• Auskari ar briljantiem – kas jāzina pirms to iegādes?

    Reklāmraksts
    6. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Mirdzošs, skaists un ārkārtīgi ciets, klātesošs visskaistākajos brīžos un piestāvošs ikvienam cilvēkam un jebkuram tērpam – tas ir nepārspējamais dārgakmens briljants.

    Daļa cilvēku vārdus “briljants” un “dimants” lieto kā sinonīmus, tomēr jāsaka, ka tie nenozīmē 100% vienu un to pašu, ir viena neliela atšķirība: dimants – tas ir kristāls, kas eksistē jau vismaz 3 miljardus gadu, savukārt briljants ir pulēts dimants – apstrādāts kristāls, no kura tiek izgatavoti, piemēram, auskari ar briljantiem, kas, starp citu, ir lieliska dāvana kā citiem, tā arī pašam sev. Vairāk par dimantiem, briljantiem un faktoriem, kas jāņem vērā, iegādājoties briljanta auskarus, lasi turpinājumā!

    Kripatiņa ķīmijas un fizikas

    Tāpat kā lielāko daļu planētas Zeme (ieskaitot dzīvniekus, augus, priekšmetus un cilvēku ķermeņus), arī dimantus veido ķīmiskais elements ogleklis. Dimanti rodas dziļi Zemes garozā, pateicoties ekstrēmam spiedienam un karstumam, un sākotnēji tie virs zemes nonāca ar dziļu, pamatīgu vulkānu izvirdumu palīdzību. Mūsdienās, kopš 1888. gada, šo grezno kristālu iegūst dimantu raktuvēs vairākās Āfrikas valstīs, Austrālijā, Krievijā, Ķīnā un Kanādā.

    Kripatiņa lingvistikas un fizikas

    Runājot par vārda “dimants” izcelsmi, tā saknes meklējamas grieķu valodas vārdā “adamas”, kas nozīmē neiznīcināms, neuzveicams. Un – ne velti. Dimants ir viscietākā cilvēcei zināmā viela, kas ir 58x cietāka par jebko citu uz planētas. Tas nozīmē, ka dimantu sagriezt ir iespējams tikai ar citu dimantu, jo visi pārējie materiāli pret to ir bezspēcīgi. No otras puses – tieši tāpēc, ka dimants ir tik ciets un citi materiāli tam gana viegli padodas, ar šo kristālu tiek apstrādāti dažādi instrumenti, piemēram, flekša ripas, stikla griešanas instrumenti u.tml.

    Kripatiņa zinātnes un fizikas

    Tā kā dimantu ieguve ir dārgs un sarežģīts process, kas pašu kristālu padara par dārgu materiālu, 1950-tajos gados zinātne atrada risinājumu, kas ir gan laika, gan citu resursu ekonomiskāks – dimantus audzēt laboratorijā. Ķīmiskā sastāva ziņā laboratorijas jeb t.s. sintētiskie dimanti ir identiski no zemes dzīlēm izraktajiem. Atšķirība – tie ir krietni lētāki nekā organiskie dimanti (nereti līdz pat 50%), un, atšķirībā no zemes dimantu formēšanās laika (kas ir no 1 līdz 3.3. miljardiem gadu), laboratorijas dimanti noformējas dažu dienu laikā. Tas ļauj efektīvi apmierināt pieprasījumu pēc debešķīgi skaistām rotaslietām sevis palutināšanai un mīļu cilvēku apdāvināšanai. Tiesa, pirms tiek iegādāti auskari ar briljantiem, ir dažas lietas, kas jāņem vērā.

    Given.lv

    1. Budžets rotu iegādei

    Briljanta juvelierizstrādājumu iegādei jāsākas ar reālistisku budžeta plānošanu. Ja ir iecerēts iegādāties vairākas rotaslietas vai lielus auskarus, ir vērts izskatīt nupat minēto opciju – iegādāties laboratorijā audzētu dimantu rotas. Turklāt tie ir ne tikai lētāki nekā organiskie dimanti, bet arī spožāki, dabai draudzīgāki un ētiskāki (runājot pa Zemei nodarītajiem bojājumiem, izpostīto dabu un darba spēku).

    2. Auskari ar briljantu  - kā izvēlēties?

    Iegādājoties briljanta nagliņauskarus, par sejas formu var pat neaizdomāties – tie piestāv ikvienam. Ja Tev vai dāvanas saņēmējam ir kvadrāta, dimanta vai ovālas formas seja, vidēja izmēra auskari riņķi izskatīsies fantastiski, savukārt, mazāki riņķīši, kas ir tuvu auss ļipiņai, līdzīgi kā nagliņauskari, piestāvēs it visiem. Tā kā garie, nokarenie auskari bieži sniedzas nedaudz zem žokļa kaula, tie padarīs žokļa līniju izteiksmīgāku. Savukārt mazu, apaļu seju vizuāli pagarinās liela izmēra auskari riņķi un garie, nokarenie auskari, kas sniedzas krietni zem žokļa kaula.

    Given.lv

    3. Briljanta auskari un apģērbs

    Pirms pieņemt lēmumu, kurus auskarus iegādāties, jāatceras arī, ka, glabājoties rotu lādītē, zūd to jēga, tāpēc auskari ir jāvalkā! Pie kāda apģērba Tu tos vēlētos pieskaņot? Kāds ir Tavs stils, krāsu palete skapī, Tavs dzīves ritms? Auskari ar baltiem briljantiem lieliski piestāvēs jebkuras krāsas un krāsu salikumu tērpiem. Savukārt, ja rotaslieta tiek iegādāta konkrētas kleitas papildināšanai, īpaši saskanīgam koptēlam iegādājies auskarus, kur baltie briljanti ir sakombinēti ar citiem dārgakmeņiem, piemēram, safīru tumši zilam tērpam, smaragdu tumši zaļam, rubīnu sarkanam, akvamarīnu gaiši zilam tērpam u.tml.

    Jāņem vērā arī, vai apģērbs ir ikdienišķs vai formāls. Formālajam labāk piestāvēs minimālistiski, neuzkrītoši nagliņauskari, ikdienišķam un dienas tērpam – riņķīši, bet elegantam vakar tērpam īpašu mirdzumu piešķirs dažādi garie, nokarenie auskari un nagliņauskari.

    4. Ādas tonis un auskaru metāls

    Lai briljantus varētu valkāt, tie tiek iestrādāti metāla rotaslietās, un vairumā gadījumu redzams būs ne tikai pats briljants, bet arī juvelierizstrādājuma metāla daļa, tāpēc ir svarīgi to pielāgot ādas tonim:

    • vēsa toņa ādas īpašniekiem piestāvēs sudraba, baltā zelta un platīna briljantu auskari;
    • cilvēkiem ar siltu ādas toni piestāvēs dzeltenā un rozā jeb sarkanā zelta auskari ar briljantiem.

    Savukārt, neitrāla toņa ādas īpašniekiem piestāvēs jebkuras krāsas metāla rotaslietas – šeit viss atkarīgs no pašsajūtas un gaumes.

    Given.lv

    5. Kam par godu dāvināt juvelierizstrādajumus?

    Iegādāties sev briljanta auskarus ir visvienkāršāk – ir tikai jāvadās pēc savas gaumes, ģērbšanās stila un dzīvesveida. Savukārt, ja tos ir paredzēts dāvināt, ir vērts pievērst uzmanību svinību iemeslam un cilvēka raksturam, personībai un kas cilvēkam patīk:

    • kā oriģināla dzimšanas dienas dāvana var kalpot fantāziju pasaules auskari Pelnrušķītes kristāla kurpītes vai karietes, Meridas loka un bultas, Aladina cepures spalvas vai Maleficentas spārnu formas auskari;
    • laba ideja romantiskai dāvanai ir zvaigznes, Mēness vai sirds formas auskari;
    • cilvēkam, kas ir suņu mīlis, jauka opcija ir suņa pēdas formas auskari;
    • izlaiduma atzīmēšanai piemēroti būs briljantu un citu dārgakmeņu kombinācijas auskari.

    Bet, ja šaubies un neesi pārliecināts, kādas formas, stila un dizaina rotu dāvināt, izvēlies klasiskos nagliņauskarus – tā ir mūžīga vērtība gluži kā mazā, melnā vakarkleita un sarkana lūpu krāsa.

    Lai arī kādiem auskariem par labu Tu esi izlēmis, ir tikai viens veikals, kur tos iegādāties – GIVEN. Šeit auskari ar briljantiem pieejami plašā dizainu, formu, krāsu, kristālu kombināciju un izmēru klāstā. Kvalitatīvi, teicami nostrādāti un sertificēti – lai dāvana sev vai mīļajiem kalpotu ilgu un skaistu mūžu. Dodies uz kādu no GIVEN veikaliem visā Latvijā vai ienāc internetveikalā un iegādājies skaistākās rotaslietas jau šodien!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē