• DeWalt – gatavs visām situācijām

    Lauku Māja testē
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    DeWalt ir pasaulē plaši pazīstams uzņēmums ar gandrīz 80 gadu pieredzi kvalitatīvu elektroinstrumentu ražošanā, un arī vairumam no instrumentu tehnikas testa apmeklētājiem dzeltenās krāsas logotips uzreiz bija atpazīstams. Malkas šķūnīša, vasarnīcas vai lauku mājas būvniecība – DeWalt instrumentu arsenālā katrs sev var atrast ko noderīgu.

    DeWalt speciālists iesaka – apzinies vajadzības!

    «Lielāks un jaudīgāks instruments būs ne tikai dārgāks, bet arī smagāks. Pircējam jāatrod vidusceļš, izvēloties instrumentu konkrētām vajadzībām. Klienti nereti vērtē instrumentu tikai pēc cenas, nevis jaudas, tāpēc šādas instrumentu demonstrācijas dienas ir ļoti labas, lai var atrast sev piemērotu ierīci.

    Dārgā plauktiņa instrumenti paredzēti intensīvam darbam, kur smagas slodzes ir katru dienu. Mājsaimniecībai pietiek ar ko vienkāršāku, turklāt tas būs pieejams krietni saprātīgākā budžetā. Svarīgi ir saprast, kurā līmenī paredzēts darboties. Būtiski ir nepārmaksāt par lietu, kuru nevajag. Gadās, ka mājas plauktiņā putekļus krāj dārgs instruments, kuram būsim izmantojuši mazāk par pusi no tā resursiem.»

    [1] Kompakts akumulatora zobenzāģis. Kamēr aplūkojam zobenzāģi, mums aiz muguras vīrs, vārdā Ilvars, lepni izsaka frāzi: «Pērc nost! Es šādu štrumentu lietoju jau pēdējos divus gadus. Baigā štelle!» Lielāku iedrošinājumu un pozitīvu atsauksmi no pieredzējušiem vīriem gados grūti iedomāties.

    Šo var izmantot dažādiem mērķiem – no ābeļu zaru apgriešanas līdz pat ķieģeļu zāģēšanai. Asmeņiem ir vairāki garumi, un tos var ērti mainīt. Būvnieki šo instrumentu iecienījuši, lai ātri un efektīvi arī sagrieztu siltinājuma materiālus. Zobenzāģim ir arī aizkabīte, lai droši ar instrumentu varētu uzkāpt pa trepēm.

    [2] Figūrzāģis 18V XR LI-ION. Mājā bez zāģa neiztikt, un figūrzāģis noderēs jebkuram saimniekam! Asmeņi ir pieejami vairāku garumu – rupjāki un smalkāki. To var izmantot laminātam, kokam, PVC, metālam un citu materiālu zāģēšanai. Asmeņu stiprināšanas veids ir ļoti stabils, stingrs un vienkāršs – nekas nav jāskrūvē! Bezoglīšu motors un regulējami apgriezieni. Ko gan vairāk vajag? Lieliski paredzēts celtniecības un restaurācijas darbiem. Labs palīgs daudzās situācijās mājās, gan veidojot pamatkonstrukcijas, gan izstrādājot iekšējās apdares.

    [3] Urbjmašīna-skrūvgriezis DeWalt XR Li-Ion 18V. «Paskrūvējam iekšā, ārā, un uzreiz varēs saprast atšķirību!» iedrošinot izmēģināt plašo urbjmašīnu-skrūvgriežu klāstu, saka Alvis Tribockis. Modeļu ir daudz, un tie atšķiras gan pēc jaudas, gan tā, cik viegli varam paveikt darbu. «Jau pēc dažiem mēģinājumiem ir skaidrs, ka šis ir viegli pat tiem, kuri ikdienu pavada ofisā, spaidot klaviatūras taustiņus. Mājsaimniecībā ir svarīgi, lai vienā ierīcē būtu apvienota gan urbšanas, gan skrūvēšanas funkcija. Pat mazākā 12V mašīnīte ar 57 ņūtoniem ir pietiekami jaudīga, lai varētu ieskrūvēt dažādu izmēru skrūves un veikt urbumu sienā,» nospriež žurnāla LAUKU MĀJAS pārstāvis Toms Timoško. Ja ieplānots vecā lauku sētā atjaunot masīvu koka ēku, laba alternatīva ir impaktors, kas darbojas nevis ar vērpes, bet ar sitiena spēku. Rokas nenogurs, un skrūve kokā būs viens un divi! Vienīgais trūkums – ja darbosieties visu dienu, skrūvēšanas troksnis varētu traucēt apkārtējiem.

    [4] 18V DeWalt akumulatora ripzāģis. Kristaps uz testu dienu ieradies no Priekuļu novada un uzsver, ka bez kvalitatīviem instrumentiem darbs nav iedomājams. «Celtniecībā izplatītās koka konstrukcijas, piemēram, veidojot spāres vai sijas, ar šo zāģi varēs sazāģēt viegli un efektīvi. Visu koku iespējams nozāģēt ātri un taisni, kas būvniecībā ir ļoti svarīgi. Darbā šo instrumentu izmantojam ļoti dažādām vajadzīgām – īsts multiinstruments!»

    Lai darbs ritētu drošāk un kvalitatīvāk, zāģis sagāžams līdz 45 grādiem, savukārt ripai var pieregulēt dziļumu atkarībā no zāģējamā materiāla. Pieejamas ripas ar dažādu zobu skaitu. Ja darba vietā patīk kārtība, dažiem modeļiem pieejams arī putekļu nosūkšanas sistēmas pieslēgums. Tāpat kā citām ierīcēm, arī šeit 18V akumulatoru var pievienot un atvienot ļoti ērti, ļaujot to izmantot dažādiem instrumentiem.

    [5] Krustlīniju lāzers ar zaļu staru. «Tiem, kuri paši savām rokām dara vienkāršus darbus mājā, noderēs krustlīniju lāzers. Tas atvieglos mēbeļu novietošanu un gleznas piekarināšanu pie sienas. Cilvēki par šīm ierīcēm ļoti interesējas! Ērts, vienkāršs budžeta klases instruments un ar diviem stariem – horizontālo un vertikālo. Paškalibrējošais lāzers nav piesaistīts nevienai akumulatoru versijai, bet gan pavisam vienkāršām AA pirkstiņbaterijām,» stāsta DeWalt izplatītāja Latvijā Licgotus demonstrāciju vadītājs Alvis Tribockis.

    [6] DeWalt 54V leņķzāģis. Alvis Tribockis nodemonstrēja, cik efektīvi strādāt ar vienu no šī testa masīvākajiem instrumentiem – leņķzāģi. «Šāda biezuma dēlis tiek sazāģēts vienā mirklī!» saka zīmola pārstāvis.

    [7] Ēvele DeWalt XR LI-ION 18V. Kā pārvērst vienkāršu pagali par acīm baudāmu virsmu? Jāizvēlas elektriskā ēvele! Labs instruments, ar ko darīt skaistas lietas! Kā saka pats meistars – no spalvaina koka par gludu virsmu! Patīkami, ka korpusā ir iebūvēts ietvars, kurā glabāt rezerves asmenīšus. Tie vienmēr būs pa rokai.

    Materiāls tapis sadarbībā ar DeWALT LICGOTUS.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē