• MAMMU BIZNESS - Baha ziedi palīdz saprast savu bērnu!

    Attiecības
    4. aprīlis, 2012
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tieši Baha ziedi mainīja viņas dzīvi un deva iedrošinājumu veidot savu biznesu.
    Vārds, Uzvārds: Laura Tidriķe
    Ģimene: vīrs Artis, meitas Marta (8) un Madara (3), dēls Armands (5)
    Dzīvo:
    Pārdaugavā
    MAMMU BIZNESS: uzņēmuma ZIEDU ENERĢIJA vadītāja, tulkojusi un izdevusi grāmatas: Dž. Bernards "Ceļvedis Baha ziedu terapijā", E. Bahs "Veselība pašu rokās". Par slimību patiesajiem cēloņiem un ārstēšanu, Dž. Bernards "Baha ziedu terapija", M. Šefere "Baha ziedi - palīgs krīzes situācijā". Konsultē un vada seminārus, un Santas meistarklases par Baha ziediem. Interneta veikalā Ziedu enerģija var iegādāties Baha ziedu esences. www.ziedu-energija.lv

    Saruna par to, kā pie saviem Baha ziediem nonāca triju bērnu mamma Laura Tidriķe, kura atveda šos ziedus uz Latviju.
    Latvijā Baha ziedus pirmie saviem pacientiem ieteica homeopāti. Arī psihologi un ģimenes ārsti Baha ziedus nu jau iesaka bez smīkņāšanas. Savukārt pats ziedu atklājējs un vairāku grāmatu autors britu ārsts Edvards Bahs uzsvēra, ka katrs pats var atrast sev ziedus, tāpēc arī grāmatai par Baha ziediem deva nosaukumu Ārstē sevi pats! Vai tiešām tik vienkārši? «Pēc pirmo divu bērnu kopšanas atvaļinājuma atgriezos savā līdzšinējā darbā par vācu valodas docētāju Latvijas Universitātē, arī pēc trešās meitas Madaras atgriezos, taču uz īsu laiku. Man bija jāgatavojas lekcijām, daudz enerģijas jāiegulda jaunajā projektā, padarot Baha ziedus brīvi pieejamus ikvienam Latvijā, tāpēc ģimenei un bērniem laika sāka trūkt. Sapratu, ka cilvēks taču nav dzimis, tikai lai strādātu. Sapilinājos Baha ziedus un vienā dienā guvu atziņu: man nav jāvelk viss, ko kādreiz esmu vilkusi. Pavaicāju sev, kur ir mana sirds, un sapratu, ka tā vairāk ir pie maniem trim bērniem nekā darbā ar studentiem, kuru acīs mirdzumu par vācu valodu vairs neredzēju. Arī Baha ziedu  semināru, meistarklašu vadīšana  un konsultēšana galvenokārt ir  sirdsdarbs, un manus zinātniskos grādus un zināšanas jau  neviens neatņems.»  Laura atceras, kad piedzima  puika, nez no kurienes toreiz divgadīgajai meitai Martai uzradās lielas bailes. «Vizītē pie homeopāta vaicāju, vai nav homeopāārstēšanu līdzekļu pret bailēm. Ārsts  ieteica pamēģināt Baha ziedus.  Mana atbildes reakcija bija: dodiet kaut vai Baha ziedus! Gribu taču bērnam palīdzēt.»  Nedaudz vēlāk, dodoties uz  konferenci Vācijā, grāmatnīcās  Laura iegādājās literatūru un saprata, kas tie tādi par ziediem. Grāmatās izlasīja vairākas lietas, kas uzrunāja, piemēram, to, ka savus atklājumus par savvaļas augu dziedinošo spēku Bahs dāvājis «visiem vienkāršiem ļaudīm». Pacientam nav jāmeklē ārsta recepte vai jāapgūst sarežģītas zināšanas, lai izvēlētos sev piemērotākos līdzekļus, jo viņš ir lielākais eksperts savas dzīves jautājumos.
    «Lietojiet to, kas ir dabā, palīdziet sev paši!» tāda ir Baha nostāja. Un Lauru tas uzrunāja – šīs metodes vienkāršība. «Sākotnēji, kad stāstīju draudzenēm, viņas uz manu aizrautību raudzījās skeptiski. Tad radās doma tulkot kādu grāmatu. Šajā darbā apjautu, ka manām svešvalodas zināšanām ir kāda lielāka jēga. Meklējot, kā tikt galā ar meitiņas bailēm, konsultējos pie dažādiem speciālistiem, bet palīdzēja Baha ziedi. Kāpēc nedot šādu iespēju arī citiem? Tā tas sākās.» Bet kāda bija vīra Arta reakcija uz Lauras lēmumu – faktiski mainīt savu profesiju? Artis atzīst, ka to pieņēmis ļoti normāli, jo arī pats uz savas ādas izbaudījis, kāds labums ir no šiem ziediem. «Pirms mūsu ģimenē ienāca Baha ziedi, man bija daudz alerģiju – no putekļiem, zemenēm, riekstiem, kaķiem,» skaidro Lauras vīrs. «Vēlāk arī no tomātiem, bet rudeņos vienkārši šņaukājos. Zinu, ka tādas alerģijas ir daudziem. Kāda klaiņojoša kaķene zem terases piedzemdēja kaķēnus. Parasti man kaķu tuvumā mierīgi izdevās nosēdēt ne ilgāk kā 15 minūtes, pēc tam sākās šķavas, puņķi, trūka elpas, acis asaroja utt. Kāds kaķenes bērns, kuram nespējām atrast saimnieku, sāka nākt iekšā mājā, es kļuvu dusmīgs, jo man taču ir alerģija! Tā es dusmojos, dusmojos, bet Laura tikmēr man pilināja ziedus. Izrādās – arī pret dusmām! Pēc pusotra mēneša man no tā kaķa nebija ne silts, ne auksts. Arī citu alerģiju vairs nav. Protams, es tam sākumā neticēju, taču izjūtot iedarbību… Vēlāk, palasot gudras grāmatas, uzzināju, ka alerģija manā gadījumā bija neizteiktās dusmas. Man nepatika dusmoties, strīdēties, daudz kam piekritu mīļā miera labad, dusmas atstāju sevī, taču tās izlīda ārā alerģijas veidā. Visas problēmas, arī alerģijas, sākas galvā.»

                

    Baha ziedi palīdz pieņemt sevi, atbrīvoties no vēlmes pārveidot citus pēc saviem priekšstatiem un ļaut citiem būt brīviem. Situācija, kas raksturo, cik katrs – arī mūsu bērni – ir atšķirīgs. Stāsta Laura: «Protams, bērni ir dažādi, piemēram, to labi raksturo vienkārša un dabiska lieta – pērkona rūkoņa. Marta mums stāsta: «Vakar saskaitīju 21 pērkonu.» Dēls Armands gari novelk: «Ko?» – jo viņš visu bija nogulējis un palaidis garām. Bet jaunākā meitiņa Madara bailīgi saka: «Es nobijos.» Savas zināšanas Laura liek lietā, ne tikai tulkojot grāmatas par Baha ziediem, izplatot un tirgojot pašas ziedu enerģijas esences, bet arī konsultējot un vadot meistarklases. Kā uzsver Laura, Baha ziedi palīdz mammai saprast, kas notiek ar viņu pašu. Un vēlāk – kas ar bērnu vai kādu citu cilvēku. Baha ziedi ļauj kļūt gudrākiem, izzināt sevi, pašiem ar sevi labāk saprasties. To sauc arī par emocionālo inteliģenci – savu un citu cilvēku emociju apzināšanos, identificēšanu un kontrolēšanu. Tā palīdz vieglāk tikt galā ar stresa situācijām.

    Visu rakstu lasi MANA MAZĀ aprīļa numurā šeit!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē