• Atkal piena sēne? Kāpēc tā atgriežas un kā to novērst

    Reklāmraksts
    20. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Delikātais jautājums par piena sēni intīmajā zonā uzrodas mūsu dzīvēs kā nelūgts viesis. Pie kādiem nosacījumiem piena sēne atgriežas atkal un atkal, vai piena sēne vīrietim var izpausties tikpat bieži kā sievietei un kā ar šo problēmu cīnīties – par to visu lasāms šī raksta turpinājumā.

    Kas ir piena sēne un kā tā nonāk organismā

    Vaginālā kandidoze – tautā saukta vienkārši par piena sēni, ir ļoti izplatīta. Saskaņā ar HealthCentral.com[1] datiem dzīves laikā ar to saskaras trīs no četrām sievietēm. Piena sēni izraisošā baktērija Candida Albicans baktērija mājo katrā no mums, tā atrodas mūsu mutē, zarnās, uz ādas. 10% – 20% no mums neizjūt nekādus šīs sēnītes klātbūtnes simptomus, bet nelabvēlīgu apstākļu gadījumā tā vairojas. Ja organismā savairojusies piena sēne, simptomi ir sekojoši:

    • sāpes urinēšanas laikā;
    • nieze dzimumorgānos;
    • dedzinoša sajūta dzimumorgānos;
    • diskomforts dzimumakta laikā;
    • balti izdalījumi no dzimumorgāniem.

    Kā izpaužas piena sēne vīrietim

    Piena sēne var piemeklēt arī vīriešus, simptomi būs ļoti līdzīgi – dedzinoša sajūta dzimumorgānos, sāpes urinēšanas laikā, nieze, izdalījumi. Ja infekcija laicīgi pamanīta, satraukumam nav pamata, sēnītes ārstēšanai izmanto ārsta vai farmaceita ieteiktus pretsēnīšu līdzekļus. Nepieciešamības gadījumā ar InternetAptieka.lv farmaceitiem darba laikā var konsultēties arī telefoniski, online čatā vai Whatsapp platformā.

    Kāpēc piena sēnīte atgriežas

    Ja piena sēne atgriežas atkal un atkal, iespējams, ir kādi apstākļi, kuri veicina baktērijas Candida Albicans vairošanos. Pie šādiem apstākļiem pieskaita:

    • novājinātu imunitāti;
    • grūtniecību – šajā dzīves posmā sievietes ķermeņa aizsargspējas var būt pazeminātas, iespējams atsevišķu vitamīnu vai mikroelementu trūkums;
    • atsevišķas hroniskas slimības – piemēram, diabēts;
    • ikdienas diētu ar pārmērīga rafinētu ogļhidrātu, rauga un cukura patēriņu;
    • antibiotiku lietošanu;
    • ilgstošu atsevišķu medikamentu lietošanu.

    Ja Jums ir aizdomas, ka kāds no šiem iemesliem varētu būt cēlonis atkārtotām piena sēnes epizodēm, noteikti pārrunājiet to ar savu ārstu vai farmaceitu! Hroniska piena sēne tiek noteikta tikai pieciem procentiem saslimušo un tas ir gadījumos, ja piena sēne sievietei vai vīrietim uzplaiksnī biežāk kā četras reizes gada laikā.

    Kā ārstēt piena sēni – populāri līdzekļi

    Mūsdienās pieejami ērti lietojami līdzekļi, kas ar piena sēni tiks galā ātri un efektīvi. Piemēram, Canesbalance vaginālie pesāriji ir līdzeklis, kura sastāvā esošā pienskābe palīdz atjaunot maksts mikrofloru un uzturēt maksts gļotādā normālu pH līmeni, bet Ecocillin vaginālās kapsulas vai iekšķīgi lietojamās kapsulas papildus maksts mikrofloras atjaunošanai veido aizsargbarjeru pret patogēniem un samazināt vaginozi.

    Pretsēnīšu medikamenti akūtām situācijām InternetAptieka.lv klāstā

     

    InternetAptieka.lv pieejami preparāti: kapsulas, svecītes, pesāriji un krēmveida medikamenti, kas paredzēti cīņai ar piena sēni, piemēram:

    • Lomexin 600mg – šī līdzekļa aktīvā viela – fentikonazola nitrāts – ir pamatā efektīvai cīņai ar Candida Albicans. Lieto, lai ārstētu vaginālu infekciju, kas pazīstama kā vagināla kandidoze (maksts piena sēnīte). Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. Vienmēr lietojiet šīs zāles tieši tā, kā ārsts vai farmaceits Jums teicis. Neskaidrību gadījumā vaicājiet ārstam vai farmaceitam;
    • Canifug Cremolum Kombi vaginālās svecītes lieto kā pretsēnīšu līdzekli, tā aktīvā viela ir klotrimazols. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā; Vienmēr lietojiet šīs zāles tieši tā, kā ārsts vai farmaceits Jums teicis. Neskaidrību gadījumā vaicājiet ārstam vai farmaceitam;
    • Canesten 500mg mīksto vaginālo kapsulu ar aplikatoru galvenā viela ir klotrimazols, līdzeklis iznīcina sēnītes un kavē to augšanu. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā; Vienmēr lietojiet šīs zāles tieši tā, kā ārsts vai farmaceits Jums teicis. Neskaidrību gadījumā vaicājiet ārstam vai farmaceitam;

    Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultēties pie ārsta vai farmaceita.

    ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI

    Profilaksei efektīvi tautas līdzekļi pret piena sēnīti, kas palīdzēs organismam turēt Candida Albicans grožos, ir – imunitātes stiprināšana, atteikšanās no cukura un baltajiem miltiem, piemērotu mazgāšanas līdzekļu izmantošana intīmās zonas kopšanai, kā arī pastāvīgas rūpes par savu veselību.

    Pretsēnīšu līdzekļi InternetAptieka.lv – izdevīgi un ērti

    InternetAptieka.lv ir labs sabiedrotais, ja nepieciešama mūsdienīga, draudzīga un profesionāla aptieka, kas nodrošina visu veselībai nepieciešamo par labām cenām. Ārsta vai farmaceita ieteikti līdzekļi, lai piena sēne tiktu uzveikta, tiks piegādāti ātri, turklāt pilnīgi bez maksas visā Latvijā, neatkarīgi no pasūtījuma summas. Ienāciet InternetAptieka.lv un iegādājieties visu veselībai nepieciešamo!

    [1] https://www.healthcentral.com/condition/candida-albicans

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē