• Dārzeņi un ogas no saldētavas – saldēti un veselīgi!

    Hortex recepte
    8. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Ar prieku sagaidot pavasara iestāšanos, mēs ikviens arī gaidām vietējos dārzeņus un augļus. Un tie, kuriem ir tāda iespēja – paša izaudzēto. Taču, kamēr līdz tam ir palicis vēl nedaudz laika, aplūkosim mītus par saldētajiem pārtikas produktiem, tas ir, saldētajiem dārzeņiem un ogām.

    Pateicoties tieši saldētiem dārzeņiem un ogām, varam tos baudīt visu cauru gadu, it īpaši mēnešos, kad tie nav pieejami mūsu platuma grādos. Taču, iespējams, tos iegādājoties vai gatavojot, jūs nepamet doma – cik tas ir veselīgi? Daudzi uzskata, ka sasaldēti dārzeņi ir nevērtīgi un slikti. Taču patiesībā tie ikdienā ir pat ļoti noderīgi, vitamīniem bagāti un, protams, ērti lietošanā. Apskatīsim 3 galvenos mītus, kuri tiek apspriesti sabiedrībā, raugoties no HORTEX ražošanas tehnoloģijas viedokļa.

    MĪTS: saldētajos dārzeņos un ogās nav vitamīnu, vai arī to ir krietni mazāk, nekā svaigajos

    Dažādu valstu zinātnieki ir secinājuši, ka saldētiem dārzeņiem ir augstāka uzturvērtība nekā svaigiem, jo, kamēr svaigais dārzenis nonāk uz mūsu šķīvja, tas pazaudē daudz savu vērtīgo īpašību. Taču dārzeņi, kas uzreiz pēc novākšanas tiek sasaldēti, savas vērtīgās īpašības saglabā daudz ilgāk. Piemēram, divu dienu laikā pēc novākšanas brokolis zaudē līdz pat 80% tajā esošā un mūsu veselībai tik svarīgā C vitamīna. Savukārt uzreiz sasaldēts produkts zaudē tikai līdz 10–20%. HORTEX dārzeņiem un ogām dziļās un ātrās sasaldēšanas laikā tiek saglabāta dabīgā garša, krāsa un vitamīni, tāpēc, izvēloties tos veikala plauktos, jūsu izvēle ir pareiza. 

    MĪTS: saldētiem dārzeņiem un augļiem ir mākslīgas piedevas, pateicoties kurām tie saglabājas

    Saldētiem dārzeņiem un ogām nav nepieciešamas piedevas vai konservanti. Tie pirms sasaldēšanas tiek blanšēti. Tas tiek veikts ar mērķi, lai inaktivētu enzīmus, izvadītu gaisu no produktu starpšūnu telpas un lai samazinātu mikrobu radīto piesārņojumu. Tāpēc HORTEX saldētie produkti vienmēr ir gardi un dabīgi ciemiņi jūsu virtuvē ēdienreižu laikā.

    MĪTS: saldēti pārtikas produkti nevar būt veselīgs ēdiens

    Ja jums saldētavā ir saldēti pārtikas produkti, kuri ir ierindojami pie veselīga uztura, piemēram, dārzeņi, augļi, garšaugi, augstas kvalitātes olbaltumvielu produkti, tad tie pēc atkausēšanas paliks nemainīgi. Tādēļ tos joprojām var saukt par veselīga uztura sastāvdaļu, proti, saldēts ir veselīgs.

    Ja runājam par saldētajiem dārzeņiem un ogām, apzināmies, ka tie ir ērti uzglabājami ilgāku termiņu, tie ir parocīgi gatavošanas procesā, jo ir jau sagriezti un nomizoti, un tie ir arī veselīgi, jo ražotājs ir parūpējies par to pilnvērtīgu saglabāšanu. HORTEX solījums pircējiem ir ne tikai produktu plašā daudzveidība, bet arī kvalitāte, kas tiek nodrošināta no ražas novākšanas līdz pat veikala plauktam un maltītei uz jūsu šķīvjiem.

    Pārliecinieties, cik vienkārši un viegli ir gatavot kopā ar HORTEX un pagatavojiet ceptas sviesta pupiņas ar bietēm, fetu un valriekstiem: https://www.santa.lv/raksts/reklamraksti/ceptas-sviesta-pupinas-ar-bietem-fetu-un-valriekstiem-55442/

    HORTEX FACEBOOK lapa: https://www.facebook.com/hortexLV

    HORTEX INSTAGRAM lapa: https://www.instagram.com/hortex.latvija/

    HORTEX receptes: https://www.santa.lv/meklet/?search=HORTEX&cat=0&from=&to=

    Idejas receptēm:

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē