• Vai silikona plāksteris tulznu ārstēšanai uz pēdām ir labs?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Albina Gavrilovic/Shutterstock.com
    Esmu sākusi skriet, bet uz pēdu spilventiņiem izveidojušās pamatīgas tulznas, kas nu ir pārsprāgušas, un ir jēlumi. Aptiekā ieteica silikona plāksterus, kas piesūcināti ar preparātiem. Radās jautājums: vai tie maz ir labi, jo šķiet, ka vispār neelpo. Turklāt pielīp… Ko vēl varu pamēģināt?

    Tulznas uz pēdām pēc sava veida un dabas ir tādas pašas kā tās, kuras ar neērtiem apaviem uzberžam uz kāju pirkstiem vai papēžiem, tikai – krietni nepatīkamākas, jo atrodas vietā, kas nemitīgi pakļauta berzei un spiedienam.

    Lai tulznas ātrāk sadziedētu, nav ieteicams tās pārdurt.

    Ja tulzna pati ir jau pārplīsusi un tās vietā palicis jēlums, to vajadzētu apstrādāt ar kādu dezinficējošu līdzekli, piemēram, ūdeņraža pārskābi vai desmitprocentīgu nātrija hlorīda šķīdumu, un pēc tam plānā kārtiņā uzklāt kādu dziedējošu, ādu atjaunojošu krēmu vai ziedi – piemēram, Brūču ziedi vai Bephanten plus krēmu. Vislabāk darīt tā: uzsmērēt ziedi un pa virsu tai uzklāt plāksteri, kurā iestrādāta mīksta marles daļa, kas pieturēs uzsmērēto ziedi vai krēmu, uzsūks lieko un vienlaikus ļaus brūcei arī elpot.

    Šos pašus līdzekļus var lietot arī tad, ja tulznas pūslītis vēl stāv nepārplīsis.

    Silikona plāksteri tiešām pielīp pie sāpīgā un bojātā ādas laukuma, tāpēc šoreiz tas nebūs piemērotākais risinājums. Silikona plāksterus var lietot profilaksei, laikus uzliekot uz vietām, kuras berž neievalkāti apavi vai ko nepieciešams amortizēt, ja gaidāma lielāka slodze. Piemēram, skrienot tie ir pēdas pamatnes spilventiņi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē