajadzīgs internets. Tiklīdz pienācis brīvs brīdis, no bagāžnieka izņemam grilu, ogles un šašlika spainīti. Īsteni latviskā garā. Starp citu, šī nav tikai vasaras burvība. Iesaku to atkārtot kādā nomaļā vietā, piemēram, ziemā pie aizsaluša ezera, ko klāj bieza sniega sega. Turklāt svaigā gaisā pavisam cita apetīte.

    Manas nozares atpazīstamākais tēls Džeremijs Klārksons reiz ironizēja, ka jaudīgu auto priekšrocība ir tā, ka tie ļauj ātrāk nokļūt mājās. Tas nozīmē, ka vairāk laika varat pavadīt ar savu ģimeni un mīļajiem. Ārpus sacīkšu trasēm jāsteidzas piesardzīgi, taču F-Pace 404 zirgspēku uzlādējamā hibrīda dzinējs ļauj traukties patiesi ātri. Vienmēr esmu uzskatījis, ka dinamiski auto ir droši, jo apdzīšanas brīdī mūs neierobežo spēkrata tehniskās iespējas. Jo īsāku brīdi pavadīsim pretējā joslā, jo labāk visiem. 5,3 sekundes līdz 100 km/h ir sniegums, kas liek justies pārliecinoši, nezaudējot apdomību.

    Ņemot vērā faktu, ka nereti no mājas jāizbrauc naktī, piemēram, dodoties ārzemju komandējumā vai startējot uz attālāku izklaides pasākumu, uzlādējamais hibrīds sniedz ļoti būtisku priekšrocību – auto tiek iedarbināts pilnīgā klusumā. Arī pa Cēsu vecpilsētas galveno ielu varam izslīdēt bez lieka trokšņa. Elektriskajā režīmā tas klusi prot mērot aptuveni 50 km, neizmantojot degvielu. Ja es dzīvotu Rīgā, esmu drošs, ka darbdienās man pietiktu tikai ar akumulatora uzlādi un par degvielas bākas uzpildi uz laiku varētu aizmirst. 

    Vasarīgā nedēļas nogale ir beigusies. Aizslēdzu Jaguar un ar uzkrātajām emocijām raiti lieku punktu šim rakstam. Paldies par iedvesmu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē