• Zīgerists nomiris naktī pēc jubilejas svinībām. Draugs atklāj, kā tas noticis

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    6. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Joahims Zīgerists
    Foto: F64
    Joahims Zīgerists
    Joahims Zīgerists bija viena no spilgtākajām personām 90. gadu Latvijas politikā. Divas dienas pirms savas 76. dzimšanas dienas viņš nomira.

    «Joahims pēdējos gadus daudz slimoja. Bet cīnījās, veica dažnedažādas medicīniskas procedūras, taču kļuva aizvien vārgāks un vārgāks,» PDz atklāja Joahima Zīgerista domubiedrs un draugs, Latvijas grieķu kopienas Patrida vadītājs Odisejs Kostanda. Pēdējos gados Joahims pastāvīgi dzīvoja Vācijā. «Bet tāpat jau brauca uz Latviju. Pēdējo reizi bija pagājušajā gadā. Atceros, sagaidīju viņu lidostā, braucām uz Staļģeni, kur atgūtajās sava tēva mājās Jaunsvirlaukā viņš uzcēlis baznīcu. Pēdējās reizēs viņam bija grūti kustināt roku, arī runāt. Ko tur padarīsi, ar veselību ir tā, ka ar gadiem kļūst aizvien grūtāk,» secina Odisejs.

    «Joahimam pašam bērnu nav, bet pusmāsai Ritai, kas arī jau devusies mūžībā, gan tādi bija. Tieši Ritas mazmeitiņa Anna bija klāt Joahimam pēdējās dienās,» stāsta Odisejs. No Annas viņš arī uzzinājis sēru vēsti. «Esot paēduši vakariņas, mazliet pasvinot 76. dzimšanas dienu, kas bija gaidāma aiznākamajā dienā. Vakarā devušies gulēt, bet no rīta Joahims nepamodās… Acīmredzot viņš bija pelnījis aiziet tieši tā. Karaliski – miegā.

    Bija jau skaidrs, ka slimība neatkāpsies, kāds gaidāms rezultāts. Bet viņš vismaz vēl pēdējo reizi nosvinēja.

    Vismaz tas labi,» asarām acīs atklāj Odisejs. Visticamāk, Joahims tiks izvadīts Vācijā. «Tur apbedīta viņa mamma un arī citi radinieki,» saka Odisejs un atklāj, ka šobrīd domājot, kā Latvijā sarīkot atvadu pasākumus.

    Vairāk par Zīgerista pēdējām dienām lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē