• Veselīgo tēju kūre vīrusu laikam

    Netradicionālā medicīna
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ir īstais brīdis veikt veselīgu tējas kūri profilaksei. Tējas kūre – tas nozīmē nedēļu vai ilgāk dzert konkrētas drogas uzlējumu, nevis iedzert zāļu tēju vakaros.

    Tēju kūrēm gatavo nevis kā vieglu padzērienu, bet jau stiprāku, koncentrētāku uzlējumu vai novārījumu. Turklāt to lieto regulāri – no rīta un vakarā vai trīsreiz dienā, kā nu kuru ārstniecības augu. Jāatceras, ka ārstniecības augi arī ir zāles, tāpēc jāievēro devas un nosacījumi.

    Islandes ķērpja kūre

    Droga ir ļoti labs imunitātes veicinātājs, un to arī izmanto kā imunitātes sargu. Parasti tās drogas, kuras satur gļotvielas, gatavo kā macerātus, proti, vispirms aplej ar aukstu ūdeni. 1 ēdamkaroti Islandes ķērpju aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra un uzreiz ūdeni nolej. Tad sabriedinātās drogas vēlreiz aplej ar citu karstu ūdeni (uz ēdamkaroti vienu glāzi), uzvāra, mazliet pavāra (līdz 5 minūtēm), noņem no plīts un atstāj zem vāka ievilkties kādas 15 minūtes. Tad nokāš un dzer pa pusglāzei tukšā dūšā no rīta un vakarā pirms vakariņām vai miega.

    Svarīgi! Islandes ķērpja tējas kūre noderētu ikvienam pāris reižu gadā – rudenī, kad sākas vēsais laiks, ziemas vidū un beigās, kad pavasaris jau tuvu.

    Rasaskrēsliņu kūre

    Rasaskrēsliņi ir sievišķīga droga – to tēja palīdz regulēt menstruālo ciklu un vispār pozitīvi iedarbojas uz sievietes veselību, tāpat tai piemīt arī pretiekaisuma iedarbība.

    Vakarā, piemēram, termokrūzē var iebērt vienu ēdamkaroti drogu, apliet ar glāzi verdoša ūdens, aizskrūvēt termosu ciet un ļaut ievilkties līdz rītam. No rīta nokāš un dzer pusglāzi no rīta un pusglāzi vakarā pirms ēšanas.

    Mežrozīšu augļu kūre

    Mežrozīšu augļos līdzās C vitamīnam ir arī gana daudz vērtīgo flavonoīdu, kas ir noderīgi kā antioksidanti.

    Jo cietāka un blīvākas konsistences droga (kā šajā gadījumā), jo vairāk to vajag vai nu pavārīt, vai apliet termosā, lai uzbriest, un tad vērtīgo vielu ekstrakcija būs pilnvērtīgāka. Vakarā aplej, no rīta uzlējums ir dzerams.

    Kliņģerīšu ziedu kūre

    Kliņģerītēm piemīt ļoti laba pretiekaisuma darbība. Iekaisuma procesi cilvēka organismā ir vienmēr – lai arī nemanāmi, kaut kur kāds process notiek, to pat var nejust, bet tas ir normāli. Augu uzlējumi šādos gadījumos ļoti labi noder – tie spēj sakārtot dažādas veselības problēmas arī šūnu līmenī, mums nemaz to nejūtot.

    Zini! Pēc vienas drogas kūres var taisīt nākamo citas drogas kūri – katrā augā (vismaz te pieminētajos – rožu augļos, rasaskrēsliņos, Islandes ķērpī un kliņģerītēs) tomēr ir cita aktīvo vielu grupa, kas savstarpēji netraucēs un pāri nenodarīs, jo organismam tiek piedāvāts jauns sastāvvielu komplekss.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē