• Antioksidantu karalis astaksantīns – daži fakti, ko tu vēl nezināji

    Oriflame
    15. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dabiskajam astaksantīnam ir unikāla molekulārā struktūra, kas padara to stiprāku nekā jebkura cita antioksidanta molekula. Šī iemesla dēļ astaksantīnu bieži sauc par “Antioksidantu karali”.

    Antioksidanti ir galvenie elementi mūsu ķermeņa novecošanās “brīvo radikāļu teorijā”. Šo teoriju var raksturot ļoti vienkārši – skābeklis, ko mēs elpojam, lai dzīvotu, arī bojā mūsu šūnas ar brīvajiem radikāļiem. Mūsu ķermeņiem ir mehānismi, lai kontrolētu oksidatīvos bojājumus, un liela daļa šīs aizsardzības rodas no uztura faktoriem.

    Astaksantīns ir unikāls antioksidants, kas pilnībā uzsūcas un tiek nogādāts visos ķermeņa audos. Tas aizsargā pret oksidatīviem bojājumiem un brīvajiem radikāļiem vēnu iekšpusē un tam ir arī pierādīta pretiekaisuma iedarbība.

    • Astaksantīnu sauc par “jauneklīga izskata noslēpumu”. Ieskaitot ādas uzlabojošās īpašības, tas spēj samazināt krunciņas un grumbas, uzlabot ādas elastību un samazināt ādas sausumu.
    • Astaksantīnam var būt priekšrocības sirds un asinsvadu veselībai. Ir konstatēts, ka tas novērš holesterīna molekulas (LDL) oksidēšanos. LDL oksidēšanās ir daļa no aterosklerozes (artēriju pārkaļķošanās) procesa.
    • Mazinot lieko iekaisumu muskuļos pēc spēka treniņa, ir konstatēts, ka astaksantīns palielina sportisko sniegumu un izturību. Zviedrijas slēpošanas komanda regulāri lieto astaksantīnu.
    • Astaksantīns joprojām ir viens no visvairāk pētītajiem antioksidantiem starptautiskajā arēnā. Katru gadu tiek publicēti jauni pētījumi, rezultātus padarot pieejamus plašai sabiedrībai un zinātnei.

    Vai zināji, ka astaksantīns ir:

    • 75 reizes spēcīgāks nekā alfa-lipolskābe
    • 100 reizes spēcīgāks nekā E vitamīns
    • 550 reizes spēcīgāks par zaļās tējas katehīnu
    • 800 reizes spēcīgāks nekā CoQ 10
    • 5000 reizes spēcīgāks nekā C vitamīns

    Astaksantīns ir iegūts no unikālām aļģēm, kas atrodamas Zviedrijas arhipelāgā, un tā koncentrācija ir visaugstākā, kad aļģes kļūst sarkanas. Tajā brīdī tās rūpīgi sasmalcina un iekapsulē, lai saglabātu visas vērtīgās īpašības.

    Raksts tapa sadarbībā ar Oriflame Latvija / Wellness by Oriflame.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē