• Brīnumu medības Cēsīs – spēle, kas ģimenes kopīgo pastaigu padarīs aizraujošu!

    Reklāmraksts
    11. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cēsis nenoliedzami ir viena no skaistākajām Latvijas pilsētām un tā sevī apvieno gan senatnes noslēpumus, gan mūsdienu šarmu un dinamiku. Teju ikkatrs ir iepazinis senās pils mūru varenību, vecpilsētas ieliņu burvību, izklaides iespejas bērniem un Gaujas senlejas krāšņumu. Pat tad, ja šķiet, ka Cēsīs viss ir redzēts, tā noteikti nav, jo Cēsis sevī slēpj vēl daudz jo daudz brīnumu!

    Rūpējoties par ģimeniskas vides veidošanu, Cēsu Brīnummāja piedāvā digitālās orientēšanās spēli “Brīnumu medības Cēsīs”, kas ļaus šo skaisto pilsētu iepazīt no jauna, turklāt pastaiga būs aizraujoša ikvienam no ģimenes.

    Kas ir digitālā orientēšanās spēle?

    Tā ir pastaiga, kuras laikā, izamantojot mobilo lietotni, spēlētāji meklē noteiktas vietas un veic uzdevumus. Uzsākot spēli, ģimene reģistrējas lietotnē Roadgames, atrod spēli “Brīnumu medības Cēsīs” un ievada kodu BRINUMMAJA. Mobilajā lietonē parādīsies karte un komanda var brīvi izvēlēties ar kuriem uzdevumiem sākt un kur virzīsies tālāk. Uzdevumi, tāpat kā maršruts, ir ļoti dažādi, lai katra ģimene var izvēlēties sev piemērotāko. Šī spēle ietver gan jautrus uzdevumus, kur visiem kopā izsmieties, gan prasa būt ļoti vērīgiem, lai atrastu noteiktu vietu vai pamanītu noteiktu detaļu. Katra ģimene var savu spēles gaitu veidot pati – citam būs svarīgi izstaigāt pēc iespējas vairāk vietu, citu aizraus informācijas atrašana, citam “dimantu meklēšana” apvidū. Spēlē ģimene piedalās kā komanda, tādēļ veiskmes atslēga slēpjas kopējā sadarbībā un katra ģimenes locekļa iesaistē.

    Kādām ģimenēm spēle ir piemērota?

    Spēles formāts ļauj iesaistīties ikvienam – gan mazajiem ķipariem, gan pusaudžiem un jauniešiem, gan vecākiem un senioriem. Spēles izstrādē maršruts ir veidots tā, lai liela daļa spēles daļas būtu pieejama arī ģimenēm ar mazuļiem ratiņos, kā arī lielākā daļa uzdevumu ir koncentrēti vienā apvidū, lai mazajiem ķipariem būtu pa spēkam. Uzdevumi, kas saistās ar noteikti vietu meklēšanu apvidū, digitālo objektu meklēšanu vai noteiktu elementu izmantošanu spēlē, aizrauj jauniešus, jo digitālā pasaule viņiem ir vislabāk saprotama. Savukārt atbilšu meklēšanā uz jautājumiem lieti noderēs vecāku un senioru pieredze. Daļa spēles maršruta ir ārpus pilsētas centra, lai  pastaigā labi justos arī ģimenes, kurās bērniņam skaļi trokšņi vai daudz cilvēku var izraisīt trauksmi. Lielākā  daļa spēles maršruta ir pieejama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Spēles galvenā ideja ir sniegt kopīgu piedzīvojumu ikvienai ģimenei, ļaujot iesaistīties ikvienam un ievērojot kagtra iespējas, vajadzības un intereses.

    Kad spēle ir pieejama?

    Digitālā orientēšanās spēle ir pieejama jebkurā laikā. Ģimene var brīvi izvēlēties sev piemērotu laiku un doties brīnumu medībās. Ģimeniskas vides veidošanas projekta “Kopā būt!” piesaistītais finansējums sniedz iespēju spēlē piedalīties bez maksas. Šī spēle būs pieejama līdz 200 dalībniekiem, tādēļ svarīgi nenokavēt un jau tuvākajā laikā ieplānot šīs vasaras piedzīvoju. Šajā nedēļas nogalē Cēsīs tiks svinēti pilsētas svētki un tā ir iespēja svinēt svētkus, dodoties brīnumu medībās Cēsīs.

    Ko saka ģimenes, kuras brīnumus medības jau piedzīvojušas?

    “Šī spēle bija lielisks motivators pastaigā doties ar mūsu pusaudzi un mobilā lietošana pastaigas laikā šoreiz bija pilnīgi legāla:)”, “Musu lielā ģimene ar mazajiem, omi un opi lieliski kopā pavadīja laiku, mēs tiešām uzzinājām jaunas lietas!”, “Super, šī bija jautra un dinamiska pastaiga, mēs daudz izstaigājām un esam ļoti priecīgi par rezultātu!”, “Man likās, ka Cēsis mani vairs nepārsteigs, bet tā tomēr nebija – daudz jaunu atklājumu, daudz smieklu un forši kopā pavadīts laiks!”

    Kā radās ideja par šādas iespējas radīšanu ģimenēm?

    Lai mēs justos laimīgi, vispirms mums ir jājūtas labi savā ģimenē. Ģimene ir saknes, kas mums dod spēku, drošību un viedumu. Ikkatra kopīgi iegūtā pieredze, kas ļauj vienam otru iepazīt, atbalstīt un pieņemt katra spējas un intereses, stiprina ģimeni. Vēl nesenā pieredzē teju ikviena ģimene ir saskārusies ar kontaktu ierobežojošiem pasākumiem, karantīnu vai pašizolāciju, kas būtiski ietekmējis gan imūnsistēmu, gan garīgo veselību, kā arī bieži vien radījis spriedzi un ietekmējis savstarpējās attiecības ģimenēs. Spēlē ģimene piedalīsies kā viens spēlētājs, tādejādi neveicinot savstarpēju sacensību, bet gan mudinot izrādīt rūpes vienam par otru, kā arī ievērot katra intereses un spējas. Mēs, sabiedriskā labuma organizācija “Brīnummāja”, ar šo spēli mēs aicinām ikvienu ģimeni piedzīvot laiku kopā!

     Ģimeniskas vides veicināšanas projekta “Kopā būt!” mērķis ir veidot ikvienai ģimenei ar bērniem draudzīgu vidi kvalitatīva kopīgā laika pavadīšanai. Projekts tiek īstenots Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “Ģimenei draudzīga pašvaldība” ietvaros. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

    Laik arī jūsu ģimenei šovasar izdodas KOPĀ BŪT!

    www.roadgames.com/lv

    KODS: BRINUMMAJA

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē