• Aknu attīrīšana. Vai nepieciešama?

    Reklāmraksts
    13. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aknas ir viens no lielākajiem un noslogotākajiem cilvēka orgāniem – tās veic ap 500 dažādu funkciju, tai skaitā organisma atindēšanu, palīdzot atbrīvoties no uzņemtajām kaitīgajām vielām un toksīniem. Nav šaubu, ka šīs ķermeņa ķīmijas laboratorijas normālu darbību nedrīkst novērtēt par zemu, kaut arī tā nesūta brīdinošus (sāpīgus) signālus.

    Balstoties uz pētījumu par aknu slimību izplatību un mirstību no tām, kas veikts Eiropas un Centrālāzijas valstīs, dati liecina, ka aknu slimības ir ievērojama un svarīga sabiedrības veselības problēma šajā reģionā un Latvijai diemžēl ir septītais augstākais mirstības no aknu slimībām rādītājs. Tātad rūpēm par aknu veselību jāpievērš nopietna uzmanība. Kā to darīt? Kā notiek aknu attīrīšana?

    Kā atjaunot aknas

    Daudzi domā, ka labāk izvadīt toksīnus, kas radušies pēc pārmērīgas alkohola lietošanas vai neveselīga ēdiena, palīdzēs organisma attīrīšanas kūre. Daži cer, ka detoksikācija palīdzēs arī aknu saslimšanas gadījumā. Tā nav gluži tiesa. Organisma attīrīšanas programmas nepasargā aknas, nedz arī tās ārstē, tomēr var uzlabot aknu veselību apvienojumā ar pasākumu kompleksu, kas novērš pārslodzi un normalizē šī orgāna darbību.
    Jāņem vērā, ka informācija par attīrīšanas programmu vai produktiem var būt maldinoša vai nepilnīga un tādējādi pat radīt aknu bojājumus, kā arī uzlikt tām papildu slogu. Īpaši tas attiecas uz preparātiem ar daudzām sastāvdaļām, kuru mijiedarbība nav zinātniski pārbaudīta. Ja pacientam ir kāda hroniska slimība, attīrīšanās programma ir jāsaskaņo ar savu ārstējošo ārstu, jo tā var ietekmēt citu orgānu darbību, nodarīt tiem kaitējumu. Piemēram, pacientiem ar nieru saslimšanām papildu šķidrumu un sulu lietošana (sulu kūres) var pasliktināt pamatslimību.
    Patiesībā profilaktisku iespēju attīrīt aknas nemaz nav, taču, izrādās, tās pašas attīrās katru dienu! Detoksikācija nozīmē – atturēties no neveselīgām, toksiskām vielām un palīdzēt aknām atbrīvot organismu no tām. Normālos apstākļos aknas spēj atjaunoties arī ne pārāk smagas saslimšanas gadījumā, ja vien tiek atslogotas, tām tikai jādod iespēja! Taču tas prasa paradumu, dažkārt arī dzīvesveida maiņu.

    Aknas būs pateicīgas

    Lai palīdzētu aknām, neuzliec tām papildu pienākumus – samazini kaitīgo faktoru daudzumu savā ikdienā! Izvēlies šo nevis kā īslaicīgu programmu, bet gan kā savas jaunās un veselīgās dzīves stilu!

    • Izvairies no trekniem ēdieniem! Ēd sabalansētu uzturu (piecas līdz deviņas nelielas augļu un dārzeņu porcijas ik dienu, kā arī šķiedrvielas, ko satur rieksti, sēklas un veselie graudi). Noteikti iekļauj maltītē olbaltumvielas, kas palīdz organismam dabiski attīrīties.
    • Saglabā veselīgu svaru!
    • Ja iespējams, vingro katru dienu. Centies vairāk uzturēties svaigā gaisā, dodies pastaigās. Ja dzīvesveids ilgāku laiku bijis mazaktīvs, vispirms uzklausi sava ārsta ieteikumus!
    • Ierobežo alkohola patēriņu!
    • Ievēro personīgo higiēnu un mazini iespēju inficēties ar vīrusiem! Aknām it īpaši kaitē hepatīts A, B vai C.
    • Papildus pilnvērtīgam uzturam pievieno hepatoprotektorus!

    Latvijā radīts produkts aknu veselībai

    Latvijas farmācijas uzņēmums Lotos Pharma aknu veselībai piedāvā produktu Hepasan Forte, kas radīts, izmantojot inovatīvus tehnoloģiskos risinājumus. Rezultātā ir izdevies apvienot holīnu, kas iegūts no esenciālajiem fosfolipīdiem, ar mārdadža (satur 80% silimarīna), pieneņu sakņu un artišoka ekstraktu. Līdz ar to ir izveidots komplekss produkts aknu veselībai, kur holīns palīdz nodrošināt normālu lipīdu un homocisteīna metabolismu un palīdz uzturēt normālu aknu darbību. Mārdadža un artišoka ekstrakti uztur normālu aknu veselību, palīdz nodrošināt aknu šūnu aizsardzību un veicina žults veidošanos. Pienenes ekstrakts sekmē normālu aknu un kuņģa funkciju. Hepasan Forte var iegādāties aptiekās, kā arī Lotos Pharma interneta veikalā www.lotos-pharma.com.

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē